tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi: 5.kesäkuu.2020

Tarkista aiempi käytäntö

Garmin arvostaa yksityisyyttäsi. Tämä tietosuojakäytäntö sisältää tietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, kun luot Garmin-tilin, olet yhteydessä asiakastukeemme, teet ostoksen jostakin kaupastamme, käytät sivustoa osoitteessa Garmin.com tai muita Garminin sivustoja taikka käytät Garmin-sovelluksia, jotka sisältävät linkin tähän tietosuojakäytäntöön.

Muita Garmin-sivustoja, -sovelluksia ja -tuotteita, jotka eivät sisällä linkkiä tähän tietosuojakäytäntöön, vaan johonkin toiseen Garmin-tietosuojakäytäntöön, koskee kyseinen tietosuojakäytäntö. Esimerkiksi Garmin Connectille ja sen kanssa yhteensopiville puettaville Garmin-laitteille ja muille laitteille on oma tietosuojakäytäntönsä.

Henkilötiedot ovat tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön.

Voit siirtyä tiettyyn tämän tietosuojakäytännön osaan valitsemalla linkin alta:

Garminin käsittelemien henkilötietojen luokat

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun luot Garmin-tilin:

Kun luot Garmin-tilin, pyydämme sähköpostiosoitteesi ja nimesi. Jos haluat, voit ilmoittaa meille vain etunimesi tai lempinimesi.

Tarkoitukset ja oikeudelliset perusteet:

(a) Garmin käsittelee sähköpostiosoitettasi, koska käytät sitä ja salasanaa kirjautuessasi tilillesi. Oikeudellinen peruste sähköpostiosoitteesi käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on se, että tilisi suojeleminen on Garminin edun mukaista.

(b) Garmin käsittelee sähköpostiosoitettasi myös voidakseen lähettää sinulle tärkeitä tietoja Garmin-tuotteistasi, -sovelluksistasi tai -tilistäsi, kuten tärkeitä turvallisuustietoja tai tietoja olennaisista muutoksista tähän tietosuojakäytäntöön. Antamasi nimi liitetään tiliprofiiliisi ja näytetään, kun lähetät kommentteja tai muuta materiaalia Garmin-sivustolle tai -sovellukseen. Oikeudellinen peruste sähköpostiosoitteesi ja nimesi käsittelemiseen näissä tarkoituksissa on se, että on Garminin edun mukaista tarjota sinulle tärkeitä turvallisuustietoja tai muita tietoja Garmin-tuotteistasi, -sovelluksistasi tai -tilistäsi, tietoja tähän tietosuojakäytäntöön tehdyistä olennaisista muutoksista sekä mahdollisuus pitää yhteyttä muihin Garmin Connect -käyttäjiin.

(c) Jos hyväksyt, että Garmin lähettää sinulle markkinointitietoja, Garmin käsittelee sähköpostiosoitettasi myös voidakseen lähettää sinulle markkinointitietoja Garmin-tuotteista ja -sovelluksista. Oikeudellinen peruste sähköpostiosoitteesi käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on antamasi lupa. Voit peruuttaa suostumuksen milloin tahansa muuttamalla asetuksia Garmin-tililläsi tai valitsemalla markkinointiviestin lopussa olevan tilauksen peruutuslinkin. Garminilta saamasi markkinointiviestit perustuvat Garmin-tilisi asetuksiin, IP-osoitteesi sijaintiin, Garmin-tilillesi lisäämiesi Garmin-laitteiden tyyppiin ja mahdollisiin Garmin-tililläsi oleviin tilauksiin. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on se, että on Garminin edun mukaista vähentää kullekin asiakkaalle lähetettyjen markkinointiviestien määrää valitsemalla, ketkä asiakkaat saavat minkäkin viestin, sen sijasta, että kaikki viestit lähetettäisiin kaikille asiakkaille, jotka ovat hyväksyneet markkinointiviestit.

(d) Garmin käsittelee sähköpostiosoitteesi myös sen liittämiseksi Garmin-tiliisi, kun olet yhteydessä asiakastukemme edustajiin. Tämän käsittelyn oikeudellinen peruste on se, että on etumme mukaista tarjota laadukasta asiakastukea.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun synkronoit Garmin-laitteen:

Kun synkronoit laitteesi Garmin Expressin kautta, kirjaamme aina siirron tiedot, kuten synkronoinnissa käytetyn IP-osoitteen, synkronointiajan ja -päivän, kaatumis-/diagnostiikkalokit, laitteen maantieteellisen sijainnin, tietoja laitteesta, tietoja synkronointiin käytetystä verkosta (kuten Wi-Fi- tai matkapuhelinverkosta) ja laitteen akun varaustason.

