vissen-garmin

Rocky van Duijvenvoorde: inspiratie voor de huidige én nieuwe generatie visfanaten

Ben je bekend in de wereld van sportvissen? Dan komt de naam Rocky van Duijvenvoorde je vast wel bekend voor. Rocky is 38 jaar oud, woont in Genemuiden en als heuse influencerprobeert hij iedereen, van jong tot oud, enthousiast te maken over de vissport. Hij vist nu al enige tijd met Garmin apparatuur en is vaak te vinden op de bekende wedstrijden. Wij spraken Rocky over sportvissen, TikTok, zijn ambities en meer.

Hoi Rocky, vertel eens, wanneer begon jouw ‘visavontuur’?

“Precies weet ik het niet meer, maar zolang ik het me kan herinneren is vissen en varen onderdeel van mijn leven. Samen met mijn vader en opa gingen we zoveel mogelijk het water op! Tijdens vakanties voeren we door Friesland, in de weekenden ging ik zelf het water op in Giethoorn. 

Ik heb op jonge leeftijd leren zeilen, later kwamen daar motorbootjes en vishengels voor in de plaats. Zo heb ik het geleerd, alles op gevoel. Obstakels, bodemsoorten. Toen had ik alle professionele visapparatuur nog niet”, legt Rocky uit.

En wat doe je naast het vissen?

“Eigenlijk bestaat het grootste gedeelte van mijn leven uit vissen. Ik werk voor een Groothandel in Hengelsport artikelen en hou me bezig met het designen van kunstaas. Hiervoor krijg ik vanuit allerlei kanten input. Ik neem mijn eigen ervaringen mee, maar ook die van prostaffers waar ik de teamcaptain van ben, uit verschillende landen.

“Verder heb ik kinderen en probeer ik online veel actief te zijn, natuurlijk over de vissport. Via Instagram, Facebook en TikTok probeer ik zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over de vissport. Ik probeer telkens wat nieuws uit, vind ik leuk. Natuurlijk hoop ik het ‘virus’ ook mee te geven aan de jongere generatie! Dat ik op deze manier van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken is fantastisch”, vertelt Rocky enthousiast.

Welke Garmin producten gebruik je op dit moment?

“Op dit moment gebruik ik de GPSMAP 8410xsv, de GPSMAP 8412xsv, GT54 all-in-one, de PS30 en de Livescope. Stuk voor stuk zijn dit apparaten die me helpen bij het zoeken van de beste vislocatie, het analyseren van bijvoorbeeld de bodem en nog veel meer. Je leert en ziet meer van wat er onder water precies gebeurt, zodat je hier op in kunt spelen. Je ziet hoe vissen zich gedragen, hoe ze je aas benaderen.

Ik ben erg blij en ontzettend tevreden met de producten van Garmin. Het werkt wanneer het moet werken en de mogelijkheden zijn eindeloos”, laat Rocky enthousiast weten.

Wil je meer weten over Garmin producten voor het sportvissen? Kijk dan eens op onze Garmin Maritiem informatie pagina! Hier kun je alle relevante producten en bijbehorende informatie vinden. 

Welk Garmin product kun je echt niet meer missen?

“Dat is toch echt de GT54 all-in-one. Die gebruik ik altijd wanneer ik met de boot op pad ben. Met dit apparaat kan ik Tradition Sonar, ClearVü, en SideVü gebruiken. Ik ben een actieve werpende visser. Met de GT54 kan ik snel zoeken en aan de slag. Ook vis ik veel wedstrijden. Zo kan ik eenvoudig en snel zien wat er allemaal onder water gebeurt en hier slim op in spelen”, vertelt Rocky.

Vis je alleen of ook met anderen?

“Eigenlijk ben ik nooit alleen. Altijd met z’n tweeën. De kids gaan vaak mee, dat sowieso. Ook krijg ik wel eens de vraag via social media of er iemand met me mee mag. Vaak zijn dat enthousiaste kinderen. Ook heb ik een vaste vismaat waar ik mijn wedstrijden mee vis”, legt Rocky uit. 

Op welke plekken ben je vaak te vinden? 

“Ik vis het liefst op zo groot mogelijk water. Hollands Diep en het Gooimeer bijvoorbeeld. Daar ben ik vaak te vinden. Dat is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid, de rust, zoekend naar vis. Het leven is ontzettend gehaast, en door te vissen voel ik me echt vrij. 

