Ondernemer, chef-kok en triatleet Elliott Van de Velde kiest Garmin Instinct voor zijn sportieve uitdagingen

Welk sportief parcours heb je al afgelegd?

Ik ben altijd sportief geweest, maar het is dankzij Cartouche, mijn 9 jaar oude labrador, dat ik 4 jaar geleden begonnen ben met hardlopen. Op een dag, toen ik met mijn hond ging wandelen in het bos, wou ik tijd winnen op mijn planning en heb ik het parcours al lopend afgelegd. Zo kon Cartouche zich ook eens goed uitleven. Dat is een gewoonte geworden die ik niet meer kon missen. En die groeiende passie voor het lopen gaf me dan uiteindelijk goesting om aan triatlon te doen.

Elliott Van de Velde

©Be Perfect _ Christian Hagen

Hoe kwam je bij de triatlon terecht?

Ik liep al marathons en ik had al een zekere routine in mijn trainingen. Toch wou ik de lat wat hoger leggen, wat verder gaan. Op een dag heb ik toevallig wat gefietst bij mijn vader. Het gaf me meteen een kick. Het gevoel in mijn lijf en vooral in mijn benen vond ik geweldig. Dezelfde avond nog heb ik me ingeschreven voor mijn eerste triatlon. Dat is nu twee jaar geleden. Het fietsen gaf me extra kracht bij het lopen. Zo kon ik mijn prestaties verbeteren. Twee jaar geleden heb ik ook mijn zaak opgestart: Little Chef, een cateringservice. Alles houdt met elkaar verband. Mijn sportieve prestaties geven me meer mentale kracht om in mijn werk een stapje verder te gaan, en omgekeerd.

Elliott Van de Velde

©Be Perfect _ Christian Hagen

Hoe ziet jouw trainingsplanning eruit?

Meestal train ik tussen de 7 en de 10 uur per week om in goede vorm te blijven. Ik ga vaak ’s morgens naar het zwembad. Daarna fiets ik indoor. Lopen doe ik  op verschillende momenten van de dag. Ik varieer tussen lange afstanden aan lage snelheid en kortere afstanden aan hoge snelheid. Drie maanden voor een Ironman schroef ik de intensiteit van mijn trainingen op en dan train ik vijf keer per week. Een gezonde levensstijl is ook essentieel! Sinds ik triatlon doe, heb ik mijn levensstijl en mijn voedingsgewoonten volledig aangepast om mijn trainingsobjectieven te halen. Ik leef op het ritme van mijn sport.

Elliott van de Velde

©Be Perfect _ Christian Hagen

De slogan van Garmin is #beatyesterday. Waar haal jij je motivatie? Leg je jezelf doelstellingen op?

Het eerste doel is weten wie je zou willen zijn. Triatlon is een discipline waarin ik aan mezelf overgeleverd ben en waarin ik mezelf kan bepalen. Ik ben een autodidact en een perfectionist en ik wil er voortdurend in slagen mijn limieten te verleggen. Deze bijzondere mentale kracht helpt mij ook in mijn professionele leven. Al mijn projecten zijn belangrijk en ik probeer altijd de verwachtingen van mijn klanten te halen en, nog liever, ze te overtreffen. Ik heb veel oog voor detail. Elk aspect is belangrijk: werken met lokale kwaliteitsproducten, voedselverspilling vermijden, een originele en gedurfde keuken creëren… Concreet gezien wil ik altijd mijn prestaties verbeteren. Ik wil ook met mijn fietsen evolueren en werk aan mijn overgang van fietsen naar lopen. Ik droom ervan om uiteindelijk een full Ironman te zijn.

Hoe combineer je jouw training met je professionele agenda?

In mijn schema is alles met elkaar verbonden. Mijn wakker gaat ’s morgens vroeg af. Ik sta op om boodschappen te doen op de markt, of om te trainen. Elke dag moet ik mijn sportieve trainingen combineren met mijn professionele bezigheden. Ik ben georganiseerd en ik blijf geconcentreerd in alles wat ik doe. Mijn uiteindelijke doel is de tevredenheid van mijn klant én van mijzelf.

Je hebt sinds kort een Garmin Instinct horloge. Wat doet dat toestel voor jou?

Met mijn Garmin Instinct kan ik mijn prestaties heel precies analyseren. Dat is essentieel om mijn evolutie te kunnen evalueren. Ik gebruik hem tijdens het lopen, tijdens het zwemmen en tijdens het fietsen. Ik ontvang dan directe informatie, zoals mijn snelheid, mijn hartritme, de duur van mijn training, de calorieën die ik verbrand… Via de app Garmin Connect krijg ik ook toegang tot zeer gedetailleerde gegevens. Zo kan ik mijn trainingen vergelijken en mijn VO2MAX analyseren. Met deze app kan ik ook mijn trainingen programmeren en ze rechtstreeks op mijn horloge hebben. De Garmin Instinct maakt dus integraal deel uit van mijn dagelijks leven.

Video
De 5 tips van Elliott Van de Velde om je aan een triatlon te wagen