Tarkoitus ja oikeudellinen peruste:

Käsittelemme näitä tietoja, jotta voimme tunnistaa ja korjata virheitä tai synkronointiongelmia. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on se, että on Garminin edun mukaista korjata virheet tai synkronointiongelmat ja tarjota laadukasta tuotetukea.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun olet yhteydessä Garminiin:

Kun olet yhteydessä asiakastukemme edustajiin sähköpostitse, puhelimitse, verkossa tai henkilökohtaisesti, saatamme kerätä henkilötietoja, kuten nimesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja toivomuksesi yhteydenottotavasta sekä omistamiesi Garmin-tuotteiden tietoja, kuten sarjanumerot ja ostopäivät. Lisäksi saatamme luoda tapahtumalokeja, joiden avulla voidaan ratkaista tuotteen tai sovelluksen suorituskykyyn liittyviä ongelmia, sekä tallentaa tietoja tuki- tai palveluongelmasta. Asiakastuen parantamiseksi saatamme lisäksi tallentaa ja tarkistaa sovellettavien lakien mukaan keskusteluja asiakastuen edustajien kanssa ja analysoida palautetta, jota saamme vapaaehtoisista asiakaskyselyistä. Asiakastukemme edustajat voivat kirjautua tarvittaessa luvallasi Garmin-tilillesi ongelman vianmääritystä ja ratkaisemista varten.

Tarkoitus ja oikeudellinen peruste:

Käytämme näitä tietoja asiakas- ja tuotetuen toimittamiseen sekä tuotetukemme laadun ja tyyppien seurantaan sekä korjausten, palautusten ja vaihtojen helpottamiseen. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on se, että on Garminin edun mukaista tarjota laadukasta tuotetukea. Oikeudellinen peruste kirjautumiseen tarvittaessa Garmin-tilillesi vianmääritystä ja ongelman ratkaisemista varten on antamasi lupa, jonka voit peruuttaa.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun käytät automaattista Garmin-navigointilaitetta tai -sovellusta:

Jos käytät Garmin-autonavigointilaitetta tai -sovellusta ja annat suostumuksesi, Garmin kerää ja lataa laitteestasi erilaisia tietoja, kuten sijainnin, nopeuden, suunnan sekä tallennuksen kellonajan ja päivämäärän. Jos annat kysyttäessä suostumuksesi, Garmin saattaa myös jakaa tai myydä näitä tietoja kolmansille osapuolille liikenne- ja pysäköintiominaisuuden sekä muiden sisällöntoimittajien tarjoamien ominaisuuksien kehittämiseen.

Tarkoitus ja oikeudellinen peruste:

Tiedot yhdistetään muiden suostumuksensa antaneiden käyttäjien tietojen kanssa, ja niitä käytetään Garmin-tuotteiden ja -sovellusten sekä Garminin ja kolmansien osapuolten toimittamien liikenne- ja pysäköintiominaisuuksien sekä muiden ominaisuuksien kehittämiseen. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelyyn tässä tarkoituksessa on suostumuksesi, jonka voit peruuttaa milloin tahansa Garmin-laitteen tai -sovelluksen asetuksissa.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun ostat tuotteen tai palvelun Garmin-sivustosta tai -sovelluksesta taikka asiakastuen kautta:

Jos ostat jonkin tuotteen tai palvelun Garmin-sivustosta tai -sovelluksesta taikka asiakastuen kautta, Garmin kerää nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Emme tarkastele emmekä säilytä maksukorttitietojasi. Käytämme kolmansien osapuolten maksunkäsittelijöitä alueen ja ostetun tuotteen mukaan. Näitä maksunkäsittelijöitä ovat Adyen, PayPal, Alipay, WeChat Pay, UnionPay, WorldPay, NewebPay ja Veritrans. Suosittelemme, että tutustut perusteellisesti näiden palvelujen tietosuojakäytäntöihin. Lisätietoja Adyenista on täällä.

