Pravilnik o varovanju zasebnosti za storitve Garmin Connect, Garmin Sports in združljive naprave Garmin

Zadnja posodobitev: 6. junij 2019

Pregled prejšnjega pravilnika

Garmin ceni vašo zasebnost. Ta pravilnik o varovanju zasebnosti smo pripravili, da vas seznanimo z načinom obdelave vaših osebnih podatkov, ko uporabljate spletno mesto Garmin Connect, program Garmin Connect Mobile, spletno mesto in program Garmin Sports in nosljive naprave Garmin ali druge naprave Garmin, ki so združljive s storitvijo Garmin Connect.

Druga spletna mesta, programe in izdelke Garmin, ki ne vsebujejo povezave do tega pravilnika o varovanju zasebnosti, temveč vsebujejo povezavo do drugega pravilnika družbe Garmin o varovanju zasebnosti, ureja slednji pravilnik o varovanju zasebnosti.

"Osebni podatki" so podatki, ki so povezani z določeno ali določljivo fizično osebo.

Če se želite premakniti na določen razdelek tega pravilnika o varstvu zasebnosti, kliknite ustrezno spodnjo povezavo:

Vrste osebnih podatkov, ki jih obdeluje družba Garmin

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko ustvarite račun Garmin:

Ko ustvarite račun Garmin, vas prosimo za vnos vašega e-poštnega naslova in imena. Če želite, lahko namesto svojega polnega imena vnesete le svoje osebno ime ali vzdevek.

Nameni in pravna podlaga:

(a) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela zato, ker za vpis v račun uporabljate svoj e-poštni naslov in geslo. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen temelji na upravičenem interesu družbe Garmin za zaščito varnosti vašega računa.

(b) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da vam pošilja pomembne informacije o izdelkih, programih ali računu Garmin, kot so pomembne varnostne informacije ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti. Ime, ki ga vnesete, je povezano s profilom računa, vaše povezave pa ga vidijo, ko sodelujete pri izzivih, lestvicah, skupinah in odsekih ter ko pošiljate komentarje. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova in imena za te namene je upravičen interes družbe Garmin, da vam posreduje pomembne varnostne ali druge informacije o izdelkih, programih ali računu Garmin ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti, ter da vam zagotavlja možnost za sporazumevanje z drugimi uporabniki storitve Garmin Connect.

(c) Če se strinjate s prejemanjem tržnih informacij družbe Garmin, bo družba Garmin vaš e-poštni naslov obdelala tudi zato, da vam bo nanj pošiljala tržne informacije o izdelkih in programih Garmin. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da spremenite svoje nastavitve v svojem računu Garmin, ali pa soglasje prekličete na povezavi za odjavo, ki je navedena na koncu naših tržnih e-poštnih sporočil. Tržna e-poštna sporočila, ki jih prejmete od družbe Garmin, temeljijo na nastavitvah v vašem računu Garmin, območnih nastavitvah, ki jih določa vaš naslov internetnega protokola (IP), vrstah naprav Garmin, ki ste jih dodali v svoj račun Garmin, in naročninah, ki so vključene v vaš račun Garmin. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes družbe Garmin za zmanjšanje števila tržnih e-poštnih sporočil, poslanih vsaki posamezni stranki, in sicer tako, da se izbere stranke, ki prejmejo točno določeno tržno e-poštno sporočilo, namesto da bi se vsako tržno e-poštno sporočilo poslalo vsaki stranki, ki se je strinjala s prejemanjem tržnih e-poštnih sporočil.

(d) Če se strinjate s prejemanjem tovrstnih sporočil, bo družba Garmin vaš e-poštni naslov obdelala z namenom, da vam nanj pošilja obvestila (npr. ko se pridružite izzivu, ko je izziv končan, ob oddaji komentarjev o izzivu itd.). Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen je vaše soglasje. To soglasje lahko kadarkoli prekličete tako, da se odjavite od prejemanja tovrstnih obvestil.

(e) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da se ga v primeru vaše interakcije s predstavniki naše podpore za stranke lahko poveže z vašim računom Garmin. Pravna podlaga za tovrstno obdelavo je naš upravičen interes za zagotavljanje kakovostne podpore za stranke.

Dodatni osebni podatki, ki se obdelajo, če se jih ob ustvarjanju računa Garmin odločite vnesti:

Za svoj profil lahko vnesete dodatne informacije, kot so lokacija, vrste dejavnosti, pri katerih sodelujete, (npr. tek, pohodništvo, kolesarjenje, golf itd.), spol, datum rojstva, višina in teža.

