Vincent Tobe Garmin prostaffer

Van klein jongetje met eerste hengel naar een Garmin prostaffer

We hebben allemaal wel van die momenten uit onze jeugd die we nooit zijn vergeten. Je eerste fiets of de eerste keer dat je in aanraking kwam met jouw favoriete sport. Voor Garmin Prostaffer Vincent Tobe was dat toen hij leerde vissen van zijn opa. Met een oldskool hengeltje van bamboe en een paar wormen wist hij al gauw zijn eerste vissen te vangen. Het bleek een schot in de roos. Vincent heeft het vissen nooit meer losgelaten.

Hoi Vincent! Kun je ons vertellen wanneer je bent begonnen met vissen en wat je er zo tof aan vindt?

“Ik ben begonnen met vissen toen ik een jaar of 8 was. Samen met mijn opa die mij leerde vissen ving ik mijn eerste visjes. Een prachtige tijd die ik nooit zal vergeten! 

We moesten het doen met een old skool bamboe hengeltje en een paar wormen. Daar vingen we onze vissen mee. Van Garmin apparatuur was toen natuurlijk nog geen sprake. 

Vissen is voor mij pure ontspanning. Even weg uit het dagelijks leven en genieten van alles om je heen. Heerlijk die dagen op het water!”, legt Vincent enthousiast uit.

Wat doe je naast het vissen?

“Ik ben gelukkig getrouwd en een trotse vader van twee prachtige kinderen. Om te kunnen blijven vissen moet er natuurlijk ook gewerkt worden. Ik doe dat op een rail terminal in Rotterdam als kraanmeester. Naast het vissen mountainbike en fotografeer ik graag. Stilzitten is er dus echt niet bij, ik kom tijd te kort in mijn leven”, vertelt Vincent lachend. 

Vertel, welke Garmin producten gebruik je? 

“Dat is inmiddels al een heel rijtje aan het worden. Ik zal beginnen met de schermen. Ik gebruik een 10” en een 12” Garmin GPSMAP scherm. Beide schermen gebruik ik in combinatie met een Garmin GT54 transducer, Panoptix PS30 en de Panoptix LiveScope. Ik maak op deze Garmin schermen gebruik van de BlueChart g3 Vision kaart. 

Om mijn handen tijdens het vissen vrij te hebben maak ik gebruik van de nieuwe Garmin Force Trolling motor. Echt een wereld apparaat waar ik hartstikke blij mee ben. Deze Trolling motor is ook draadloos verbonden met mijn Garmin schermen. 

En om mijn visavonturen vast te leggen maak ik graag gebruik van mijn Garmin Virb Ultra 30 camera”, legt Vincent uit.

Kun je vertellen waarom je voor Garmin kiest?

“Ik kies voor Garmin omdat ik vind dat Garmin voorloopt op de rest van de concurrerende merken in de watersport. De apparatuur is van zeer degelijke kwaliteit en betrouwbaar wat gewoon heel erg belangrijk is op het water. Stel je voor je vaart midden op een groot water en de mist komt onverwachts opzetten. Dan ben je dus blij dat je voor de volle 100% kan vertrouwen op je apparatuur en hierdoor weer veilig thuis kan komen”, vertelt Vincent.

Welke producten kun je inmiddels echt niet meer missen?

“Veiligheid staat voorop natuurlijk, ook tijdens een visdag op het water dus de GPS functie op mijn toestellen in combinatie met mijn BlueChart g3 Vision kaarten is wel echt onmisbaar. 

Als we gaan kijken naar het vangen van vis is de Garmin LiveScope wel echt een must have. Je leert zoveel over het gedrag van de vissen en hoe ze ook daadwerkelijk op je aaspresentatie reageren. Super belangrijk!”, legt Vincent uit.

En op welke plekken vis je het liefst? 

“Op plekken waar veel vis te vangen is natuurlijk, haha! Ik vis graag op de rivier. Een extra uitdaging door de harde stroming die er kan staan. Hier vis ik dan ook graag op snoekbaars of baars. Dit in combinatie met mijn Garmin apparatuur is voor mijn een geslaagde visdag! 

Naast het vissen op de rivier vis ik ook graag op snoek en baars op de grotere wateren als het Volkerak, Hollands Diep en Haringvliet. Ik ben een echte roofvisser en hier in Nederland vis ik graag op snoek, snoekbaars, baars, roofblei en meerval”, vertelt Vincent enthousiast.

Op welke prestatie gerelateerd aan vissen ben je het meest trots?

Ik ga altijd met een doel het water op. Een beetje aanrommelen op een visdag is er bij mij echt niet bij. Niet dat ik persé altijd een grote vis moet vangen, helemaal niet. Maar als we voor groot gaan dan natuurlijk wel. Een dagje aantallen vangen op de rivier is ook altijd leuk. Maar ik maak wel iedere avond voor dat ik op ga een plan. En dan gaan we er wel voor! En als het plan behaald is aan het einde van de visdag kijk ik zeker weer met trots terug op een geslaagde visdag”, legt Vincent uit.

En viswedstrijden? Doe je daar wel eens aan mee?

“Jazeker! Ieder jaar doe ik mee aan de Luremasters, de Perch Pro en hopelijk volgend jaar weer de Predator Tour. De Skills and Stripes ga ik dit jaar voor het eerst vissen”, vertelt Vincent.

Afsluitend… Welke vis zou je bijvoorbeeld nog weleens willen vangen of op welke plek zou je nog wel eens willen vissen?

“Ik zou dolgraag nog eens een metersnoekbaars willen vangen hier in Nederland. Dat is echt een droom!”, sluit Vincent af.

Ben je net als Vincent ook een ontzettende visfanaat en wil je deel uitmaken van de Garmin Fishing Community? Meld je dan aan voor onze speciale Facebook Groep. Hier kun je al jouw vragen, tips en vangsten delen met mede vissers!