PRAVILNIK O VAROVANJU ZASEBNOSTI ZA PROGRAM ZA VODENJE VADBE GARMIN CLIPBOARD

Zadnja posodobitev: 29. april 2021

Pregled prejšnjega pravilnika

Družba Garmin ceni vašo zasebnost. Ta pravilnik o varovanju zasebnosti smo pripravili, da vas seznanimo z načinom obdelave osebnih podatkov, ko uporabljate program za vodenje vadbe Garmin Clipboard ali se kot športnik pridružite skupini Garmin Clipboard.

Druga spletna mesta, storitve, programe in izdelke Garmin, ki vsebujejo povezavo do drugega pravilnika družbe Garmin o varovanju zasebnosti, ureja slednji pravilnik o varovanju zasebnosti. Ločen pravilnik o varovanju zasebnosti na primer velja za storitve Garmin Connect ter združljive nosljive in druge naprave. Za ogled naših drugih pravilnikov o varovanju zasebnosti kliknite tukaj.

"Osebni podatki" so podatki, ki so povezani z določeno ali določljivo fizično osebo.

Če se želite premakniti na določen razdelek tega pravilnika o varstvu zasebnosti, kliknite ustrezno spodnjo povezavo:

Vrste osebnih podatkov, ki jih obdeluje družba Garmin

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko ustvarite račun Garmin:

Ko ustvarite račun Garmin, vas prosimo za vnos vašega e-poštnega naslova, imena in gesla. Če želite, lahko namesto svojega polnega imena vnesete le svoje osebno ime ali vzdevek.

Nameni in pravna podlaga:

(a) Družba Garmin vaš e-poštni naslov in geslo obdela zato, ker za vpis v račun uporabljate svoj e-poštni naslov in geslo. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova in gesla za ta namen je zakonit interes družbe Garmin za zaščito varnosti vašega računa.

(b) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da vam pošilja pomembne informacije o izdelkih, storitvah, programih ali računu Garmin, kot so pomembne varnostne informacije ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti. Ime, ki ga vnesete, je povezano s profilom računa in je prikazano, ko pošiljate komentarje ali drugo gradivo na spletnem mestu ali v programu Garmin ali se sporazumevate z drugimi uporabniki izdelkov Garmin. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova in imena za te namene je zakoniti interes družbe Garmin, da vam posreduje pomembne varnostne ali druge informacije o izdelkih, storitvah, programih ali računu Garmin ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti, ter da vam zagotavlja možnost za sporazumevanje z drugimi uporabniki izdelkov Garmin.

(c) Če se strinjate s prejemanjem tržnih informacij družbe Garmin, bo družba Garmin vaš e-poštni naslov obdelala tudi zato, da vam bo nanj pošiljala tržne informacije o izdelkih, storitvah in programih Garmin ter glasila. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da spremenite svoje nastavitve v svojem računu Garmin, ali pa soglasje prekličete na povezavi za odjavo, ki je navedena na koncu naših tržnih e-poštnih sporočil. Tržna e-poštna sporočila, ki jih prejmete od družbe Garmin, temeljijo na nastavitvah v vašem računu Garmin, območnih nastavitvah, ki jih določa vaš naslov internetnega protokola (IP), vrstah naprav Garmin, ki ste jih dodali v svoj račun Garmin, in naročninah, ki so vključene v vaš račun Garmin. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes družbe Garmin za zmanjšanje števila tržnih e-poštnih sporočil, poslanih vsaki posamezni stranki, in sicer tako, da se izbere stranke, ki prejmejo točno določeno tržno e-poštno sporočilo, namesto da bi se vsako tržno e-poštno sporočilo poslalo vsaki stranki, ki se je strinjala s prejemanjem tržnih e-poštnih sporočil.

(d) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da se ga v primeru vaše interakcije s predstavniki naše podpore za stranke lahko poveže z vašim računom Garmin. Pravna podlaga za tovrstno obdelavo je naš upravičen interes za zagotavljanje kakovostne podpore za stranke.