Nameni in pravna podlaga:

Ti podatki se uporabljajo za izračun kalorij, ki jih porabite med dejavnostjo, in vam omogočajo, da svojim povezavam pokažete vrste dejavnosti, v katerih sodelujete, če to želite. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko prekličete tako, da te podatke izbrišete iz profila računa.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko se odločite za nalaganje dejavnosti, lokacije in podatke o dejavnostih v strežnike družbe Garmin:

Izberete lahko prenos dejavnosti (npr. tek, hoja, kolesarstvo, plavanje, pohodništvo, notranja vadba itd.) ter podatkov o dejavnostih (npr. koraki, razdalja, tempo, čas dejavnosti, porabljene kalorije, srčni utrip, spanje, lokacija, podatki o menstrualnem ciklu, hidracija, predvajana glasba itd.) iz naprave v račun Garmin. Napravo lahko uporabljate, ne da bi se strinjali z nalaganjem dejavnosti v strežnike družbe Garmin. Če se odločite, da boste dejavnosti prenesli v strežnike družbe Garmin, z upravljanjem nastavitev zasebnosti v računu Garmin sami odločite, ali bodo drugi videli vaše podatke o dejavnostih. Vaši podatki o dejavnostih so privzeto nastavljeni na možnost "Zasebno".

Nameni in pravna podlaga:

(a) Če se odločite, da boste podatke o dejavnostih nalagali v strežnike družbe Garmin, jih bo družba Garmin obdelovala z namenom, da vam omogoči analizo podatkov o dejavnostih, ogled lokacije na zemljevidih prog in odsekov dejavnosti, ogled parametrov, povezanih s srčnim utripom, kot je učinek na telo, Body Battery, pulzno oksimetrijo, spremljanje ciljev za telesno pripravljenost in, če to želite, deljenje podatkov o dejavnostih z drugimi osebami. Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali v Švici, je pravna podlaga za tovrstno obdelavo vaše izrecno soglasje, ki ga lahko kadar koli prekličete v računu Garmin.

(b) Če iz naprave Garmin v račun Garmin naložite podatke o dejavnostih (denimo korake, razdaljo, tempo, čas dejavnosti, porabljene kalorije, srčni utrip, spanje, podatke o menstrualnem ciklu, hidraciji, predvajani glasbi itd.) in se odločite za sodelovanje v storitvi Insights, se v računu Garmin prikaže razdelek storitve Insights, v katerem prejemate priporočila, motivacijska sporočila, informacije in povezave do člankov, ki bi vas na podlagi vaših podatkov o dejavnostih lahko zanimali, ter primerjavo vaših podatkov o dejavnostih z zbranimi podatki o dejavnostih drugih oseb v skupnosti Garmin Connect. Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, je pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen vaše izrecno soglasje, ki ga lahko kadar koli prekličete v računu Garmin.

(c) Če se odločite za prenos podatkov o dejavnostih v strežnike družbe Garmin, jih bo ta obdelala na združen način z namenom analize uporabe in smernic ter razvoja ali izboljšave funkcij in storitev. Pravna podlaga za to obdelavo je upravičeni interes družbe Garmin za zagotavljanje relevantnih in kakovostnih funkcij ter storitev.

(d) Če se odločite za prenos svojih podatkov o dejavnostih v strežnike družbe Garmin in če privolite v sodelovanje pri izboljšavah izdelkov, bo družba Garmin vaše podatke o dejavnosti, ki so preneseni v vaš račun, obdelala z namenom notranjih raziskav in razvoja, ki nam bomo pomagali pri izdelavi boljših in relevantnejših izdelkov in storitev Garmin. Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, je pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen vaše izrecno soglasje, ki ga lahko kadar koli prekličete v računu Garmin.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko v račun Garmin dodate napravo Garmin:

Ko v račun Garmin dodate določene naprave Garmin, vas vprašamo za dodatne informacije, kot so na primer vaš spol, višina, teža, datum rojstva, stopnja aktivnosti (nizka, srednja ali visoka) ter čas, ko običajno zaspite in se prebudite.

