Garmin Connectin, Garmin Sportsin ja yhteensopivien Garmin-laitteiden tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi: 6.6.2019

Tarkista aiempi käytäntö

Garmin arvostaa yksityisyyttäsi. Tästä tietosuojakäytännöstä saat tietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, kun käytät Garmin Connect -sivustoa, Garmin Connect Mobile -sovellusta, Garmin Sports -sivustoa ja -sovellusta ja Garminin puettavia laitteita tai muita Garmin-laitteita, jotka tukevat Garmin Connectia.

Muita Garmin-sivustoja, -sovelluksia ja -tuotteita, jotka eivät sisällä linkkiä tähän tietosuojakäytäntöön, vaan johonkin toiseen Garmin-tietosuojakäytäntöön, koskee kyseinen tietosuojakäytäntö.

Henkilötiedot ovat tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön.

Voit siirtyä tiettyyn tämän tietosuojakäytännön osaan valitsemalla linkin alta:

Garminin käsittelemien henkilötietojen luokat

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun luot Garmin-tilin:

Kun luot Garmin-tilin, pyydämme sähköpostiosoitteesi ja nimesi. Jos haluat, voit ilmoittaa meille vain etunimesi tai lempinimesi.

Tarkoitukset ja oikeudelliset perusteet:

(a) Garmin käsittelee sähköpostiosoitettasi, koska käytät sitä ja salasanaa kirjautuessasi tilillesi. Oikeudellinen peruste sähköpostiosoitteesi käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on se, että tilisi suojeleminen on Garminin edun mukaista.

(b) Garmin käsittelee sähköpostiosoitettasi myös voidakseen lähettää sinulle tärkeitä tietoja Garmin-tuotteistasi, -sovelluksistasi tai -tilistäsi, kuten tärkeitä turvallisuustietoja tai tietoja olennaisista muutoksista tähän tietosuojakäytäntöön. Antamasi nimi liitetään tilisi profiiliin, ja se näkyy yhteyksillesi, kun osallistut haasteisiin, sijoitustaulukoihin, ryhmiin ja osuuksille ja kun lähetät kommentteja. Oikeudellinen peruste sähköpostiosoitteesi ja nimesi käsittelemiseen näitä tarkoituksia varten on se, että on Garminin edun mukaista tarjota sinulle tärkeitä turvallisuustietoja tai muita tietoja Garmin-tuotteistasi, -sovelluksistasi tai -tilistäsi tai tietoja olennaisista muutoksista tähän tietosuojakäytäntöön sekä mahdollisuuden pitää yhteyttä muihin Garmin Connect -käyttäjiin.

(c) Jos hyväksyt, että Garmin lähettää sinulle markkinointitietoja, Garmin käsittelee sähköpostiosoitettasi myös voidakseen lähettää sinulle markkinointitietoja Garmin-tuotteista ja -sovelluksista. Oikeudellinen peruste sähköpostiosoitteesi käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on antamasi lupa. Voit peruuttaa suostumuksen milloin tahansa muuttamalla asetuksia Garmin-tililläsi tai valitsemalla markkinointiviestin lopussa olevan tilauksen peruutuslinkin. Garminilta saamasi markkinointiviestit perustuvat Garmin-tilisi asetuksiin, IP-osoitteesi sijaintiin, Garmin-tilillesi lisäämiesi Garmin-laitteiden tyyppiin ja mahdollisiin Garmin-tililläsi oleviin tilauksiin. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on se, että on Garminin edun mukaista vähentää kullekin asiakkaalle lähetettyjen markkinointiviestien määrää valitsemalla, ketkä asiakkaat saavat minkäkin viestin, sen sijasta, että kaikki viestit lähetettäisiin kaikille asiakkaille, jotka ovat hyväksyneet markkinointiviestit.

(d) Jos annat luvan, Garmin käsittelee sähköpostiosoitteesi voidakseen lähettää sinulle ilmoituksia (kun esimerkiksi liityt haasteeseen, kun haaste päättyy tai kun haasteeseen lähetetään kommentteja). Oikeudellinen peruste sähköpostiosoitteesi käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on antamasi lupa. Voit peruuttaa luvan milloin tahansa kieltämällä ilmoitukset.

(e) Garmin käsittelee sähköpostiosoitteesi myös sen liittämiseksi Garmin-tiliisi, kun olet yhteydessä asiakastukemme edustajiin. Tämän käsittelyn oikeudellinen peruste on se, että on etumme mukaista tarjota laadukasta asiakastukea.