(e) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da stranke obvesti, če kršijo naše pogoje. Pravna podlaga za to obdelavo je naš zakoniti interes, da vsem strankam omogočimo kakovostno izkušnjo in zagotovimo upoštevanje naših pogojev.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko komunicirate z družbo Garmin:

Ko se po e-pošti, telefonu, na spletu ali osebno obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, pridobimo osebne podatke, kot so vaše ime, poštni naslov, telefonska številka, e-poštni naslov in želje glede vzpostavitve stika, ter informacije o vaših izdelkih Garmin, kot so njihove serijske številke in datumi nakupa, in kupljenih naročninah. Prav tako lahko ustvarimo dnevnike dogodkov, ki so uporabni za ugotavljanje vzrokov težav pri delovanju izdelka ali programa, ter zajamemo podatke v zvezi s težavo, za katero je potrebna pomoč podpore ali servisa. Za izboljšanje podpore za stranke v skladu z veljavnimi zakoni lahko tudi posnamemo in pregledujemo pogovore s predstavniki podpore za stranke ter analiziramo vse povratne informacije, ki jih zberemo s prostovoljnimi raziskavami strank. Z vašim soglasjem se lahko predstavniki naše podpore za stranke vpišejo v vaš račun Garmin, če je to primerno, da vam tako pomagajo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo.

Nameni in pravna podlaga:

Te podatke uporabljamo za zagotavljanje podpore za stranke in izdelke ter za nadzorovanje kakovosti in vrst podpore za stranke in izdelke, ki jih zagotavljamo svojim strankam, ter za poenostavitev popravil, vračil ali zamenjav izdelkov. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za te namene je upravičeni interes družbe Garmin za zagotavljanje kakovostne podpore za izdelke. Pravna podlaga za vpis v vaš račun Garmin, če je to primerno, da vam tako pomagamo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo, je vaše soglasje, ki ga lahko prekličete.

Osebni podatki, ki jih obdelamo, ko ustvarite profil trenerja v programu za vodenje vadbe Garmin Clipboard:

Pri uporabi programa za vodenje vadbe Garmin Clipboard boste morali navesti prijavne podatke za račun Garmin ali ustvariti račun Garmin, če ga še nimate. Navesti boste morali ime trenerja in po želji v svoj profil dodati fotografijo.

Nameni in pravna podlaga:

(a) V družbi Garmin obdelamo podatke o vašem računu Garmin, da ga lahko povežemo z vašim profilom trenerja v programu Garmin Clipboard. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je vaše soglasje, ki ga lahko kadar koli prekličete tako, da v nastavitvah programa za vodenje vadbe Garmin Clipboard izbrišete svoj šport, ekipe in podatke.

(b) V družbi Garmin obdelamo vaše ime trenerja in fotografijo v profilu, če ste jo dodali, da vam prikažemo športnike, ki so bili povabljeni v vašo skupino. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je vaše soglasje, ki ga lahko kadar koli prekličete tako, da v nastavitvah programa za vodenje vadbe Garmin Clipboard odstranite ali spremenite ime trenerja ali sliko v profilu.

Osebni podatki, ki jih obdelamo, ko sestavite skupino v programu za vodenje vadbe Garmin Clipboard:

Pri sestavljanju skupine v programu za vodenje vadbe Garmin Clipboard boste morali navesti ime in kategorijo svoje organizacije, na primer šolo ali klub, vrsto športa in ime ekipe. Vsaki skupini lahko dodate dodatne informacije, na primer fotografijo organizacije, barve organizacije ali ekipno fotografijo.

Nameni in pravna podlaga:

(a) V družbi Garmin obdelamo ime vaše organizacije in vrsto športa ter ime trenerja, da vas lahko športniki, ki so povabljeni v vašo skupino, spoznajo. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov je naša zakonska dolžnost, po kateri moramo od vsakega športnika pridobiti prostovoljno soglasje, da lahko njegove podatke delimo z določeno skupino.

(b) V družbi Garmin obdelamo kategorijo vaše organizacije, da lahko privzete nastavitve prilagodimo vrsti vaše organizacije in bolje razumemo svojo bazo uporabnikov. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov v te namene je naš upravičen interes, da svojim uporabnikom zagotovimo kakovostno izkušnjo in ustrezne funkcije.

(c) V družbi Garmin obdelamo ime vaše ekipe, da vam omogočimo, da športnike na svojem seznamu razdelite v skupine in si nato ogledate skupne podatke za določeno ekipo. V svoji skupini lahko sestavite več ekip in izberete športnike, ki jih želite povezati z vsako ekipo. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov v te namene je izvršitev pogodbe.

(d) Če posredujete fotografijo svoje organizacije, barve organizacije in ekipno fotografijo, jih v družbi Garmin obdelamo ter tako po želji prilagodimo videz vaše skupine ali ekip. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je vaše soglasje. Soglasje lahko prekličete tako, da v nastavitvah programa za vodenje vadbe Garmin Clipboard spremenite ali izbrišete te podatke.