Joillakin alueilla toinen kolmas osapuoli, Narvar, antaa toimitustiedot, jotta voit seurata Garmin-sivustosta ostettuja taikka asiakastuen kautta ostettuja, korjattuja tai vaihdettuja tuotteita. Suosittelemme, että tutustut perusteellisesti Narvarin tietosuojakäytäntöön.

Tarkoitus ja oikeudellinen peruste:

Keräämme nimesi, postiosoitteesi ja puhelinnumerosi, jotta voimme käsitellä tilauksesi ja viimeistellä ostoksesi. Oikeudellinen peruste nimesi, postiosoitteesi ja puhelinnumerosi käsittelyyn näissä tarkoituksissa on sopimuksen täytäntöönpaneminen. Käsittelemme henkilötietojasi myös osana petosten havaitsemisprosesseja. Oikeudellinen peruste henkilötietojesi käsittelyyn tätä tarkoitusta varten on se, että on Garminin edun mukaista suojata Garminia ja asiakkaitamme vilpilliseltä toiminnalta tai sellaisen yrityksiltä.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun ostat tuotteen Garminin kaupasta:

Saatamme kerätä nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, muita yhteystietoja tai ostotietoja, kuten laskun numeron tai ostetut tuotteet, jotta voimme luoda laskun järjestelmiimme veroilmoitusta varten tai asiakkaan pyynnöstä. Joissakin maissa saatamme käyttää kolmansia osapuolia tarvittavien raporttien luomiseen asianmukaisille veroviranomaisille.

Tarkoitus ja oikeudellinen peruste:

Oikeudellinen peruste tietojesi käsittelemiseen laskua varten veroilmoitustarkoituksiin on laillisen velvoitteen täytäntöönpaneminen. Oikeudellinen peruste tietojesi käsittelemiseen laskua varten asiakkaan pyynnöstä on sopimuksen täytäntöönpaneminen.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun käytät Garmin-laitteen tai -sovelluksen sijaintiominaisuuksia:

Jos otat Garmin-sovelluksessa tai -laitteessa käyttöön sijaintiperustaisia palveluja, kuten sään, liikennetiedot, polttoainehinnat, elokuvien esitysajat ja paikallisia tapahtumia koskevat tiedot, laitteesi fyysinen sijainti kerätään, jotta Garmin tai palveluntarjoajamme voivat tarjota sinulle näitä sijaintiperustaisia palveluja.

Tarkoitus ja oikeudellinen peruste:

Laitteesi sijainnin käsittelyn tarkoituksena on tarjota sinulle haluamiasi sijaintiperustaisia palveluja. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on sopimuksen täytäntöönpaneminen.

Henkilötietojen vastaanottajien luokat

LiveTrack-kutsutut henkilöt:

Joissakin Garmin-laitteissa käytettävissä olevalla LiveTrack-toiminnolla voit lähettää haluamillesi henkilöille linkin, joiden kautta he näkevät laitteesi reaaliaikaisen sijainnin. Garmin-laitteesi reaaliaikainen sijainti näkyy kaikille, jotka voivat käyttää linkkiä, joten mieti tarkasti, keille haluat lähettää linkin, ja varmista, että kyseiset henkilöt eivät lähetä linkkiä muille, joiden et halua näkevän Garmin-laitteesi sijaintia.

Muut palveluntarjoajat:

Garmin käyttää sähköpostiviestien lähettämiseen kolmansien osapuolten (kuten Adobe ja SendGrid) pilvipalveluja. Kyseiset palvelut seuraavat sähköpostiviesteihin liittyvää toimintaa, kuten sitä, avattiinko viestit, napsautettiinko viesteissä olevia linkkejä ja tehtiinkö linkkien napsauttamisen jälkeen ostoksia. Garmin analysoi näiden tietojen avulla sitä, miten paljon asiakkaat käyttävät sähköpostiviestejä. Garmin käyttää kolmannen osapuolen palveluntarjoajia apuna ostettujen tuotteiden toimittamisessa asiakkaille sekä Garmin Expressin ja Garmin-sivustojen sekä -sovellusten käytön analysoinnissa. Joillakin alueilla Garmin käyttää kolmannen osapuolen palveluntarjoaja Erplya, joka toimittaa myyntipalvelut kaupassa tehtäviä ostoksia varten. Toinen kolmas osapuoli Global Blue taas toimittaa veronalennuspaperit asiakkaille pyydettäessä. Lisäksi Garmin käyttää kolmannen osapuolen palveluntarjoajaa VHT, joka toimittaa soittopyyntötoiminnot asiakastukea varten.