Muut käsiteltävät henkilötiedot, jos päätät antaa niitä luodessasi Garmin-tilin:

Voit lisätä profiiliisi muitakin tietoja, kuten sijaintisi, suoritustyyppejä, joihin osallistut (kuten juoksu, patikointi, pyöräily tai golf), sekä sukupuolesi, syntymäaikasi, pituutesi ja painosi.

Tarkoitukset ja oikeudellinen peruste:

Näitä tietoja käytetään suorituksen aikana kuluttamiesi kaloreiden laskemiseen ja siksi, että yhteytesi näkevät halutessasi suoritustyypit, joihin osallistut. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on antamasi lupa. Voit peruuttaa luvan poistamalla tiedot tilisi profiilista.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun lataat suorituksiasi, sijaintisi ja suoritustietoja Garminille:

Voit halutessasi ladata suorituksia (kuten juoksu-, kävely- ja pyörälenkkejä, uintikertoja, patikointimatkoja ja kuntosaliharjoituksia) ja suoritustietoja (kuten askelmääriä, matkaa, tahtitietoja, suoritusaikoja, kulutettuja kaloreita tai syke-, uni- ja sijaintietoja, golftilastoja, kuukautiskierto-, nesteytys- ja musiikintoistotietoja) laitteestasi Garmin-tilillesi. Voit käyttää laitetta antamatta lupaa ladata suorituksiasi Garminille. Jos lataat suorituksiasi Garminille, määrität itse Garmin-tilisi yksityisyysasetuksista, näkevätkö muut suoritustietojasi. Suoritustiedot on määritetty oletusarvoisesti yksityisiksi.

Tarkoitukset ja oikeudelliset perusteet:

(a) Garmin käsittelee suoritustietojasi, jos lataat niitä Garminille, jotta voit analysoida suoritustietojasi, tarkastella sijaintiasi suorituksesi reitillä ja osuuksien kartoissa, tarkastella syketilastojasi, kuten stressitasoa, Body Battery -tietoja tai pulssioksimetritietoja, seurata kuntoilutavoitteitasi ja halutessasi jakaa suoritustietojasi muiden kanssa. Jos asut Euroopan talousalueella, Isossa-Britanniassa tai Sveitsissä, tämän käsittelyn oikeudellinen peruste on nimenomaisesti antamasi lupa, jonka voit peruuttaa milloin tahansa Garmin-tililläsi.

(b) Jos lataat suoritustietoja (tietoja esimerkiksi askeleista, matkasta, tahdista, suoritusajoista, kulutetuista kaloreista, sykkeestä, unesta, kuukautiskierrosta, nesteytyksestä tai musiikintoistosta) Garmin-laitteesta Garmin-tilillesi ja haluat käyttää Insights-tietoja, Garmin-tilillesi ilmestyy Insights-osa, jossa näet suosituksia ja motivoivia viestejä, tietoja sekä linkkejä kolmannen osapuolen artikkeleihin, jotka saattavat kiinnostaa sinua suoritustietojesi perusteella. Lisäksi näet suoritustietojesi vertailun muiden Garmin Connect -yhteisön käyttäjien koostemuotoisiin suoritustietoihin. Jos asut Euroopan talousalueella, Isossa-Britanniassa tai Sveitsissä, oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelyyn tätä tarkoitusta varten on nimenomaisesti antamasi lupa, jonka voit peruuttaa milloin tahansa Garmin-tililläsi.

(c) Lisäksi Garmin käsittelee suoritustietojasi, jos lataat niitä Garminille, koostemuodossa käytön ja trendien analysointia varten sekä ominaisuuksien ja palvelujen kehittämiseen tai parantamiseen. Tämän käsittelyn oikeudellinen peruste on se, että on Garminin edun mukaista tarjota oleellisia ja laadukkaita ominaisuuksia ja palveluja.

(d) Jos lataat suoritustietoja Garminille ja olet hyväksynyt osallistumisen tuotteiden parantamiseen, Garmin käsittelee tilillesi ladattuja suoritustietojasi sisäisesti tutkimus- ja kehitystarkoituksiin voidakseen kehittää entistä parempia ja hyödyllisempiä Garmin-tuotteita ja -palveluja. Jos asut Euroopan talousalueella, Isossa-Britanniassa tai Sveitsissä, oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelyyn tätä tarkoitusta varten on nimenomaisesti antamasi lupa, jonka voit peruuttaa milloin tahansa Garmin-tililläsi.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun lisäät Garmin-laitteen Garmin-tilillesi:

Kun lisäät tiettyjä Garmin-laitteita Garmin-tilillesi, pyydämme lisätietoja, kuten sukupuolesi, pituutesi, painosi, syntymäaikasi, aktiivisuustason (matala, keskitaso tai korkea) sekä tavalliset nukahtamis- ja heräämisaikasi.