Nameni in pravna podlaga:

Ti podatki se obdelajo z namenom izračunavanja kalorij, ki jih porabite med dejavnostjo, zagotavljanja zapisov storitve Insights v zvezi z vašimi dejavnostmi in spanjem (če za uporabo storitve Insights podate svoje izrecno soglasje) in nastavitve vaše nosljive naprave na način Ne moti v urah, ko običajno spite. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko kadarkoli prekličete tako, da napravo odstranite iz računa Garmin in te informacije izbrišete iz profila.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko se odločite za sodelovanje pri tekmovanjih ali vadbenih dejavnostih prek spletnega mesta ali programa za mobilne naprave Garmin Sports:

Lahko se odločite za sodelovanje pri tekmovanjih ali vadbenih dejavnostih (npr. vadbeni kampi, tečaji ali programi) prek spletnega mesta Garmin Sports in te dejavnosti (npr. tek, hoja, kolesarstvo, plavanje, pohodništvo, notranja vadba itd.) ter podatke o dejavnostih (npr. skupni čas dejavnosti, razdalja, povprečen tempo, povprečen srčni utrip, območje tempa, območje srčnega utripa itd.) lahko prenesete iz svoje naprave v svoj račun Garmin Connect. Podatki, povezani z vadbo ali tekmovanji bodo usklajeni z vašim računom Garmin Sports. Svojo napravo lahko uporabljate tudi brez soglasja o sodelovanju pri tekmovanjih ali vadbenih dejavnostih prek spletnega mesta ali programa Garmin Sports.

Nameni in pravna podlaga:

Če se odločite, da boste svoje podatke o dejavnosti in vadbi prenesli v strežnike družbe Garmin, jih bo ta obdelala za analizo podatkov o vaši dejavnosti, ogled povzetka vadbenih programov, vključno z razmerjem vaših dosežkov, osebnimi in razrednimi primerjavami zmogljivosti, točk v razredu, rezultatov na tekmovanjih, na primer skupne točke pri hitrosti ali tempu, statistični podatki o porabi maščobe, dosežki, razdalje, nadmorska višina itd. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je vaše soglasje. Svoje soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da izbrišete podatke o dejavnosti in vadbi iz svojega računa.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko sinhronizirate napravo Garmin:

Ko sinhronizirate napravo prek storitve Garmin Connect, programa Garmin Connect Mobile ali Garmin Express, zabeležimo podatke o prenosu, kot so na primer naslov IP, ki je bil uporabljen pri sinhronizaciji, čas in datum sinhronizacije, dnevniki zrušitve/diagnostični dnevniki, geografska lokacija naprave, informacije o napravi, informacije o omrežju, ki je bilo uporabljeno za sinhronizacijo (npr. omrežje Wi-Fi ali mobilno omrežje) in napolnjenost baterije naprave. Za združljive izdelke bomo zbirali tudi analitične podatke o vašem načinu konfiguracije in uporabe določenih funkcij (npr. Garmin Pay, Connect IQ, glasbene funkcije itd.).

Nameni in pravna podlaga:

Te podatke obdelamo, da lahko prepoznamo in odpravimo napake ali težave pri sinhronizaciji. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes družbe Garmin za odpravljanje napak ali težav pri sinhronizaciji ter za zagotavljanje kakovostne podpore za izdelke. Ta podatke obdelamo tudi za analizo uporabe in smernic ter razvoj ali izboljšavo funkcij in storitev. Pravna podlaga za to obdelavo je upravičeni interes družbe Garmin za zagotavljanje relevantnih in kakovostnih funkcij ter storitev.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko račun Garmin povežete s programom tretje osebe, če to želite:

Če omogočite, da vaš račun Garmin dostopa do računov, ki jih imate pri drugih ponudnikih programov, denimo do računov MyFitnessPal, Strava ali TrainingPeaks, iz tovrstnih računov pridobimo informacije o vas, na primer število kalorij, porabljenih na določen dan, na podlagi podatkov iz računa MyFitnessPal, ali proge in odseke iz računa Strava.