Muu luovutus:

Saatamme luovuttaa Henkilötietojasi muille: (a) jos meillä on siihen lupasi, (b) jotta voimme noudattaa voimassa olevaa haastetta, oikeuden määräystä, lakia tai muuta lakivelvoitetta, (c) jotta voimme noudattaa käyttöehtojamme tai käytäntöjämme tai (d) voidaksemme käyttää tarvittaessa saatavilla olevia oikeuskeinoja tai puolustaa oikeudellisia vaateita. Lisäksi voimme siirtää henkilötietosi tytäryhtiölle, tai kolmannelle osapuolelle Garminin liiketoiminnan tai sen osien, omaisuuden tai osakkeiden uudelleenorganisoinnissa, fuusiossa, myynnissä, yhteisyrityksessä, siirrossa tai muussa luovutuksessa (mukaan lukien konkurssi tai vastaava tilanne), kunhan kyseisellä taholla, jolle siirrämme henkilötietoja, ei ole lupaa käsitellä henkilötietojasi muutoin kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvatuilla tavoilla ilman erillistä ilmoitusta ja, jos sovellettavat lait sitä edellyttävät, ilman lupaasi.

Henkilötietojen siirrot

Garmin on maailmanlaajuinen yritys. Jotta voimme tarjota tuotteitamme, sovelluksiamme ja palvelujamme, meidän tarvitsee ehkä siirtää henkilötietojasi muissa maissa sijaitseville Garmin-yrityksille. Näytä Garminin omistamat yritykset. Jos asut Kiinan ulkopuolella ja luot Garmin-tilin, lisäät tiliprofiiliisi henkilötietoja tai lataat tietoja Garmin-tililleen, henkilötietosi kerätään ja tallennetaan Garmin International Inc:n palvelimiin Yhdysvalloissa ja Garmin (Europe) Ltd:n palvelimissa Isossa-Britanniassa. Jos asut Kiinassa ja luot Garmin-tilin, lisäät tiliprofiiliisi henkilötietoja tai lataat tietoja Garmin-tililleen, henkilötietosi kerätään ja tallennetaan Garmin China Shanghai RHQ Co. Ltd:n palvelimiin Kiinassa.

Euroopan talousalueella (”ETA”), Isossa-Britanniassa (”Iso-Britannia”) tai Sveitsissä asuvien henkilöiden henkilötietoja hallinnoi Garmin Würzburg GmbH, ja niitä käsittelevät Garmin International, Inc., Garmin Services, Inc. ja Garmin AT, Inc.

Garmin International, Inc., Garmin Services, Inc. ja Garmin AT, Inc. noudattavat EU:n ja Yhdysvaltain sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain välisiä Privacy Shield -periaatteita, jotka koskevat henkilötietojen keräämistä, käyttämistä, jakamista ja säilyttämistä ETA:n, Ison-Britannian ja Sveitsin alueelta, kuten EU:n ja Yhdysvaltain sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain Privacy Shield -sertifioinnissa on kuvattu. Katso lisätietoja Privacy Shield -sopimuksesta täältä.

Garmin International, Inc:n, Garmin Services, Inc:n ja Garmin AT, Inc:n toimintaa valvoo Yhdysvaltain FTC (Federal Trade Commission), ja ne vastaavat kolmansille osapuolille siirretyistä henkilötiedoista, joita kyseiset kolmannet osapuolet käsittelevät puolestamme. Jos haluat tehdä valituksen siitä, miten noudatamme Privacy Shield -sopimusta, lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected] Voit toimittaa huomautuksen myös valitsemallemme puolueettomalle riitojen ratkaisutaholle (JAMS) ja joissakin tapauksissa käynnistää Privacy Shield -välimiesmenettelyn.

Kaikkien Garmin-yritysten on noudatettava tässä tietosuojakäytännössä määritettyjä yksityisyyskäytäntöjä.

