PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI ZA APLIKACIJU ZA TRENIRANJE GARMIN CLIPBOARD

Posljednje ažuriranje: 29. travanj 2021.

Pregledajte prethodna pravila

Vaša je privatnost važna tvrtki Garmin. Ova smo Pravila zaštite privatnosti razvili da bismo vam pružili informacije o tome kako obrađujemo osobne podatke kada se služite aplikacijom za treniranje Garmin Clipboard ili kada se kao sportaš pridružujete rosteru u aplikaciji Garmin Clipboard.

Druga web-mjesta, usluge, aplikacije i proizvodi tvrtke Garmin koji sadržavaju poveznicu na druga pravila zaštite privatnosti tvrtke Garmin podložni su tim pravilima zaštite privatnosti. Na primjer, imamo zasebna pravila zaštite privatnosti koja se odnose na Garmin Connect i kompatibilne nosive i druge uređaje. Pritisnite ovdje kako biste pregledali naša pravila zaštite privatnosti za druge proizvode.

"Osobni podaci" jesu podaci koji se odnose na fizičku osobu koja je identificirana ili se može identificirati.

Da biste pogledali određeni dio ovih Pravila zaštite privatnosti, pritisnite jednu od poveznica:

Kategorije osobnih podataka koje Garmin obrađuje

Osobni podaci koji se obrađuju kada izradite Garmin račun:

Kada izradite Garmin račun, od vas tražimo da navedete svoju adresu e-pošte, ime i lozinku. Možete navesti samo ime, bez prezimena, ili nadimak, ako to želite.

Svrhe i pravne osnove:

(a) Tvrtka Garmin obrađuje vašu adresu e-pošte i lozinku zato što se s pomoću adrese e-pošte i lozinke prijavljujete u svoj račun. Pravna osnova za obradu vaše adrese e-pošte i lozinke za tu svrhu temelji se na legitimnom interesu tvrtke Garmin za zaštitu sigurnosti vašeg računa.

(b) Garmin također obrađuje vašu adresu e-pošte tako da vam može poslati važne informacije o vašim Garmin proizvodima, uslugama, aplikacijama ili računu, kao što su važne sigurnosne informacije ili materijalne izmjene ovih Pravila zaštite privatnosti. Ime koje navedete povezano je s vašim profilom računa i prikazuje se kada objavljujete komentare ili drugi materijal na web-mjestu ili aplikaciji tvrtke Garmin ili kada stupite u interakciju s drugim Garmin korisnicima. Pravna osnova za obradu vaše adrese e-pošte i imena za te svrhe jest legitimni interes tvrtke Garmin da vam pruži važne sigurnosne ili druge informacije o vašim Garmin proizvodima, uslugama, aplikacijama ili računu ili o materijalnim izmjenama ovih Pravila zaštite privatnosti i da vam pruži mogućnost interakcije s drugim Garmin korisnicima.

(c) Ako pristanete primati marketinške informacije od tvrtke Garmin, Garmin će obrađivati vašu adresu e-pošte i za svrhe slanja marketinških informacija o Garmin proizvodima, uslugama i aplikacijama, kao i za slanje biltena. Pravna osnova za obradu vaše adrese e-pošte za tu svrhu jest vaš pristanak. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku izmjenom svojih preferencija u svojem Garmin računu ili putem poveznice za prestanak pretplate na dnu naše marketinške e-pošte. Marketinška e-pošta koju dobivate od tvrtke Garmin temelji se na preferencijama koje ste naveli u svojem Garmin računu, lokaciji koju sugerira vaša IP (Internet Protocol) adresa, vrsti Garmin uređaja koje ste dodali u svojem Garmin računu i svim pretplatama koje postoje u vašem Garmin računu. Pravna osnova za obrađivanje tih podataka za tu svrhu jest legitimni interes tvrtke Garmin za smanjivanjem količine marketinške e-pošte koja se šalje svakom kupcu odabirom kupaca za slanje određene marketinške e-pošte, umjesto slanja svake marketinške e-pošte svakom kupcu koji je pristao na primanje marketinške e-pošte.

(d) Garmin također obrađuje vašu adresu e-pošte tako da je poveže s vašim Garmin računom kada komunicirate s predstavnikom naše korisničke podrške. Pravna osnova za tu obradu jest naš legitimni interes da vam pružimo kvalitetnu korisničku podršku.

(e) Garmin također obrađuje vašu adresu e-pošte tako da može kupce obavijestiti kada su prekršili naše uvjete. Pravna osnova za tu obradu jest naš legitimni interes da osiguramo kvalitetno iskustvo za sve kupce i osiguramo pridržavanje naših uvjeta.