Met mijn Garmin apparatuur kan ik nu nog betere plekjes vinden. De SideVü functie gebruik ik vaak. Zo kan ik rondom de boot kijken, naar obstakels of mosselbanken bijvoorbeeld”, vertelt Rocky. Ook kijk ik enorm uit om met de nieuwe Perspective Mode Mount aan de slag te gaan het aankomende seizoen.

Vissen met Garmin Rocky

En welke soorten vis vang je dan liefst?

“Roofvis, zeker weten! De snoek, snoekbaars en baars. Het vissen op roofvissen vergt heel veel nadenkwerk. Het zijn echte jagers en ze zijn ontzettend slim. De jager jaagt op de jager, haha. Ik ben telkens aan het proberen om ze te slim af te zijn. Je moet je technieken constant aanpassen en verbeteren. Dat maakt het vissen uitdagend en spannend. Als ze in rust zijn moet je ze bijvoorbeeld nieuwsgierig maken of irriteren. Dat doe ik door verschillende soorten aas te gebruiken. Geen enkele dag op de boot is hetzelfde wanneer je op roofvis aan het vissen bent. Dat is prachtig”, legt Rocky enthousiast uit.

Op welke prestatie gerelateerd aan vissen ben je het meest trots?

“Ik heb het al eerder benoemd, maar dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Dat is mijn grootste prestatie gerelateerd aan vissen. Daar ben ik ontzettend trots op. Wie kan dat zeggen?” 

“Verder was ik een van de eerste street vissers (je vist dan vanaf de kant) en ik won in die tijd meerdere wedstrijden. Nu vis ik grote wedstrijden met de boot. Hier zijn ook wel wat resultaten uit gekomen waar ik ontzettend trots op ben. Het maakt me ook trots om de vissport met zoveel enthousiastelingen te delen. We gaan tijdens wedstrijden live vanuit de boot, mensen kunnen de wedstrijden meekijken en achteraf vloggen we over de dag”, vertelt Rocky.

Je geeft aan regelmatig mee te doen aan wedstrijden. Welke is je het beste bijgebleven?

“Klopt, ik vis zo’n drie tot vier grote wedstrijden per jaar. Over het algemeen zijn dit meerdaagse wedstrijden. Deze zijn zowel in Nederland als in het buitenland, ik ben onder anderen in Zweden, Engeland, Ierland en Marokko geweest”, legt Rocky uit.

Marokko zelfs, gaaf! Kun je iets meer over je wedstrijden vertellen?

“De wedstrijd in Marokko was op uitnodiging. Het was ontzettend gaaf om in die omstandigheden een wedstrijd te mogen vissen. Verder kan ik me de European Perch Master Classics nog herinneren als de dag van gisteren. Normaal vis ik altijd met mijn broertje, maar juist die wedstrijd niet. Rutger is vanaf die wedstrijd mijn vaste vismaat geworden, omdat de samenwerking heel goed bevalt. Als je geen goede vismaat hebt win je niet, simpel. Je moet echt een zijn, alles is routine en we zijn goed op elkaar ingespeeld. We moeten ook van elkaar kunnen incasseren in het moment. Samen hebben we jarenlange ervaring”, vertelt Rocky.

Wat zijn je ambities voor in de toekomst? Welke vis zou je bijvoorbeeld nog weleens willen vangen of op welke plek?

“Natuurlijk probeer ik wedstrijden waar ik aan deelneem altijd te winnen. Dat is sowieso altijd een ambitie voor de komende wedstrijden. Daarnaast wil ik heel graag nog eens naar de Amazone of Amerika. Alleen in die gebieden komt de Peacock Bass voor. Ik ben fan van baarzen. Die staat echt heel erg hoog op het lijstje”, vertelt Rocky enthousiast.

Dankjewel voor je enthousiasme Rocky, als laatste: waar kunnen mensen je volgen?

“Ik wil nog meegeven dat ik het belangrijk vind, dat mensen van de natuur genieten! Ga er eens op uit, richting het water en geniet van de rust. Verder kunnen mensen mij volgen via mijn Instagram ,Facebook en TikTok en via het YouTube account van SPRO Europe”, sluit Rocky af.

Wil je deel uitmaken van de Garmin Fishing Community? Meld je dan aan voor onze speciale Facebook Groep en deel jouw vangsten, vragen en kennis!