Evästeet ja vastaavat tekniikat

Sivustot:

Jotta voimme analysoida Garmin-sivustojen käyttöä ja kerätä koottuja tilastotietoja sivuston käytöstä ja vastausasteesta, keräämme kolmansien osapuolten analyysipalveluntoimittajien avulla tiettyjä tietoja, kun käytät sivustoamme. Tiedot sisältävät IP-osoitteen, laitteen maantieteellisen sijainnin, selaimen tyypin, selaimen kielen, pyynnön päiväyksen ja kellonajan, käyntiajat, ostamasi tuotteet, sivun katselukerrat ja napsauttamasi sivuelementit (kuten linkit). Saatamme käyttää sivustoissamme tai sähköpostiviesteissämme evästeitä, jäljitteitä (pikselitunnisteita, verkkojäljitteitä ja kirkkaita GIF-kuvia) tai muita vastaavia työkaluja kyseisten tietojen keräämiseen ja analysointiin. Näiden tietojen avulla pystymme tarjoamaan sivustossamme entistä parempaa, asianmukaisempaa sisältöä, mittaamaan mainosten tehoa, tunnistamaan ja korjaamaan ongelmia ja parantamaan sivuston yleistä käyttökokemusta. Saatamme myös pyytää kolmannen osapuolen palveluntarjoajia näyttämään mainoksia sivustoissamme puolestamme. Ne saattavat kerätä sivustojemme käyttötietoja pikselitunnisteen tai vastaavien tekniikoiden avulla ja suunnata mainontaa kyseisten tietojen avulla. Lisätietoja tästä käytännöstä sekä tietojen keräämisen ja käyttämisen kieltämisestä kolmansien osapuolten palveluntarjoajilta on osoitteessa Networkadvertising.org.

Jos et halua, että tietoja kerätään näillä tekniikoilla, voit kieltää monia näistä tekniikoista automaattisesti useimmissa selaimissa tai estää tai sallia niitä halutessasi.

Jos lisäksi asut Euroopan unionin alueella tai muulla oikeudenkäyttöalueella, jossa edellytetään lupaasi näiden tekniikoiden käyttämiseen sivustoissamme, voit määrittää evästeasetuksesi sivustoissa. Osa evästeistä on kuitenkin pakollisia sivuston keskeisten toimintojen käyttämiseksi. Kyseisiä evästeitä ei voi poistaa käytöstä.

Garmin-mobiilisovellukset ja Garmin Express:

Keräämme käyttäjiltä tietoja myös Garmin-mobiilisovellusten ja Garmin Expressin käytöstä. Kerättävät analyysitiedot sisältävät päiväyksen ja kellonajan, jolloin sovellus käyttää palvelimiamme, sovellusversion, laitteen sijainnin, kieliasetuksen, tiedot sovellukseen ladatuista tiedoista ja tiedostoista sekä käyttäjän toiminnasta (esimerkiksi käytetyistä ominaisuuksista ja käyttötiheydestä), laitteen tilatiedot, laitteen mallin, laitteiston ja käyttöjärjestelmän tiedot sekä sovelluksen toimintaan liittyvät tiedot. Garmin käyttää näitä tietoja mobiilisovellustensa ja Garmin Expressin laadun ja toimintojen parantamiseen, käyttäjille hyödyllisten tuotteiden ja ominaisuuksien kehittämiseen ja markkinointiin sekä sovellusten vakausongelmien ja muiden käytettävyysongelmien tunnistamiseen ja korjaamiseen mahdollisimman nopeasti.

Oikeudellinen peruste näiden analyysitietojen käsittelemiseen on se, että on Garminin edun mukaista tietää, miten asiakkaamme käyttävät tuotteitamme, sovelluksiamme ja sivustojamme, jotta voimme parantaa niiden käyttökokemusta ja toimintoja.

Käytämme tällä hetkellä esimerkiksi seuraavia kolmannen osapuolen analyysipalveluja ja vastaavia:

Analyysipalvelut:

  • Google: Seuraamme Google Analytics -palvelun avulla tilastoja sekä käyttäjien väestötietoja, kiinnostuksen kohteita sekä sivustoissa ja sovelluksissa tekemiä toimintoja. Google Search Consolen avulla näemme, miten sivustomme käyttäjät löytävät sivustomme, ja parannamme sillä hakukoneoptimointiamme. Lue lisätietoja siitä, miten näitä analyysitietoja voidaan käyttää, miten voit hallinnoida tietojesi käyttämistä ja miten voit kieltää Google Analyticsia käyttämästä tietojasi.