Tarkoitukset ja oikeudellinen peruste:

Käsittelemällä näitä tietoja lasketaan suorituksen aikana kuluttamasi kalorit, annetaan Insight-tietoja suorituksistasi ja nukkumisestasi (jos nimenomaisesti sallit Insights-tiedot) ja määritetään puettava laite Älä häiritse -tilaan nukkumisajaksesi. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on antamasi lupa. Voit peruuttaa luvan milloin tahansa poistamalla laitteen Garmin-tililtäsi ja nämä tiedot profiilistasi.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun osallistut kilpailuihin tai harjoitteluun Garmin Sports -sivustossa tai -mobiilisovelluksessa:

Halutessasi voit osallistua kilpailuihin tai harjoitteluun (kuten harjoitusleireille, -kursseille tai -ohjelmiin) Garmin Sportsin kautta, ja voit ladata niihin liittyviä suorituksia (kuten juoksu-, kävely- ja pyörälenkkejä, uintikertoja, patikointiretkiä tai kuntosaliharjoituksia) ja suoritustietoja (kuten kokonaisajan, matkan, keskitahdin, keskisykkeen, tahtialueen tai sykealueen) laitteesta Garmin Connect -tilillesi. Harjoitteluun tai kilpailuun liittyvät tiedot synkronoidaan Garmin Sports -tilillesi. Lisäksi voit osallistua laitteen kautta kilpailuihin tai harjoitteluun Garmin Sports -sivustossa tai -sovelluksessa antamatta lupaa.

Tarkoitukset ja oikeudellinen peruste:

Garmin käsittelee suoritus- ja harjoitustietojasi, jos lataat niitä Garminille, jotta voit analysoida suoritustietojasi ja tarkastella kurssien harjoitusyhteenvetoja, jotka sisältävät tietoja esimerkiksi saavutussuhteestasi, oman ja kurssin suorituskyvyn vertailun, luokan pisteet, kilpailutulokset, kuten nopeuden tai tahdin kokonaispisteet, rasvanpolttotilastot, saavutukset, matkat ja korkeudet. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on antamasi lupa. Voit peruuttaa luvan milloin tahansa poistamalla suoritus- ja harjoitustietosi tililtäsi.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun synkronoit Garmin-laitteen:

Kun synkronoit laitteen Garmin Connectin, Garmin Connect Mobilen tai Garmin Expressin kautta, kirjaamme tietoja siirrosta, kuten synkronointiin käytetyn IP-osoitteen, synkronointiajan ja -päivämäärän, kaatumis-/diagnostiikkalokit, laitteen maantieteellisen sijainnin, tietoja laitteesta, tietoja synkronointiin käytetystä verkosta (kuten Wi-Fi- tai mobiiliverkko) ja laitteen akun varaustason. Yhteensopivien tuotteiden yhteydessä keräämme lisäksi analyysitietoja siitä, miten määrität ja käytät tiettyjä ominaisuuksia (esimerkiksi Garmin Pay, Connect IQ ja musiikkiominaisuudet).

Tarkoitukset ja oikeudellinen peruste:

Käsittelemme näitä tietoja, jotta voimme tunnistaa ja korjata virheitä tai synkronointiongelmia. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on se, että on Garminin edun mukaista korjata virheet tai synkronointiongelmat ja tarjota laadukasta tuotetukea. Lisäksi käytämme näitä tietoja käytön ja trendien analysointiin sekä ominaisuuksien ja palvelujen kehittämiseen tai parantamiseen. Tämän käsittelyn oikeudellinen peruste on se, että on Garminin edun mukaista tarjota oleellisia ja laadukkaita ominaisuuksia ja palveluja.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun yhdistät Garmin-tilisi halutessasi kolmannen osapuolen sovellukseen:

Jos määrität Garmin-tilisi käyttämään muiden sovellustoimittajien palveluissa luomiasi tilejä, kuten MyFitnessPal-, Strava- tai TrainingPeaks-tiliä, haemme kyseisiltä tileiltä tietojasi (esimerkiksi tiettynä päivänä kuluttamasi kalorimäärän MyFitnessPal-tililtäsi tai reittejä ja osuuksia Strava-tililtäsi).

