7 Days Out med fēnix, ifølge Joel

Min overvældende følelse efter hjemkomsten fra oplevelsen med 7 Days Out i Nepal har været taknemmelighed samt et ønske for alle, der føler trangen til at presse sig selv ud over deres komfortzone — at forbinde sig med naturen, at teste deres fysiske og mentale robusthed for at få muligheden — bare at gøre det.

Vandreture i Langtang var helt sikkert ikke kun spektakulære udsigter og præstationsfølelser. Jeg spiste stort set også det samme — til morgenmad, frokost og aftensmad — hver dag i en uge (fordi det var det eneste, jeg kunne holde nede!). Hvad siger I til stegt æg og chapatier? Men det var alt sammen en del af det hele. Livet har vist, at det er fra sådanne udfordringer, at alle de gode ting kan komme frem.

Ud fra mit synspunkt var oplevelsen en del af min helbredelsesproces efter mange års virksomhedsliv og det ubarmhjertige arbejde i ledende stillinger. Jeg havde haft en karriere inden for diplomati og udvikling for store institutioner, hvor jeg boede i nogle af de mest fantastiske (og overvældende) byer i verden: London, New York, Bruxelles, Cairo, Beirut, Amman. Vi besluttede som familie at vende tilbage til Italien (hvor min kone kommer fra) og for mit eget vedkommende at opbygge et sundere forhold til arbejde, mig selv, som mand og far, og beslutte, hvordan jeg ønskede at bruge det næste kapitel af mit liv.

At tage til Nepal var det næste skridt i den proces. Vi bor i en smuk del af Italien — blandt andet hjemsted for bolognesesauce, balsamicoeddike og parmesan (la dolce vita!). Men det, jeg havde brug for, var muligheden for at opleve noget nyt — at presse mig selv, at risikere … den slags muligheder, der kan være svære at få til at ske, når du bliver forælder. Jeg havde samtidig brug for at gøre det uden min familie for at finde tilbage til mig selv og mit eget potentiale. Jeg har jo lært, at når jeg bliver stærkere, vinder alle i mit liv.

Nepal gav mig alt dette. Men jeg er ikke sikker på, at jeg kunne have gjort det uden Wes og Garmin1. Som du kan se i serien, er Wes den slags fyr, der kan få dig til at grine i selv de sværeste øjeblikke — og bringe lys ind i mørket. Det er først, når han holder op med at fortælle vittigheder, at man bør blive bekymret … for så ved du, at du står i en virkelig vanskelig situation! Ligesom dengang vi vandrede gennem lavineramte områder, hvor hundredvis af mennesker var blevet dræbt blot nogle få år tidligere. Eller i helikopteren, da vores pilot måtte lave en nødmanøvre for at undgå en stor fugl, der fløj direkte imod os. Der var masser af øjeblikke.

Selv i de vanskeligste dele af vandreturen føltes det dog, som om fēnix® 7 havde vores rygge. Jeg må indrømme, at det var mit allerførste smartwatch, men jeg tror ikke, jeg nogensinde vil undvære det igen. For en amatør på en ekspedition som denne, selv med en guide, er det så betryggende at have noget, der giver dig data i realtid om, hvordan du reelt har det. Især når du som nybegynder skal håndtere risici i højderne. Funktioner som pulsmåleren2 og højdeakklimatisering gjorde det muligt for os selv at sætte tempoet rigtigt — at vide, hvornår vi skulle presse hårdere, og hvornår vi skulle sætte farten ned — hvilket er meget sværere at skelne, end jeg havde indset. Og værktøjer som kortlægning og navigation og inReach® satellitkommunikationsenheden3 betyder, at uanset hvad der sker, ved du, hvor du er og er i stand til at sende en besked om hjælp. Og en batteritid så god, at du kan stole på, at det er der, når du virkelig har brug for det!

Siden jeg kom hjem, bruger jeg højdeakklimatiseringsfunktionen mindre, men funktioner som “træningsstatus” og “træningsparathed” har været uvurderlige til at hjælpe mig med at opretholde en sundere måde at leve på — uden at overdrive det og få skader eller give op, som det kunne være sket tidligere. Denne mere bæredygtige forpligtelse til min egen sundhed og form har været noget af det, jeg har taget med fra erfaringerne i Nepal. Men det har også givet mig tiltro til og klarhed over at blive ved med at finde måder at udfordre mig selv på og blive inspireret i naturen — så jeg har taget et kajakkursus, jeg har vandret i Dolomitterne, og jeg har endda søgt om en hundeslædeekspedition hen over Arktis i Skandinavien! En del af mit arbejdsliv er som livsstilscoach for mænd, og det har inspireret mig til at udforske måder at kombinere personlig udvikling med episke ekspeditioner i naturen — som vandreture i Langtang-dalen — fordi jeg har set på egen hånd, hvor kraftfuld den kan være. Vigtigst af alt, tror/håber jeg på, at min familie vil sige, at jeg har været mere til stede, når jeg er sammen med dem, fordi jeg tager bedre hånd om mine egne behov og er bedre i stand til at være der for dem.

Selv om 7 Days Out på mange måder var en af disse “én gang i livet”-oplevelser, så har det styrket mig til at finde plads til mange flere “dage ude” og til i processen at være en rollemodel for min datter, så hun kan se, hvor spændende/spektakulær verden kan være. Det er også bevist, at man kan klatre højere og presse sig længere ud, når man har en god ven ved din side, og det rigtige ur på håndleddet!

1 Garmin leverede produkter til, og betalte udgifterne for, Joel.

2 Læs mere om nøjagtighed for aktivitetstrackere: Garmin.com/ataccuracy

3 Satellitabonnement er påkrævet. Nogle jurisdiktioner regulerer eller forbyder brugen af satellitkommunikationsenheder. Det er dit eget ansvar at kende og overholde alle gældende love i de jurisdiktioner, hvor du har til hensigt at bruge enheden.