  • Hotjar: Tämä sivusto käyttää Hotjar-verkkoanalytiikkaa. Hotjarin avulla voimme mitata ja arvioida sivuston käyttötapoja, kuten hiiren napsautuksia ja liikkeitä, näppäinpainalluksia (pois lukien tiedot, joista henkilö voidaan tunnistaa), vieritystoimintoja, sivuja, joilla käyttäjät ovat vierailleet, sekä sivustossa tehtyjä toimintoja. Lisätietoja on Hotjarin tietosuojakäytännössä Voit kieltää Hotjaria seuraamasta sivuston käyttöäsi.

  • Azure Application Insights: Käytämme Azure Application Insights -palvelua Garmin Expressin käytön analysointiin käyttökokemuksen parantamiseksi. Azure Application Insights on Microsoftin palvelu.

  • HockeyApp; Firebase (Crashlytics): Microsoftin HockeyApp-palvelu ja Googlen Firebase (Crashlytics) -palvelu näyttävät, miten sovelluksiamme käytetään, jotta voimme parantaa käyttökokemusta sekä tunnistaa ja ratkaista sovelluksen kaatumisen perimmäisiä syitä.

  • Flurry; Umeng; Amplitude: Flurry (Yahoon palvelu), Umeng ja Amplitude näyttävät, miten Garmin-mobiilisovelluksia käytetään. Käytämme niiden keräämiä tietoja käyttökokemuksen parantamiseen.

Tag Management:

Garmin käyttää Tealium IQ Tag Management -palvelua ja joillakin alueilla Google Tag Manager -palvelua sivuston käytön mittaukseen käyttämiensä analyysipalvelujen sekä eväste- ja pikselitunnistetekniikoiden hallintaan. Tealium ja Google saavat näiden palvelujen toimittamista varten Garminin sivustojen käyttäjiä koskevat perustason palvelinlokitiedot (kuten IP-osoitteen sekä selaimen ja käyttöjärjestelmän tiedot).

Sovellusten suorituskyvyn seuranta:

Garmin analysoi ja seuraa monimutkaista järjestelmäänsä AppDynamics-palvelulla. AppDynamics saa palvelun toimittamista varten peruspyyntötiedot, kuten IP-osoitteen, joita tarvitaan poikkeavien virheiden ja vasteaikojen tunnistamiseen ja diagnosointiin.

Yhteisöpalvelut:

Kolmansien osapuolten yhteisöpalvelut, jotka tarjoavat vuorovaikutteisia laajennuksia tai yhteisöpalveluominaisuuksia (esimerkiksi mahdollisuuden etsiä yhteyksiksi lisättäviä kavereita yhteisöpalveluista, kuten Facebookista, Googlesta, QQ:sta tai Sina Weibosta, sekä tykätä sivuista) Garmin-sivustoihin tai -mobiilisovelluksiin, saattavat kerätä tietoja sivustojemme ja sovellustemme käytöstä evästeiden tai muiden menetelmien (kuten verkkojäljitteiden) avulla. Se, miten kolmas osapuoli käyttää kyseisiä tietoja, määräytyy kyseisen yhteisöpalvelun sivustossa nähtävissä olevan tietosuojakäytännön mukaan. Suosittelemme, että tutustut siihen. Tällaiset kolmannet osapuolet saattavat käyttää näitä evästeitä tai muita seurantamenetelmiä omiin käyttötarkoituksiinsa ja yhdistää käyttäjäkohtaisia sivuston käyttötietoja ja mahdollisia käyttäjästä saatavilla olevia henkilötietoja. Lisäksi saatamme saada yhteisöpalveluista analyysitietoja, joiden avulla voimme mitata sisältömme ja mainontamme tehoa yhteisöpalveluissa (esimerkiksi katselukerrat ja napsautukset).

Lapset

Pyydämme, että alle 13-vuotiaat (Yhdysvalloissa) ja alle 16-vuotiaat (muissa maissa) eivät ilmoita henkilötietoja Garminille. Jos saamme tietoomme, että olemme keränneet alle 13-vuotiaan (Yhdysvalloissa) tai 16-vuotiaan (muissa maissa) lapsen tietoja, poistamme tiedot mahdollisimman pian.