Tarkoitukset ja oikeudellinen peruste:

Näiden tietojen avulla täydennetään Garmin Connectin suoritustietojasi kyseisille kolmannen osapuolen sovelluksille antamillasi tiedoilla. Tämän käsittelyn oikeudellinen peruste on antamasi lupa. Voit peruuttaa luvan milloin tahansa katkaisemalla Garmin-tilisi yhteyden kolmannen osapuolen sovellukseen Garmin-tililläsi.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun olet yhteydessä Garminiin:

Kun olet yhteydessä asiakastukemme edustajiin sähköpostitse, puhelimitse, verkossa tai henkilökohtaisesti, saatamme kerätä henkilötietoja, kuten nimesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja toivomuksesi yhteydenottotavasta sekä omistamiesi Garmin-tuotteiden tietoja, kuten sarjanumerot ja ostopäivät. Lisäksi saatamme luoda tapahtumalokeja, joiden avulla voidaan ratkaista tuotteen tai sovelluksen suorituskykyyn liittyviä ongelmia, sekä tallentaa tietoja tuki- tai palveluongelmasta. Asiakastuen parantamiseksi saatamme lisäksi tallentaa ja tarkistaa sovellettavien lakien mukaan keskusteluja asiakastuen edustajien kanssa ja analysoida palautetta, jota saamme vapaaehtoisista asiakaskyselyistä. Asiakastukemme edustajat voivat kirjautua tarvittaessa luvallasi Garmin-tilillesi ongelman vianmääritystä ja ratkaisemista varten.

Tarkoitukset ja oikeudellinen peruste:

Käytämme näitä tietoja asiakas- ja tuotetuen toimittamiseen sekä tuotetukemme laadun ja tyyppien seurantaan. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on se, että on Garminin edun mukaista tarjota laadukasta tuotetukea. Oikeudellinen peruste kirjautumiseen tarvittaessa Garmin-tilillesi vianmääritystä ja ongelman ratkaisemista varten on antamasi lupa, jonka voit peruuttaa.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun käytät Garmin-laitteen tai -sovelluksen sijaintiperustaisia palveluja:

Jos otat Garmin-laitteessa tai -sovelluksessa käyttöön sijaintiperustaisia palveluja, kuten sään, laitteesi fyysinen sijainti kerätään, jotta Garmin tai palveluntarjoajamme voivat tarjota sinulle näitä sijaintiperustaisia palveluja.

Tarkoitukset ja oikeudellinen peruste:

Laitteesi sijainnin käsittelyn tarkoituksena on tarjota sinulle haluamiasi sijaintiperustaisia palveluja. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelemiseen tätä tarkoitusta varten on sopimuksen täytäntöönpaneminen.

Henkilötiedot, joita käsitellään, kun saat LiveTrack-kutsun tai joku lisää sinut hätäyhteyshenkilöksi Garmin-tilillään:

Jos Garmin-käyttäjä lähettää sinulle LiveTrack-kutsun tai lisää sinut hätäyhteyshenkilöksi Garmin-tililleen, hän ilmoittaa meille puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.

Tarkoitukset ja oikeudellinen peruste:

Näiden tietojen avulla lähetämme sinulle LiveTrack-tiedot tai ilmoitamme sinulle kyseiseen Garmin-käyttäjään liittyvistä tapahtumista. Oikeudellinen peruste näiden tietojen käsittelyyn näitä tarkoituksia varten on se, että on Garminin edun mukaista antaa käyttäjille mahdollisuus lähettää LiveTrack-tietoja kavereilleen ja perheelleen ja ilmoittaa hätäyhteyshenkilöilleen itseään koskevasta tapahtumasta, jossa he tarvitsevat apua.

Henkilötietojen vastaanottajien luokat

Muut Garmin Connect -käyttäjät:

Garmin-tiliisi liittyvät suoritukset ja suoritustiedot ovat oletusarvoisesti yksityisiä. Halutessasi voit sallia muiden käyttäjien tarkastella suorituksiasi ja suoritustietojasi muuttamalla Garmin-tilisi yksityisyysasetuksia. Voit liittyä ryhmiin ja muodostaa yhteyksiä toisiin Garmin Connect -käyttäjiin. Voit myös osallistua muiden Garmin Connect -käyttäjien kanssa haasteisiin ja sijoitustaulukoihin. Kun toimit tällä tavalla muiden kanssa, haasteeseen tai sijoitustaulukkoon liittyvät tietosi (kuten askelten kokonaismäärä askeliin liittyvän sijoitustaulukon tai haasteen aikana) näkyvät, vaikka ne olisi määritetty yksityisiksi Garmin-tilisi yksityisyysasetuksista.