Nameni in pravna podlaga:

Ti podatki se uporabljajo za dodajanje informacij, ki ste jih posredovali omenjenim programom tretjih oseb, k informacijam o dejavnostih v storitvi Garmin Connect. Pravna podlaga za tovrstno obdelavo je vaše soglasje. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da v računu Garmin prekličete povezavo vašega računa Garmin s programom tretje osebe.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko komunicirate z družbo Garmin:

Ko se po e-pošti, telefonu, na spletu ali osebno obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, pridobimo osebne podatke, kot so vaše ime, poštni naslov, telefonska številka, e-poštni naslov in želje glede vzpostavitve stika; ter informacije o vaših izdelkih Garmin, kot so serijske številke in datumi nakupa. Prav tako lahko ustvarimo dnevnike dogodkov, ki so uporabni za ugotavljanje vzrokov težav pri delovanju izdelka ali programa, ter zajamemo podatke v zvezi s težavo, za katero je potrebna pomoč podpore ali servisa. Za izboljšanje podpore za stranke v skladu z veljavnimi zakoni lahko tudi posnamemo in pregledujemo pogovore s predstavniki podpore za stranke ter analiziramo vse povratne informacije, ki jih zberemo s prostovoljnimi raziskavami strank. Z vašim soglasjem se lahko predstavniki naše podpore za stranke vpišejo v vaš račun Garmin, če je to primerno, da vam tako pomagajo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo.

Nameni in pravna podlaga:

Te podatke uporabljamo za zagotavljanje podpore za stranke in izdelke ter za nadzorovanje kakovosti in vrst podpore za stranke in izdelke, ki ju zagotavljamo našim strankam. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za te namene je upravičeni interes družbe Garmin za zagotavljanje kakovostne podpore za izdelke. Pravna podlaga za vpis v vaš račun Garmin, če je to primerno, da vam tako pomagamo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo, je vaše soglasje, ki ga lahko prekličete.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko uporabljate lokacijske storitve v napravi ali programu Garmin:

Če želite v programu ali napravi Garmin uporabljati lokacijske storitve, na primer vremenske informacije, se zbirajo informacije o fizični lokaciji naprave, da vam lahko družba Garmin ali ponudniki zagotavljajo takšne lokacijske storitve.

Nameni in pravna podlaga:

Namen obdelave lokacije naprave je zagotavljanje lokacijskih storitev, ki jih želite uporabljati. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je izvršitev pogodbe.

Osebni podatki, ki so obdelani, ko ste vabljeni na seje LiveTrack ali ko ste stik v sili v računu Garmin drugega uporabnika:

Če vam uporabnik Garminovih izdelkov pošlje vabilo na sejo LiveTrack ali če vas doda med stike v sili v svojem računu Garmin, nam posreduje vašo telefonsko številko ali e-poštni naslov.

Nameni in pravna podlaga:

Te podatke uporabimo za to, da vam pošljemo podatke o seji LiveTrack ali da vas obvestimo o dogodku, v katerega je bil vpleten uporabnik Garminovih izdelkov. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za te namene je naš upravičen interes, da uporabnikom omogočimo pošiljanje podatkov o seji LiveTrack svojim prijateljem in sorodnikom in obveščanje svojih stikov v sili, če so vpleteni v nezgodo ali če potrebujejo pomoč.

Vrste prejemnikov osebnih podatkov

Drugi uporabniki storitve Garmin Connect:

Vaše dejavnosti in podatki o dejavnostih, povezani z vašim računom Garmin, so privzeto nastavljeni na možnost "Zasebno". Drugim osebam lahko dovolite ogled dejavnosti in podatkov o dejavnostih tako, da spremenite nastavitve zasebnosti v računu Garmin. Lahko se pridružite skupinam in se povežete z drugimi uporabniki storitve Garmin Connect. Prav tako se lahko pridružite drugim uporabnikom storitve Garmin Connect pri izzivih in lestvicah. Pri tovrstni interakciji z drugimi osebami prikažete podatke v zvezi z izzivom ali lestvico (npr. skupno število korakov med trajanjem lestvice ali izziva korakov), čeprav so nastavitve zasebnosti v računu Garmin nastavljene na možnost "Zasebno".

Drugi uporabniki storitve Garmin Sports:

Lahko se pridružite vadbenim dejavnostim ali sodelujete pri tekmovanjih z drugimi uporabniki storitve Garmin Sports prek spletnega mesta ali programa Garmin Sports. Ko na takšen način komunicirate z drugimi uporabniki Garmin Sports, boste prek programa Garmin Sports prikazovali svoje podatke, povezane s povzetkom vadbe ali rezultati tekmovanja.

Družinski člani sodelujočih pri izzivu vívofit jr.:

Ko se odločite za sodelovanje pri izzivih, v katerih so udeleženi člani družinskega računa vívofit jr., lahko udeleženci izziva in vsi v njihovem družinskem računu vidijo vaše podatke, povezane z izzivom in njegovo lestvico, tudi če sami ne sodelujejo v izzivu in tudi če so vaše nastavitve zasebnosti v vašem računu Garmin nastavljene na "Zasebno".