Osebni podatki, ki jih obdelamo, ko se skupini pridružite kot športnik:

Če vas trener povabi v skupino in še niste povezali svojega računa Garmin s programom Garmin Clipboard, boste morali navesti podatke o računu Garmin ali ustvariti račun Garmin, če ga še nimate. Morali boste privoliti tudi v to, da podatke o svoji aktivnosti v storitvi Garmin Connect delite s programom Garmin Clipboard. Če privolite v to, da podatke o svoji aktivnosti v storitvi Garmin Connect delite s programom Garmin Clipboard, boste morali navesti ime ali vzdevek in po želji v profil dodati fotografijo. Prosili vas bomo tudi za soglasje, da podatke o svoji aktivnosti v programu Garmin Clipboard delite s to skupino in trenerjem, lahko pa boste nastavili vidnost podatkov o stresu in spanju.

Nameni in pravna podlaga:

(a) V družbi Garmin obdelamo informacije o vašem računu Garmin, da ga lahko povežemo s programom Garmin Clipboard, ki nato pridobi podatke o vaši aktivnosti v storitvi Garmin Connect. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je vaše soglasje, ki ga lahko kadar koli prekličete tako, da v računu Garmin prekinete povezavo s programom Garmin Clipboard.

(b) V družbi Garmin obdelamo informacije o vašem računu Garmin tudi zato, da vas dodamo v izbrano skupino in podatke o vaši aktivnosti v storitvi Garmin Connect delimo s trenerjem, ki je povezan s to skupino. Ko je povezava vzpostavljena, bodo podatki o aktivnosti v storitvi Garmin Connect vidni trenerju skupine v programu za vodenje vadbe Garmin Clipboard posamično ali skupaj s podatki, ki so jih delili drugi športniki v ekipi, s katero vas je povezal trener. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je vaše soglasje. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da zapustite skupino na portalu za športnike Garmin Clipboard, ki ga lahko najdete tukaj ali prek povezave Garmin Clipboard v svojih nastavitvah storitve Garmin Connect oziroma tako, da izbrišete svoj profil in podatke na portalu za športnike Garmin Clipboard.

(c) V družbi Garmin obdelamo vaše nastavitve za podatke o stresu in spanju, da filtriramo podatke, ki so vidni trenerju v programu za vodenje vadbe Garmin Clipboard. Te nastavitve lahko spremenite na portalu za športnike Garmin Clipboard, ki ga lahko najdete tukaj ali prek povezave Garmin Clipboard v svojih nastavitvah storitve Garmin Connect. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je naš upravičen interes, da vam po želji omogočimo nastavitev deljenja dodatnih kontekstualnih podatkov s trenerjem.

(d) V družbi Garmin obdelamo vaše ime ali vzdevek in fotografijo v profilu, če ste jo dodali, da jih prikažemo trenerju v programu za vodenje vadbe Garmin Clipboard. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je vaše soglasje, ki ga lahko kadar koli prekličete tako, da odstranite ali spremenite svoje ime ali vzdevek oziroma fotografijo v profilu na portalu za športnike Garmin Clipboard, ki ga lahko najdete tukaj ali prek povezave Garmin Clipboard v svojih nastavitvah storitve Garmin Connect.

Vrste prejemnikov osebnih podatkov

TRENERJI:

Ko se pridružite skupini, trener, ki je povezan s to skupino, obdela vaše podatke o aktivnosti v storitvi Garmin Connect, vključno s podatki o stresu in spanju, če to želite, in vaše ime ali vzdevek ter fotografijo v profilu, če ste jo dodali.

PONUDNIKI STORITEV:

V družbi Garmin uporabljamo storitve drugega ponudnika, in sicer družbe Amazon Web Services (AWS), za gostovanje naloženih fotografij organizacije, ekipe, skupine ali profila. V družbi Garmin uporabljamo tudi zunanje ponudnike storitev za pomoč pri boljšem razumevanju uporabe svojih spletnih mest in programov ter s tem povezane namene.

DRUGA RAZKRITJA:

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo drugim osebam v primeru, da: (a) imamo vašo veljavno privolitev, da to lahko storimo; (b) nas k temu zavezujejo pravne obveznosti, kot je veljavni sodni poziv, sodni nalog ali drug veljavni pravni postopek; (c) s tem izpolnjujemo katerega koli od naših pogojev in določil ali pravilnikov; ali (d) je to potrebno za uporabo dostopnih pravnih sredstev ali obrambo pravnih zahtevkov.