Muut Garmin Sports -käyttäjät:

Halutessasi voit osallistua harjoitteluun tai kilpailuihin muiden Garmin Sports -käyttäjien kanssa Garmin Sports -sivuston tai -sovelluksen kautta. Kun toimit näin muiden Garmin Sports -käyttäjien kanssa, harjoitusyhteenvetoosi tai kilpailutuloksiisi liittyvät tietosi näkyvät Garmin Sportsissa.

vívofit jr. -haasteisiin osallistujien perheenjäsenet:

Kun osallistut haasteisiin, joihin osallistuvat henkilöt ovat vívofit jr. -perhetilin jäseniä, haasteisiin osallistujat ja kaikki heidän perhetilinsä jäsenet voivat tarkastella haasteeseen ja sen sijoitustaulukkoon liittyviä tietojasi, vaikka he eivät itse osallistuisi haasteeseen ja vaikka Garmin-tilisi asetus olisi yksityinen.

LiveTrack-kutsutut henkilöt:

Joissakin Garmin-laitteissa käytettävissä olevalla LiveTrack-toiminnolla voit lähettää haluamillesi henkilöille linkin, joiden kautta he näkevät laitteesi reaaliaikaisen sijainnin. Garmin-laitteesi reaaliaikainen sijainti näkyy kaikille, jotka voivat käyttää linkkiä, joten mieti tarkasti, keille haluat lähettää linkin, ja varmista, että kyseiset henkilöt eivät lähetä linkkiä muille, joiden et halua näkevän Garmin-laitteesi sijaintia.

Hätäyhteyshenkilösi:

Jos ilmoitat Garminille hätäyhteyshenkilöitä, joita käytetään, kun onnettomuus havaitaan tai siitä ilmoitetaan ja osallistut tapahtumaan, jonka Garmin-laitteesi havaitsee, ilmoitamme tapahtumaan liittyviä tietoja, kuten sijainnin, valitsemillesi hätäyhteyshenkilöille tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Sisällön tai ominaisuuksien tarjoajat, muut kolmannet osapuolet:

Ajoittain jaamme tai myymme suoritustietoja nimettöminä ja koostemuodossa yrityksille, jotka tarjoavat Garminille ja asiakkaillemme sisältöä tai ominaisuuksia, kyseisten sisältöjen tai ominaisuuksien täydentämiseksi, ja muille kolmansille osapuolille tutkimustarkoituksiin tai muihin tarkoituksiin.

Kolmannen osapuolen sovellusten, alustojen tai palvelujen tarjoajat, joiden kanssa pyydät Garminia jakamaan tietojasi:

Jos annat Garminille luvan antaa kolmannen osapuolen (kuten hyvinvointiohjelman tarjoan) tai sovelluksen (kuten MyFitnessPal, Strava tai TrainingPeaks) käyttää Garmin-tilisi suoritustietoja, jaamme kyseiset tiedot kolmannen osapuolen kanssa. Emme tee tätä ilman nimenomaista lupaasi. Kun ohjaat meidät jakamaan tietoja kolmannen osapuolen kanssa, kyseinen kolmas osapuoli vastaa siitä lähtien henkilötietojesi käsittelystä. Tutustu siksi kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöön huolellisesti. Voit lopettaa tietojesi jakamisen kolmannen osapuolen sovelluksen, alustan tai palvelun tarjoajan kanssa milloin tahansa Garmin-tililläsi.

Muut palveluntarjoajat:

Garmin käyttää sähköpostiviestien lähettämiseen kolmansien osapuolten (kuten Adobe ja Emarsys) pilvipalveluja. Kyseiset palvelut seuraavat sähköpostiviesteihin liittyvää toimintaa, kuten sitä, avattiinko viestit, napsautettiinko viesteissä olevia linkkejä ja tehtiinkö linkkien napsauttamisen jälkeen ostoksia. Garmin analysoi näiden tietojen avulla sitä, miten paljon asiakkaat käyttävät sähköpostiviestejä. Garmin käyttää kolmannen osapuolen palveluntarjoajia Garmin Expressin sekä Garmin Connect -sivuston ja -sovelluksen käytön analysointiin ja vastaaviin tarkoituksiin.

Garmin Pay -palvelua hallinnoi FitPay, ja Garmin ei kerää eikä käsittele FitPay-määrityksiisi tai -käyttöösi liittyviä tietoja. Garmin kuitenkin jakaa laitettasi koskevia tietoja FitPayn kanssa petosten tunnistamista ja estämistä varten. Suosittelemme, että tutustut perusteellisesti FitPayn tietosuojakäytäntöön.

Muu luovutus:

Saatamme luovuttaa Henkilötietojasi muille: (a) jos meillä on siihen lupasi, (b) jotta voimme noudattaa voimassa olevaa haastetta, oikeuden määräystä, lakia tai muuta lakivelvoitetta, (c) jotta voimme noudattaa käyttöehtojamme tai käytäntöjämme tai (d) voidaksemme käyttää tarvittaessa saatavilla olevia oikeuskeinoja tai puolustaa oikeudellisia vaateita.