Vaši povabljenci LiveTrack:

LiveTrack je na nekaterih napravah Garmin dostopna funkcija, ki vam omogoča, da osebam, ki jih izberete sami, pošljete povezavo, na kateri si lahko ogledajo lokacijo vaše naprave v realnem času. Lokacijo vaše naprave Garmin si lahko v realnem času ogledajo vse osebe z dostopom do povezave, zato bodite previdni pri določanju oseb, ki jim želite poslati povezavo, in se prepričajte, da jim lahko zaupate, da povezave ne bodo poslale drugim osebam, za katere ne želite, da bi si lahko ogledale lokacijo vaše naprave Garmin.

Vaši stiki v sili:

Če družbi Garmin posredujete stike v sili za uporabo v primeru zaznane ali prijavljene nezgode in ste vpleteni v nezgodo, ki jo zazna vaša naprava Garmin, bomo obvestilo z informacijami o nezgodi, na primer lokacijo, poslali izbranim stikom v sili prek sporočila SMS ali e-pošte.

Ponudniki vsebine ali funkcij; druge tretje osebe:

Občasno neopredeljene in združene podatke o dejavnostih delimo z družbami, ki za družbo Garmin ter za naše stranke zagotavljajo vsebino ali funkcije, ali jim jih prodamo, in sicer zaradi povečanja kakovosti vsebine ali funkcij, ki jih zagotavljajo, ter jih delimo z drugimi tretjimi osebami ali jim jih prodamo za raziskovalne ali druge namene.

Tretji ponudniki programov, platform ali storitev, za katere družbo Garmin prosite, naj z njimi deli vaše podatke:

Če se odločite družbi Garmin omogočiti, da tretji osebi, kot je ponudnik programa za izboljšanje počutja, ali programu, kot je MyFitnessPal, Strava ali TrainingPeaks, dovoli dostop do vaših podatkov o dejavnostih v vašem računu Garmin, bomo tovrstne podatke s tretjo osebo tudi delili. Brez vašega izrecnega soglasja tega ne bomo storili. Ko nam odredite, naj delimo podatke s tretjo osebo, je za to, kako tretja oseba ravna z vašimi osebnimi podatki, odgovorna ta tretja oseba, zato pozorno preberite njen pravilnik o varovanju zasebnosti. Deljenje podatkov s tretjim ponudnikom programov, platform ali storitev lahko kadar koli prekinete v računu Garmin.

Drugi ponudniki storitev:

Družba Garmin za pomoč pri pošiljanju e-poštnih sporočil uporablja storitve v oblaku tretjih oseb, kot sta Adobe in Emarsys. Te storitve sledijo dejavnostim, povezanim z omenjenimi e-poštnimi sporočili, denimo, ali so bila e-poštna sporočila odprta, ali so bile uporabljene povezave v njih in ali so klikom na omenjene povezave sledili nakupi. Družba Garmin te podatke uporablja za analizo stopnje aktivnosti, povezane z njenimi e-poštnimi sporočili. Družba Garmin uporablja tretje ponudnike storitev za pomoč pri boljšem razumevanju uporabe programa Garmin Express, spletnega mesta in programa Garmin Connect ter s tem povezane namene.

Storitev Garmin Pay upravlja družba FitPay in družba Garmin ne zbira ali obdeluje podatkov, povezanih z vašimi nastavitvami ali uporabo Fitpay; družba Garmin pa bo delila podatke o vaši napravi z družbo FitPay zaradi zaznavanja in preprečevanja prevar. Priporočamo, da pozorno preberete Pravilnik družbe FitPay o varovanju zasebnosti.

Druga razkritja:

Vaše osebne podatke bomo morda razkrili drugim v primeru, da: (a) imamo vaše veljavno soglasje, da to lahko storimo; (b) nas k temu zavezuje veljavni sodni poziv, pravni red, sodni nalog, pravni postopek ali druga pravna obveznost; (c) s tem izpolnjujemo katerega koli od naših pogojev in določil ali politik; ali (d) je to potrebno za uporabo dostopnih pravnih sredstev ali obrambo pravnih zahtevkov.

