Marcel Asbroek pro staffer

Marcel Asbroek: gepassioneerd roofvisser en Garmin pro staff member

Marcel Asbroek is een gepassioneerd roofvisser die zo vaak mogelijk op het water te vinden is. Juist om die reden is hij ook altijd op zoek naar de beste materialen die bij zijn stijl van vissen passen. Daarnaast is hij een gedreven wedstrijdvisser en heeft hij al mooie resultaten tijdens grote toernooien behaald. Ook heeft hij al enkele kampioenschappen op zijn naam weten te schrijven. 

Wij spraken Marcel over zijn passie voor vissen, de noodzaak van goed werkend materiaal en nog veel meer! 

Hoi Marcel, vertel eens, wanneer ben je begonnen met vissen en wat vind je er zo mooi aan?

“Tja, ik ben als een klein kereltje ooit met mijn pa aan mijn eerste visavontuur begonnen. Toen zijn we samen besmet geraakt met het visvirus en tot op heden zijn we daar allebei nooit meer gestopt!

Vissen is eigenlijk ook een verhaal zonder einde, een boek dat nooit uit is. Daarom ben je ook nooit uitgeleerd. De dag zien ontwaken, die ene specifieke vis, de jacht en de jachtroes waar ik soms in terecht kom.

Er zijn eigenlijk heel veel mooie dingen die mij zo enthousiast maken over het vissen”, vertelt Marcel enthousiast.

vissport Marcel Asbroek

En wat doe je naast het vissen?

“Naast het vissen maak ik interieurs en woon ik in het Oosten van het land.”

Kun je vertellen waarom je voor Garmin hebt gekozen? En welke producten gebruik je precies?

“Ik vond het echt een gave uitdaging om met Garmin apparatuur te gaan vissen, vooral omdat ze vooruitstrevend en erg innovatief zijn. Ook is het merk echt betrouwbaar en dat vind ik toch wel belangrijk.

Daarnaast hebben ze gave en handige features zoals Livescope en Panoptix die op sommige dagen wel degelijk het verschil kunnen maken!

Ik gebruik zelf de GPSMAP 8410 XSV en de GPSMAP 8412 XSV, wat echt pracht schermen zijn in combinatie met de Bluechart G3 kaart die samen met Navionics zijn ontwikkeld.

En voorop mijn Lund Impact boot staat een krachtige en zeer stille Force trolling motor gemonteerd waarvan ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heb gehad! Wat een heerlijk stuk gereedschap”, legt Marcel enthousiast uit.

Welke producten kun je op het gebied van de vissport echt niet meer missen?

“Dat zijn er eigenlijk meerdere, waar ik echt aan gehecht ben geraakt. Bijvoorbeeld de Panoptix en Livescope. Deze leren je echt veel over het gedrag en de levenswijze van de vissen onder water. Sommige noemen het computer gamen, maar een goede jager is ook nergens zonder een goede verrekijker.

Het geeft me inzicht onder water, waar ik dan beter op in kan spelen om er vervolgens een gepast strijdplan op los te laten. Boven water lijkt alles misschien hetzelfde, maar onder water valt eindeloos veel te ontdekken.

Gezien veiligheid en stekherkenning zou ik de precisie van de GPS functies onmogelijk kunnen missen. Je zou toch echt een zeer grote database aan coördinaten in je bovenkamer moeten hebben en de GPS functies helpen me mijn hotspots feilloos terug te vinden. Daarnaast kan ik op het apparaat ook exact zien wanner de getijden stromingen beginnen”, legt Marcel uit.

Op welke plekken vis je graag?

“Ik vis graag op grote wateren zoals het beneden rivierengebied en de Rijndelta. Om eerlijk te zijn hou ik wel van een uitdaging en op zulke grote wateren valt altijd wel wat te ontdekken! Maar ik maak ook graag een uitstap naar één van onze prachtige snelstromende rivieren die ons land rijk is”, vertelt Marcel.

vangst Marcel Asbroek

Op welke prestatie gerelateerd aan de vissport ben je het meest trots?

“Vissen is een beleving gedreven door passie, waar je jezelf ook soms een missie geeft. Als die dan lukt is de voldoening groot! Dat waren voor mij onder andere bepaalde wedstrijd resultaten of het aantal specimen vissen die de magische grens overschreden.

Bijvoorbeeld het podium vorig jaar van de Predator Tour. Dat voelde ook wel als een ”minute of fame”. Er doen tenslotte toch 120 internationale teams mee!”, legt Marcel enthousiast uit.

Welke soort vis zou je nog wel eens willen vangen of op welke plek wil je graag nog eens je hengel uitgooien?

Ik vind het leuk om af en toe een grote wedstrijd mee te pakken. Maar mijn echte target en passie ligt toch meer bij het specimen ‘hunting’ op de grote snoekbaarzen, snoeken en andere grote rovers.

Wat zijn je ambities of dromen de toekomst?

“Ach, dat zijn er veel.. er is nog zoveel te ontdekken! Zo hoop ik vooral dat ik nog heel lang van mijn passie kan genieten samen met andere enthousiaste vissers”, sluit Marcel af.

Wil je meer verhalen uit de vissport lezen zoals die van Marcel? Ga dan naar het inspirerende verhaal van Garmin Prostaffer Vincent Tobe of ga mee op visavontuur met heuse ‘visinfluencer’ Rocky van Duijvenvoorde!