Lisäksi voimme siirtää henkilötietosi tytäryhtiölle, tai kolmannelle osapuolelle Garminin liiketoiminnan tai sen osien, omaisuuden tai osakkeiden uudelleenorganisoinnissa, fuusiossa, myynnissä, yhteisyrityksessä, siirrossa tai muussa luovutuksessa (mukaan lukien konkurssi tai vastaava tilanne), kunhan kyseisellä taholla, jolle siirrämme henkilötietoja, ei ole lupaa käsitellä henkilötietojasi muutoin kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvatuilla tavoilla ilman erillistä ilmoitusta ja, jos sovellettavat lait sitä edellyttävät, ilman lupaasi.

Henkilötietojen siirrot

Garmin on maailmanlaajuinen yritys. Jotta voimme tarjota ja päivittää tuotteitamme, sovelluksiamme ja palvelujamme, joudumme ehkä siirtämään henkilötietojasi muissa maissa sijaitseville Garmin-yrityksillle. Näytä Garminin omistamat yritykset. Kun luot Garmin-tilin, lisäät henkilötietoja tilisi profiiliin tai lataat tietoja Garmin-tilillesi, henkilötietojasi kerätään ja tallennetaan Garmin International Inc:n palvelimiin Yhdysvalloissa. Euroopan talousalueella (”ETA”), Isossa-Britanniassa (”Iso-Britannia”) tai Sveitsissä asuvien henkilöiden henkilötietoja hallinnoi Garmin Würzburg GmbH, ja niitä käsittelevät Garmin International, Inc., Garmin Services, Inc. ja Garmin AT, Inc.

Garmin International, Inc., Garmin Services, Inc. ja Garmin AT, Inc. noudattavat EU:n ja Yhdysvaltain sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain välisiä Privacy Shield -periaatteita, jotka koskevat henkilötietojen keräämistä, käyttämistä, jakamista ja säilyttämistä ETA:n, Ison-Britannian ja Sveitsin alueelta, kuten EU:n ja Yhdysvaltain sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain Privacy Shield -sertifioinnissa on kuvattu. Katso lisätietoja Privacy Shield -sopimuksesta täältä.

Garmin International, Inc:n, Garmin Services, Inc:n ja Garmin AT, Inc:n toimintaa valvoo Yhdysvaltain FTC (Federal Trade Commission), ja ne vastaavat kolmansille osapuolille siirretyistä henkilötiedoista, joita kyseiset kolmannet osapuolet käsittelevät puolestamme. Jos haluat tehdä valituksen siitä, miten noudatamme Privacy Shield -sopimusta, lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Voit toimittaa huomautuksen myös valitsemallemme puolueettomalle riitojen ratkaisutaholle (JAMS), ja joissakin tapauksissa käynnistää Privacy Shield -välimiesmenettelyn.

Kaikkien Garmin-yritysten on noudatettava tässä tietosuojakäytännössä määritettyjä yksityisyyskäytäntöjä.

Evästeet ja vastaavat tekniikat

Sivusto:

Jotta voimme analysoida Garmin Connect -sivuston käyttöä, kerätä koottuja tilastotietoja sivuston käytöstä ja vastausasteesta, diagnosoida Garminin palvelimien ongelmia ja hallinnoida Garmin Connect -sivustoa, keräämme kolmansien osapuolten analyysipalveluntoimittajien avulla tiettyjä tietoja, kun käytät sivustoamme. Tiedot sisältävät IP-osoitteen, laitteen maantieteellisen sijainnin, selaimen tyypin, selaimen kielen, pyynnön päiväyksen ja kellonajan, käyntiajat, sivun katselukerrat ja napsauttamasi sivuelementit (kuten linkit). Saatamme käyttää sivustoissamme tai sähköpostiviesteissämme evästeitä, jäljitteitä (pikselitunnisteita, verkkojäljitteitä ja kirkkaita GIF-kuvia) tai muita vastaavia työkaluja kyseisten tietojen keräämiseen ja analysointiin. Näiden tietojen avulla pystymme tarjoamaan sivustossamme entistä parempaa, asianmukaisempaa sisältöä, tunnistamaan ja korjaamaan ongelmia ja parantamaan sivuston yleistä käyttökokemusta.

Jos et halua, että tietoja kerätään näillä tekniikoilla, voit kieltää monia näistä tekniikoista automaattisesti useimmissa selaimissa tai estää tai sallia niitä halutessasi.