Osebne podatke lahko posredujemo povezani družbi, podružnici ali tretji osebi tudi v primeru reorganizacije, združitve, prodaje, ustanovitve mešane družbe, dodelitve, prenosa ali kakršnega koli drugega dejanja v povezavi z vsemi ali katerim koli delom družbe Garmin, njenimi sredstvi ali delnicami, med drugim tudi v povezavi s stečajem ali podobnim postopkom, in sicer pod pogojem, da kateri koli takšen subjekt, ki mu posredujemo osebne podatke, ne sme obdelovati osebnih podatkov, ki niso osebni podatki, opisani v tem pravilniku o varovanju zasebnosti, ne da bi vas o tem obvestil in, če je to potrebno v skladu z veljavno zakonodajo, pridobil vaše soglasje.

Prenos osebnih podatkov

Garmin je globalno podjetje. Za ponudbo in posodabljanje izdelkov, programov in storitev bomo morali vaše osebne podatke morda posredovati drugim družbam Garmin v drugih državah. Oglejte si družbe v lasti družbe Garmin. Ko ustvarite račun Garmin, dodate osebne podatke v svoj profil računa ali naložite podatke v svoj račun Garmin, bodo vaši osebni podatki zbrani in shranjeni v strežnikih družbe Garmin International Inc. v ZDA. Osebne podatke, povezane s posamezniki, ki prebivajo v državi Evropskega gospodarskega prostora ("EGS"), Združenem kraljestvu ("ZK") ali Švici, upravlja družba Garmin Würzburg GmbH, zanjo pa jih obdelujejo družbe Garmin International, Inc., Garmin Services, Inc. in Garmin AT, Inc.

Družbe Garmin International, Inc., Garmin Services, Inc. in Garmin AT, Inc. izpolnjujejo načela zasebnostnega ščita EU-ZDA in Švica-ZDA o zbiranju, uporabi, deljenju in hranjenju osebnih podatkov iz EGP, Združenega kraljestva in Švice, kot je opisano v našem certifikatu v okviru zasebnostnega ščita EU-ZDA in certifikatu v okviru zasebnostnega ščita Švica-ZDA. Več o zasebnostnem ščitu lahko izveste tukaj.

Družbe Garmin International, Inc., Garmin Services, Inc. in Garmin AT, Inc. so pod nadzorom Zvezne komisije za trgovino Združenih držav in so odgovorne za osebne podatke, ki se posredujejo tretjim osebam, ki jih obdelajo v našem imenu. Če želite vložiti pritožbo v zvezi z našim spoštovanjem zasebnostnega ščita, nam pišite na [email protected]. Pritožbo lahko naslovite tudi na naš izbrani neodvisni organ za reševanje sporov, JAMS, in v določenih okoliščinah uporabite arbitražni postopek v okviru zasebnostnega ščita.

Vse Garminove družbe morajo upoštevati prakse varstva zasebnosti, ki so določene v tej izjavi o varstvu zasebnosti.

Piškotki in podobne tehnologije

Spletno mesto:

Med vašim obiskom našega spletnega mesta ob pomoči tretjih ponudnikov analitičnih storitev zbiramo določene informacije za analizo vašega krmarjenja in krmarjenja drugih obiskovalcev po spletnem mestu Garmin Connect, za zbiranje združenih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta in odzivnih časih, za pomoč pri diagnosticiranju morebitnih težav s strežniki družbe Garmin ter za urejanje spletnega mesta Garmin Connect. Te informacije vključujejo naslov IP, geografsko lokacijo naprave, vrsto brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vaše zahteve, čase vaših obiskov, oglede strani in elemente strani (npr. povezave), ki jih kliknete. Na spletnem mestu ali v e-poštnih sporočilih lahko uporabljamo piškotke, oznake iz slikovnih pik, spletne signale, prosojne datoteke GIF ali druga podobna orodja, ki nam pomagajo pri zbiranju in analizi takšnih informacij. Te informacije uporabimo za to, da na spletnem mestu zagotovimo boljšo in ustreznejšo vsebino, določimo in odpravimo težave ter izboljšamo vašo celovito izkušnjo na spletnem mestu.

Če ne želite, da bi se informacije zbirale s temi tehnologijami, je v večini brskalnikov na voljo preprost postopek za onemogočenje veliko izmed teh tehnologij ali izbiro, ali jih želite onemogočiti ali sprejeti.