Osebne podatke lahko posredujemo povezani družbi, podružnici ali tretji osebi tudi v primeru reorganizacije, združitve, prodaje, ustanovitve mešane družbe, dodelitve, prenosa ali kakršnega koli drugega dejanja v povezavi z vsemi ali katerim koli delom družbe Garmin, njenimi sredstvi ali delnicami, med drugim tudi v povezavi s stečajem ali podobnim postopkom, in sicer pod pogojem, da kateri koli takšen subjekt, ki mu posredujemo osebne podatke, ne sme obdelovati osebnih podatkov, ki niso osebni podatki, opisani v tem pravilniku o varovanju zasebnosti, ne da bi vas o tem obvestil in, če je to potrebno v skladu z veljavno zakonodajo, pridobil vaše soglasje.

Prenos osebnih podatkov

Garmin je globalno podjetje. Za ponudbo izdelkov, programov in storitev bomo morali vaše osebne podatke morda posredovati družbam v lasti družbe Garmin v drugih državah. Oglejte si družbe v lasti družbe Garmin.

Ko ustvarite račun Garmin, dodate osebne podatke v profil računa ali naložite podatke v račun Garmin, se osebni podatki zberejo in shranijo v strežnikih v Združenih državah Amerike, Združenem kraljestvu in/ali Avstraliji.

Osebne podatke, povezane s posamezniki, ki prebivajo v državi Evropskega gospodarskega prostora ("EGS"), Združenem kraljestvu ali Švici, upravlja družba Garmin Würzburg GmbH, zanjo pa jih obdelujejo druge družba v lasti družbe Garmin za zagotavljanje podpore, infrastrukture, varnosti in drugih pomembnih funkcij. Družba Garmin Würzburg GmbH je podpisnica vzorčnih pogodbenih določil, ki jih je odobrila Evropska komisija, v primerih, ko te družbe niso v EGS ali jurisdikciji, ki jo Evropska komisija šteje za ustrezno.

Vse družbe v lasti družbe Garmin morajo upoštevati prakse varstva zasebnosti, ki so določene v tem pravilniku o varstvu zasebnosti.

Analitika uporabe

Zbiramo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo program za vodenje vadbe Garmin Clipboard. Vrste analitičnih informacij, ki jih zbiramo, vključujejo datum in uro dostopa programa do naših strežnikov, različico programa, lokacijo mobilne naprave, nastavitev jezika, podatek o tem, kateri podatki in datoteke so bili preneseni v program, vedenje uporabnika (npr. katere funkcije je uporabil in kako pogosto jih je uporabljal), informacije o stanju naprave, model naprave, informacije o strojni opremi in operacijskem sistemu ter informacije v zvezi s tem, kako program deluje. V družbi Garmin te podatke uporabljamo za izboljšanje kakovosti in delovanja programa za vodenje vadbe Garmin Clipboard in drugih programov; za razvoj in trženje izdelkov in funkcij, ki najbolj ustrezajo vam in drugim uporabnikom; ter za lažje določanje in odpravljanje težav v zvezi s stabilnostjo programa in drugih težav v zvezi z uporabnostjo v najkrajšem možnem času.

Pravna podlaga za obdelavo tovrstnih analitičnih informacij je naš zakoniti interes za razumevanje, kako naše stranke komunicirajo z našimi izdelki in programi, da lahko tako izboljšamo uporabniško izkušnjo in funkcionalnost svojih izdelkov in programov.

V nadaljnjem besedilu so navedeni primeri tretjih ponudnikov, ki jih trenutno uporabljamo:

  • Google: Google Analytics se uporablja za spremljanje statističnih podatkov ter demografskih lastnosti, interesov in vedenja uporabnikov v programih. Več informacij o tem, kako se lahko uporabijo te analitične informacije, kako lahko nadzirate uporabo svojih informacij in kako lahko zavrnete, da Google Analytics uporablja vaše podatke.

  • Microsoft App Center; Firebase (Crashlytics): Microsoft App Center, prej znan kot HockeyApp, in Firebase (Crashlytics), ki je storitev družbe Google, nam pomagata bolje razumeti uporabo programov družbe Garmin za izboljšanje uporabniške izkušnje ter za določitev in odpravo izvornih vzrokov za zrušitve programov.