Jos lisäksi asut Euroopan unionin alueella tai muulla oikeudenkäyttöalueella, jossa edellytetään lupaasi näiden tekniikoiden käyttämiseen sivustoissamme, voit määrittää evästeasetuksesi sivustoissa. Osa evästeistä on kuitenkin pakollisia sivuston keskeisten toimintojen käyttämiseksi. Kyseisiä evästeitä ei voi poistaa käytöstä.

Garmin Connect Mobile -sovellus ja Garmin Express:

Keräämme käyttäjiltä tietoja myös Garmin Connect Mobile -sovelluksen ja Garmin Expressin käytöstä. Kerättävät analyysitiedot sisältävät päiväyksen ja kellonajan, jolloin sovellus käyttää palvelimiamme, sovellusversion, laitteen sijainnin, kieliasetuksen, tiedot sovellukseen ladatuista tiedoista ja tiedostoista sekä käyttäjän toiminnasta (esimerkiksi käytetyistä ominaisuuksista ja käyttötiheydestä), laitteen tilatiedot, laitteen mallin, laitteiston ja käyttöjärjestelmän tiedot sekä sovelluksen toimintaan liittyvät tiedot. Garmin käyttää näitä tietoja Garmin Connect Mobile -sovelluksen, Garmin Expressin ja muiden Garmin-sovellusten laadun ja toimintojen parantamiseen, käyttäjiä hyödyttävien tuotteiden ja ominaisuuksien kehittämiseen ja markkinointiin sekä sovellusten vakausongelmien ja muiden käytettävyysongelmien tunnistamiseen ja korjaamiseen mahdollisimman nopeasti.

Oikeudellinen peruste näiden analyysitietojen käsittelemiseen on se, että on Garminin edun mukaista tietää, miten asiakkaamme käyttävät tuotteitamme, sovelluksiamme ja sivustojamme, jotta voimme parantaa niiden käyttökokemusta ja toimintoja.

Käytämme tällä hetkellä esimerkiksi seuraavia kolmannen osapuolen analyysipalveluja ja vastaavia:

Analyysipalvelut:

  • Google: Seuraamme Google Analytics -palvelun avulla sivustotilastoja sekä käyttäjien väestötietoja, kiinnostuksen kohteita ja sivustoissa tekemiä toimintoja. Google Search Consolen avulla näemme, miten sivustomme käyttäjät löytävät sivustomme, ja parannamme sillä hakukoneoptimointiamme. Lue lisää siitä, miten näitä analyysitietoja voidaan käyttää, miten voit hallinnoida tietojesi käyttämistä ja miten voit kieltää Google Analyticsia käyttämästä tietojasi.

  • Azure Application Insights: Käytämme Azure Application Insights -palvelua Garmin Expressin käytön analysointiin käyttökokemuksen parantamiseksi. Azure Application Insights on Microsoftin palvelu.

  • HockeyApp; Crashlytics (Fabric); Firebase: HockeyApp, joka on Microsoftin palvelu, ja Crashlytics ja Firebase, jotka ovat Googlen palveluja, näyttävät, miten Garmin-sovelluksia käytetään, jotta voimme parantaa käyttökokemusta sekä tunnistaa ja ratkaista sovelluksen kaatumisen perimmäisiä syitä.

Tag Management:

Garmin käyttää Tealium IQ Tag Management -palvelua sivuston käytön mittaukseen käyttämiensä analyysipalvelujen sekä eväste- ja pikselitunnistetekniikoiden hallintaan. Tealium saa näiden palvelujen toimittamista varten Garminin sivustojen käyttäjiä koskevat perustason palvelinlokitiedot (kuten IP-osoitteen sekä selaimen ja käyttöjärjestelmän tiedot).

Sovellusten suorituskyvyn seuranta:

Garmin analysoi ja seuraa monimutkaista järjestelmäänsä AppDynamics-palvelulla. AppDynamics saa palvelun toimittamista varten peruspyyntötiedot, kuten IP-osoitteen, joita tarvitaan poikkeavien virheiden ja vasteaikojen tunnistamiseen ja diagnosointiin.

Lapset

Pyydämme, että alle 13-vuotiaat (Yhdysvalloissa) ja alle 16-vuotiaat (muissa maissa) eivät ilmoita henkilötietoja Garminille. Jos saamme tietoomme, että olemme keränneet alle 13-vuotiaan (Yhdysvalloissa) tai 16-vuotiaan (muissa maissa) lapsen tietoja, poistamme tiedot mahdollisimman pian.