Če prebivate v Evropski uniji ali na drugem območju, kjer moramo pridobiti vaše soglasje za uporabo piškotkov na svojih spletnih mestih, boste lahko nastavitve piškotkov upravljali na spletnih mestih. Izjema so določeni piškotki, ki omogočajo osnovno delovanje spletnega mesta, zato teh piškotkov ne morete onemogočiti.

Programa Garmin Connect Mobile in Garmin Express:

Zbiramo tudi podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo programa Garmin Connect Mobile in Garmin Express. Vrste analitičnih informacij, ki jih zbiramo, vključujejo datum in čas, ko program dostopa do naših strežnikov, različico programa, lokacijo naprave, nastavitev jezika, podatek o tem, kakšne informacije in datoteke so bile prenesene v program, vedenje uporabnika (npr. katere funkcije je uporabil in kako pogosto jih je uporabil), informacije o stanju naprave, model naprave, informacije o strojni opremi in operacijskem sistemu ter informacije v zvezi s tem, kako program deluje. Garmin te podatke uporabi za izboljšanje kakovosti in delovanja programov Garmin Connect Mobile, Garmin Express in drugih programov Garmin; za razvoj in trženje izdelkov in funkcij, ki najbolj ustrezajo vam in drugim uporabnikom; ter za lažje določanje in odpravljanje težav v zvezi s stabilnostjo programa in drugih težav v zvezi z uporabnostjo v najkrajšem možnem času.

Pravna podlaga za obdelavo tovrstnih analitičnih informacij je naš upravičen interes za razumevanje, kako naše stranke komunicirajo z našimi izdelki, programi in spletnimi mesti, da lahko tako izboljšamo uporabniško izkušnjo in funkcionalnost naših izdelkov, programov in spletnih mest.

V nadaljnjem besedilu so navedeni primeri tretjih ponudnikov analitičnih in podobnih storitev, ki jih trenutno uporabljamo:

Analitične storitve:

  • Google: Google Analytics se uporablja za spremljanje statističnih podatkov o spletnem mestu ter demografskih lastnosti, interesov in vedenja uporabnikov na spletnih mestih. Uporabljamo tudi Google Search Console, ki nam pomaga razumeti, kako obiskovalci našega spletnega mesta najdejo naše spletno mesto, in izboljšati optimiziranje mehanizma za iskanje. Več informacij o tem, kako se lahko uporabijo te analitične informacije, kako lahko nadzirate uporabo svojih informacij in kako lahko zavrnete, da Google Analytics uporablja vaše podatke.

  • Azure Application Insights: Azure Application Insights nam pomaga bolje razumeti uporabo programa Garmin Express, s čimer izboljšamo uporabniško izkušnjo. Azure Application Insights je storitev družbe Microsoft.

  • HockeyApp; Crashlytics (Fabric); Firebase: HockeyApp, ki je storitev družbe Microsoft, in Crashlytics ter Firebase, ki sta storitvi družbe Google, nam pomagajo bolje razumeti uporabo programov Garmin za izboljšanje uporabniške izkušnje ter za določitev in odpravo izvornih vzrokov za zrušitve programov.

Upravljanje oznak:

Družba Garmin uporablja upravljanje oznak Tealium IQ za pomoč pri upravljanju različnih analitičnih storitev ter tehnologij za piškotke in oznake iz slikovnih pik, ki jih družba Garmin uporablja za merjenje uporabe spletnih mest. Družba Tealium za zagotavljanje takšnih storitev prejme osnovne informacije o strežniških dnevnikih od uporabnikov Garminovih spletnih mest (npr. naslov IP, podatke o brskalniku in operacijskem sistemu).

Spremljanje delovanja programa:

Družba Garmin uporablja AppDynamics za analiziranje in spremljanje delovanja našega zapletenega ekosistema. Družba AppDynamics za zagotavljanje takšnih storitev prejme osnovne zahtevane informacije, vključno z naslovom IP, ki so potrebne za zaznavanje in diagnosticiranje izjemnih napak in odzivnih časov.

Otroci

Osebe, mlajše od 13 let v ZDA in mlajše od 16 let v preostalih državah sveta, ne smejo posredovati osebnih podatkov družbi Garmin. Če bomo ugotovili, da smo zbrali osebne podatke otroka, mlajšega od 13 let v ZDA ali mlajšega od 16 let v preostalih državah sveta, bomo naredili vse, da njegove podatke izbrišemo, takoj ko bo to mogoče.