Otroci

Osebe, mlajše od 13 let v ZDA in mlajše od 16 let v preostalih državah sveta, ne smejo posredovati osebnih podatkov družbi Garmin. Če bomo ugotovili, da smo pridobili osebne podatke otroka, mlajšega od 13 let v Združenih državah ali mlajšega od 16 let v preostalih državah sveta, bomo naredili vse, da bomo njegove podatke izbrisali v najkrajšem možnem času.

Posodobitve pravilnika o varovanju zasebnosti

Ta pravilnik o varovanju zasebnosti lahko občasno posodobimo zaradi dodajanja novih izdelkov, storitev in programov, izboljšanja trenutne ponudbe ali zaradi spremembe tehnologij in zakonov. Čas zadnje spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti lahko določite tako, da si ogledate točko "Zadnja posodobitev" na vrhu te strani. Vse spremembe začnejo veljati ob objavi posodobljenega pravilnika o varovanju zasebnosti.

Če bodo te spremembe bistvene, vas bomo o njih obvestili in, kjer to zahteva ustrezna zakonodaja, pridobili vaše privoljenje. Obvestilo bo poslano po e-pošti ali pa bodo spremembe objavljene v obvestilu na Garminovih spletnih mestih in v programih, ki so povezani s tem pravilnikom o varovanju zasebnosti.

Hranjenje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler bo vaš uporabniški račun Garmin veljal za aktivnega ali kot je določeno v veljavni zakonodaji in pravnih obveznostih. Dodatno, je v razdelku "Vaše pravice" opisana vaša pravica do izbrisa.

Avtomatizirano odločanje, vključno s profiliranjem

Družba Garmin ne sprejema odločitev, ki znatno vplivajo na vas, na podlagi algoritmov ali druge avtomatizirane obdelave.

Upravljavec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Če prebivate v državi Evropskega gospodarskega prostora, Združenem kraljestvu ali Švici, osebne podatke, ki jih zbere družba Garmin, upravlja družba Garmin Würzburg GmbH, Beethovenstr. 1a, 97080 Würzburg, Nemčija. Na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov družbe za EU se lahko obrnete na e-poštnem naslovu [email protected]

Če ne prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, vaše osebne podatke, ki jih zbere družba Garmin, upravlja družba Garmin International, Inc., 1200 E. 151st St., Olathe, Kansas 66062, Združene države Amerike, na katero se lahko obrnete na e-poštnem naslovu [email protected] Pooblaščena oseba za varstvo podatkov družbe za Brazilijo ima sedež na istem naslovu, nanjo pa se lahko obrnete na e-poštnem naslovu [email protected]

Vaše pravice

Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, imate v skladu s pogoji v Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) ali drugim veljavnim zakonom pravico, da od družbe Garmin zahtevate dostop do in popravek ali izbris vaših osebnih podatkov, prenos podatkov, omejitev obdelave osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov in pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Za več informacij o teh pravicah pojdite na spletno mesto Evropske komisije in obiščite stran "Moje pravice", ki je povezana z uredbo GDPR in si jo je mogoče ogledati v več jezikih. Če ne prebivate Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, imate v skladu z lokalnimi zakoni morda podobne pravice.

Če želite zahtevati dostop do ali popravek, prenos ali izbris osebnih podatkov ali izbris uporabniškega računa Garmin obiščite naše Središče za upravljanje računov.

Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici in želite uveljaviti svojo pravico do omejitve obdelave ali svojo pravico do ugovarjanja obdelavi, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov družbe za EU pri družbi Garmin Würzburg GmbH, Beethovenstr. 1a, 97080 Würzburg, Nemčija, ali pa se nanjo obrnite prek e-poštnega naslova [email protected]

Če ne prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, vendar menite, da imate v skladu z lokalnimi zakoni pravico do uveljavljanja teh ali drugih pravic, pišite družbi Garmin International, Inc. na e-poštni naslov [email protected]

Obvestilo za državljane zvezne države Kalifornije glede prakse varovanja zasebnosti in s tem povezanih pravic

Če ste državljan Kalifornije, vam kalifornijska zakonodaja morda omogoča dodatne pravice v zvezi z osebnimi podatki. Za več informacij o pravicah do zasebnosti v Kaliforniji glejte naše Obvestilo o varovanju zasebnosti po CCPA (Zakonu o zasebnosti potrošnikov v zvezni državi Kaliforniji).

Vse blagovne znamke so v lasti njihovih lastnikov.