Tietosuojakäytännön päivitykset

Saatamme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain uusien tuotteiden ja sovellusten lisäämisen, nykyisen valikoimamme kehittämisen sekä tekniikoiden ja lakien muuttumisen vuoksi. Käyttäjä voi tarkistaa tämän tietosuojakäytännön viimeisen muutospäivän sivun yläreunan kohdasta Päivitetty viimeksi. Kaikki muutokset tulevat voimaan, kun muutettu tietosuojakäytäntö on julkaistu.

Ilmoitamme käyttäjälle, jos teemme merkittäviä muutoksia, ja pyydämme käyttäjältä luvan, jos sovellettava laki siihen velvoittaa. Muutoksia koskeva ilmoitus toimitetaan sähköpostitse tai julkaistaan Garmin Connect -sivustossa tai vívofit jr. -sovelluksen kautta.

Henkilötietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin Garmin-tilisi on aktiivinen. Lisätietoja oikeudestasi tietojesi poistamiseen on jäljempänä kohdassa Oikeutesi.

Tietoja valvova taho ja tietosuojavaltuutettu

Jos asut Euroopan talousalueella, Isossa-Britanniassa tai Sveitsissä, Garminin keräämiä henkilötietojasi hallinnoi Garmin Würzburg GmbH, jonka osoite on Beethovenstraße 1a+b, 97080 Würzburg (Saksa). Garminin EU:n alueen tietosuojavaltuutettu toimii samassa osoitteessa, ja häneen saa yhteyden sähköpostitse: [email protected].

Jos et asu Euroopan talousalueella, Isossa-Britanniassa tai Sveitsissä, Garminin keräämiä henkilötietoja hallinnoi Garmin International Inc., jonka osoite on 1200 E. 151st St., Olathe, Kansas 66062 ja johon saa yhteyden sähköpostitse: [email protected].

Oikeutesi

Yhdysvalloissa asuvat käyttäjät:

Jos asut Yhdysvalloissa, sinulla on vanhempana tai laillisena huoltajana oikeus tarkistaa tai poistaa COPPA (Children’s Online Privacy Protection) -säännön mukaan tiedot, jotka Garmin kerää lapsestasi. Lisäksi voit kieltää tietojen keräämisen tai käytön jatkossa. Soita siinä tapauksessa meille numeroon 913-397-0872 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Lisätietoja Jos sinulla on erityistä kysyttävää, ota yhteys osoitteeseen
Garmin Privacy Office
Garmin Ltd.
1200 E. 151st St.
Olathe, KS 66062-3426
Sähköposti: [email protected] Puhelin: (913) 397-8200

EU:ssa tai Isossa-Britanniassa asuvat käyttäjät:

Jos asut Euroopan unionin alueella tai Isossa-Britanniassa, sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR, General Data Protection Regulation) tai Ison-Britannian Data Protection Act 2018 -asetuksen ehtojen mukainen oikeus pyytää Garminilta oikeutta henkilötietojesi käyttämiseen, korjaamiseen tai poistamiseen, tietojen siirtämiseen, henkilötietojesi käsittelemisen rajoittamiseen, henkilötietojesi käsittelemisen vastustamiseen ja valituksen tekemiseen valvontaviranomaiselle. Lisätietoja näistä oikeuksista on Euroopan komission Oikeuteni-sivulla (GDPR), joka on käytettävissä useilla kielillä. Jos et asu Euroopan unionin tai Ison-Britannian alueella, sinulla voi olla vastaavia paikallisten lakien mukaisia oikeuksia. Oikeuteni-sivulla (GDPR), joka on käytettävissä useilla kielillä. Jos et asu Euroopan unionin tai Ison-Britannian alueella, sinulla voi olla vastaavia paikallisten lakien mukaisia oikeuksia.

Voit pyytää pääsyä henkilötietoihisi, pyytää korjaamaan, siirtämään tai poistamaan ne tai poistaa Garmin-tilisi tilinhallintakeskuksessa.

Jos asut Euroopan unionissa tai Isossa-Britanniassa ja haluat käyttää oikeuttasi rajoittaa tai vastustaa tietojesi käsittelyä, ota yhteys yrityksen EU:n alueen tietosuojavaltuutettuun, joka toimii Garmin Würzburg GmbH:ssa osoitteessa Beethovenstraße 1a+b, 97080 Würzburg, tai lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Jos et asu Euroopan unionin alueella tai Isossa-Britanniassa, mutta uskot, että sinulla on paikallisten lakien mukainen oikeus rajoittaa tai vastustaa tietojen käsittelyä, lähetä sähköpostia Garmin International Inc:lle osoitteeseen [email protected].

Kaikki tavaramerkit kuuluvat omistajilleen.