Tietosuojakäytännön päivitykset

Saatamme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain uusien tuotteiden ja sovellusten lisäämisen, nykyisen valikoimamme kehittämisen sekä tekniikoiden ja lakien muuttumisen vuoksi. Käyttäjä voi tarkistaa tämän tietosuojakäytännön viimeisen muutospäivän sivun yläreunan kohdasta Päivitetty viimeksi. Kaikki muutokset tulevat voimaan, kun muutettu tietosuojakäytäntö on julkaistu.

Ilmoitamme käyttäjälle, jos teemme merkittäviä muutoksia, ja pyydämme käyttäjältä luvan, jos sovellettava laki siihen velvoittaa. Muutoksia koskeva ilmoitus toimitetaan sähköpostitse tai julkaistaan Garmin Connect -sivustossa tai vívofit jr. -sovelluksen kautta.

Henkilötietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin Garmin-tilisi on aktiivinen. Lisätietoja oikeudestasi tietojesi poistamiseen on jäljempänä kohdassa Oikeutesi.

Tietoja valvova taho ja tietosuojavaltuutettu

Jos asut Euroopan talousalueella, Isossa-Britanniassa tai Sveitsissä, Garminin keräämiä henkilötietojasi hallinnoi Garmin Würzburg GmbH, jonka osoite on Beethovenstraße 1a+b, 97080 Würzburg (Saksa). Yhtiön EU:n alueen tietosuojavastaava toimii samassa osoitteessa, ja häneen saa yhteyden sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Jos asut Kiinassa, Garminin keräämiä henkilötietojasi hallinnoi Garmin China Shanghai RHQ Co. Ltd., jonka osoite on 37F, Tower A, New CHJ International Business Center, No 391, Guiping Road, Xuhui District, Shanghai 200233, China ja johon saa yhteyden myös sähköpostitse: [email protected]

Jos et asu Euroopan talousalueella, Isossa-Britanniassa, Sveitsissä tai Kiinassa, Garminin keräämiä henkilötietoja hallinnoi Garmin International Inc., jonka osoite on 1200 E. 151st St., Olathe, Kansas 66062 ja johon saa yhteyden myös sähköpostitse: [email protected]

Oikeutesi

Jos asut Euroopan unionissa tai Isossa-Britanniassa, sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR, General Data Protection Regulation) tai Ison-Britannian Data Protection Act 2018 -asetuksen mukainen oikeus pyytää Garminilta oikeutta henkilötietojesi käyttämiseen, korjaamiseen tai poistamiseen, tietojen siirtämiseen, henkilötietojesi käsittelemisen rajoittamiseen, henkilötietojesi käsittelemisen vastustamiseen ja valituksen tekemiseen valvontaviranomaiselle. Lisätietoja näistä oikeuksista on Euroopan komission Oikeuteni-sivulla "Oikeuteni-sivulla") , jossa käsitellään GDPR-asetusta ja joka on saatavilla useilla kielillä. Jos et asu Euroopan unionissa tai Isossa-Britanniassa, sinulla voi olla vastaavia paikallisten lakien mukaisia oikeuksia.

Voit pyytää pääsyä henkilötietoihisi, pyytää korjaamaan, siirtämään tai poistamaan ne tai poistaa Garmin-tilisi tilinhallintakeskuksessa.

Jos asut Euroopan unionissa tai Isossa-Britanniassa ja haluat käyttää oikeuttasi rajoittaa tai vastustaa tietojesi käsittelyä, ota yhteys Garminin EU:n alueen tietosuojavaltuutettuun, joka toimii Garmin Würzburg GmbH:ssa osoitteessa Beethovenstraße 1 A & B, 97080 Würzburg, tai lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Jos asut Kiinassa ja haluat käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi, ota yhteyttä Garmin China Shanghai RHQ Co. Ltd:hen sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Jos et asu Euroopan unionissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Kiinassa, mutta uskot, että sinulla on oikeus käyttää näitä tai muita oikeuksia paikallisen lainsäädännön nojalla, ota yhteyttä Garmin International, Inc:iin osoitteessa [email protected]

Ilmoitus Kalifornian asukkaille yksityisyyden suojan käytännöistä ja oikeuksista

Jos asut Kaliforniassa, sinulla saattaa olla Kalifornian lainsäädännön mukaisia henkilötietojasi koskevia lisäoikeuksia. Voit lukea lisää yksityisyyden oikeuksista Kaliforniassa CCPA-yksityisyysilmoituksesta.

Kaikki tavaramerkit kuuluvat omistajilleen.