Wie is Marten Van Riel ?

Wie is Marten Van Riel ?

Marten, voor de mensen die je nog niet kennen, wie ben je?

Ik ben Marten Van Riel een 24 jarige triatleet uit Loenhout. Ik doe triatlon over de korte afstand (kwart en sprinttriatlon) en het hoogtepunt van mijn carrière is tot nu toe de 6e plaats op de Olympische Spelen in Rio! Als ik thuis ben train ik in Wuustwezel met Marc Herremans en mijn ploegmaten van het 185-team.

Waarom koos je voor triatlon?

Vanaf dat ik 6 jaar was ben ik beginnen zwemmen en door mijn sportieve vader is mijn interesse in het fietsen en lopen ook al op jonge leeftijd aangewakkerd! Het heeft echter tot mijn 15 jaar geduurd vooraleer ik deze hobby’s ging combineren en zo bij triatlon uitkwam.

Als 6de finishen in Rio, wat brengt dat te weeg?

Die 6e plaats was echt een zalig gevoel. Ik wist dat ik goed zat en had een paar supergoede races gedaan in de voorbereiding. Ik hoopte daardoor stiekem op een top 10 plaats maar alles zou moeten meezitten! Vier jaar voorbereiding en opoffering en dan moet alles er op die ene dag uitkomen.. Dat ik dan de wedstrijd van mijn leven heb kunnen doen en 6e ben kunnen eindigen, dat is gewoon genieten.

 

Wat zijn je volgende doelen?

De komende jaren is er eigenlijk maar één echt groot doel en dat is om op de Olympische Spelen in Tokyo 2020 beter te doen dan mijn 6e plaats in Rio! Dit jaar zou ik vooral willen uitblinken op de Europacup in mijn eigen Wuustwezel en in de finale van het WK die in Rotterdam zal zijn. Eindelijk eens 2 grote wedstrijden dicht bij huis, daar kijk ik echt naar uit.

Hoe belangrijk is Garmin bij je training? Hoe gebruik je onze toestellen?

Een Garmin toestel is voor mij de belangrijkste trainingstool omdat je het in de drie sporten nodig hebt. In het zwemmen gebruik ik het horloge om de afstand van mijn openwatertrainingen te weten. Tijdens het lopen gebruik ik hartslag en snelheid om mijn trainingzones te bepalen en op de fiets gebruik ik voor die trainingszones de Vector powermeter. Wat ook gemakkelijk en zeer leuk is zijn de maps op de Garmin die mij helpen om mooie fietstouren te plannen, ook op plaatsen waar ik nog nooit geweest ben, zelfs thuis leer ik nog elke fietsrit nieuwe wegen kennen! Aangezien mijn trainer een Canadees is die in Groot-Brittannië woont is hij niet altijd bij mij en dan is het van levensbelang dat ik bestanden kan doorsturen zodat hij mijn trainingen kan controleren, analyseren en eventueel bijsturen.

Volg Marten op socialemedia : Facebook | Instagram | Twitter