Posodobitve pravilnika o varovanju zasebnosti

Ta pravilnik o varovanju zasebnosti lahko občasno posodobimo zaradi dodajanja novih izdelkov ali programov, izboljšanja trenutne ponudbe ali zaradi spremembe tehnologij in zakonov. Čas zadnje spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti lahko določite tako, da si ogledate točko "Zadnja posodobitev" na vrhu te strani. Vse spremembe začnejo veljati ob objavi posodobljenega pravilnika o varovanju zasebnosti.

Če bodo te spremembe bistvene, vas bomo o njih obvestili in, kjer to zahteva ustrezna zakonodaja, pridobili vaše privoljenje. Obvestilo bo poslano po e-pošti ali pa bodo spremembe objavljene v obvestilu na spletnem mestu Garmin Connect ali v programu vívofit jr.

Hranjenje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler bo vaš račun Garmin veljal za aktivnega. Poleg tega je v razdelku "Vaše pravice" opisana vaša pravica do izbrisa.

Upravljavec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Če prebivate v državi Evropskega gospodarskega prostora, Združenem kraljestvu ali Švici, osebne podatke, ki jih zbere družba Garmin, upravlja družba Garmin Würzburg GmbH s sedežem na naslovu Beethovenstraße 1a+b, 97080 Würzburg, Nemčija. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov družbe Garmin za EU ima sedež na istem naslovu, nanjo pa se lahko obrnete tudi prek e-poštnega naslova [email protected].

Če ne prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, osebne podatke, ki jih zbere družba Garmin, upravlja družba Garmin International, Inc., 1200 E. 151st St., Olathe, Kansas 66062, na katero se lahko obrnete tudi na e-poštnem naslovu [email protected].

Vaše pravice

Osebe s stalnim prebivališčem v Združenih državah Amerike:

Če imate stalno prebivališče v Združenih državah Amerike, imate kot starš ali zakoniti skrbnik v skladu z zakonom o varstvu zasebnosti otrok v spletu (Children's Online Privacy Protection – COPPA) pravico do pregleda in brisanja podatkov, ki jih družba Garmin pridobi o vašem otroku. Prav tako lahko zavrnete nadaljnje zbiranje ali uporabo podatkov. Če želite to storiti, nas pokličite na telefonsko številko 913-397-0872 ali nam pošljite e-poštno sporočilo na naslov [email protected].

Dodatne informacije Če imate kakšno posebno vprašanje, se obrnite na nas na naslovu:
Garmin Privacy Office
Garmin Ltd.
1200 E. 151st St.
Olathe, KS 66062-3426
E-poštni naslov: [email protected] Telefonska številka: (913) 397-8200

Osebe s stalnim prebivališčem v EU ali Združenem kraljestvu:

Če prebivate v Evropski uniji ali Združenem kraljestvu, imate v skladu s pogoji v Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) ali zakonom Združenega kraljestva o varstvu podatkov iz leta 2018 (Data Protection Act 2018) pravico, da od družbe Garmin zahtevate dostop do in popravek ali izbris vaših osebnih podatkov, prenos podatkov, omejitev obdelave osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov in pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Za več informacij o teh pravicah pojdite na spletno mesto Evropske komisije in obiščite stran "Moje pravice«, ki je povezana z uredbo GDPR in si jo je mogoče ogledati v več jezikih. Če ne prebivate v Evropski uniji ali Združenem kraljestvu, imate v skladu z lokalnimi zakoni morda podobne pravice.

Če želite zahtevati dostop do ali popravek, prenos ali izbris osebnih podatkov ali izbris računa Garmin obiščite Središče za upravljanje računov.

Če prebivate v Evropski uniji ali Združenem kraljestvu in želite uveljaviti svojo pravico do omejitve obdelave ali svojo pravico do ugovarjanja obdelavi, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov družbe za EU pri družbi Garmin Würzburg GmbH s sedežem na naslovu Beethovenstraße 1a+b, 97080 Würzburg, Nemčija, ali pa se nanjo obrnite prek e-poštnega naslova [email protected]. Če ne prebivate v Evropski uniji ali Združenem kraljestvu, vendar menite, da imate v skladu z lokalnimi zakoni pravico do omejitve obdelave ali pravico do ugovarjanja obdelavi, se obrnite na družbo Garmin International, Inc. prek e-poštnega naslova [email protected].

Vse blagovne znamke so v lasti njihovih lastnikov.