Osobni podaci koji se obrađuju kada komunicirate s tvrtkom Garmin:

Kada komunicirate s predstavnicima korisničke podrške putem e-pošte, telefona, putem interneta ili osobno, prikupljamo osobne podatke kao što su vaše ime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte i preferencije za kontaktiranje te informacije o proizvodima tvrtke Garmin koje posjedujete, na primjer njihovi serijski brojevi i datum kupnje te informacije o vašim kupljenim pretplatama. Također možemo izraditi zapisnike događaja korisne za dijagnosticiranje problema u radu proizvoda ili aplikacije te spremati informacije u vezi s problemom podrške ili servisnim problemom. Kako bismo poboljšali korisničku podršku, u skladu s važećim zakonima, također možemo snimati i pregledavati razgovore s predstavnicima korisničke podrške te analizirati povratne informacije prikupljene dobrovoljnim anketama za korisnike. Uz vaš pristanak, predstavnici korisničke podrške mogu se prijaviti u vaš Garmin račun, ako je takva radnja primjerena situaciji, da vam pomognu u utvrđivanju i rješavanju problema.

Svrhe i pravne osnove:

Te podatke upotrebljavamo kako bismo vam pružili podršku za korisnike i proizvod, kako bismo pratili kvalitetu i vrste podrške za korisnike i proizvod koju pružamo svojim kupcima te kako bismo olakšali popravke, povrate ili zamjene. Pravna osnova za obradu tih informacija za te svrhe jest legitimni interes tvrtke Garmin za pružanje kvalitetne podrške za proizvod. Pravna osnova za prijavu u vaš Garmin račun, kada je to radnja primjerena situaciji, radi pružanja pomoći u utvrđivanju i rješavanju vašeg problema jest pristanak koji možete povući.

Osobni podaci koji se obrađuju kada postavite profil trenera u aplikaciji za treniranje Garmin Clipboard:

Kada upotrebljavate aplikaciju za treniranje Garmin Clipboard, od vas će se zatražiti da unesete vjerodajnice za Garmin račun ili da stvorite Garmin račun ako ga nemate. Od vas će se zatražiti da unesete ime trenera i, ako to želite, profilnu fotografiju.

Svrhe i pravne osnove:

(a) Tvrtka Garmin obrađuje informacije o vašem Garmin računu kako bi povezala vaš Garmin račun s vašim profilom trenera u aplikaciji Garmin Clipboard. Pravna osnova za obradu podataka jest vaš pristanak koji možete povući u svakom trenutku brisanjem sportova, momčadi i podataka u postavkama aplikacije za treniranje Garmin Clipboard.

(b) Tvrtka Garmin obrađuje vaše ime trenera i profilnu fotografiju, ako su dostupni, kako bi se prikazali sportašima koji su pozvani da se pridruže vašem rosteru. Pravna osnova za obradu podataka jest vaš pristanak koji možete povući u svakom trenutku uklanjanjem ili promjenom svog imena trenera ili profilne fotografije u postavkama aplikacije za treniranje Garmin Clipboard.

Osobni podaci koji se obrađuju kada postavite roster u aplikaciji za treniranje Garmin Clipboard:

Kada u aplikaciji za treniranje Garmin Clipboard postavite roster, od vas će se zatražiti da unesete naziv i kategoriju organizacije, kao što su škola ili klub, vrstu sporta i naziv momčadi. Po želji možete dodati informacije svakom rosteru, primjerice fotografiju organizacije, boje organizacije ili fotografiju momčadi.

Svrhe i pravne osnove:

(a) Tvrtka Garmin obrađuje naziv vaše organizacije i vrstu sporta zajedno s nazivom trenera kako bi vas identificirala sportašima koji su pozvani da se pridruže vašem rosteru. Pravna osnova za obradu podataka u tu svrhu naša je zakonska obveza dobivanja informiranog pristanka svakog sportaša za dijeljenje podataka s određenim rosterom.

(b) Tvrtka Garmin obrađuje kategoriju organizacije kako bi prilagodila zadane postavke vašoj vrsti organizacije i pomogla nam da bolje razumijemo svoju korisničku bazu. Pravna osnova za obradu tih informacija u te svrhe naš je legitimni interes da osiguramo kvalitetno iskustvo i relevantne značajke za svoje korisnike.

(c) Tvrtka Garmin obrađuje naziv vaše momčadi kako bi vam omogućila grupiranje sportaša u roster i prikaz zbirnih podataka za tu momčad. Možete stvoriti više momčadi u rosteru i odabrati koji će se sportaši povezati sa svakom momčadi. Pravna osnova za obradu tih informacija za te svrhe jest izvršenje ugovora.

(d) Ako ih odlučite pružiti, tvrtka Garmin obrađuje fotografiju vaše organizacije, boje organizacije i fotografiju momčadi kako biste po želji mogli prilagoditi prikaz rostera ili momčadi. Pravna osnova za tu obradu jest vaš pristanak. Pristanak možete povući izmjenom ili brisanjem tih informacija u postavkama aplikacije za treniranje Garmin Clipboard.

Osobni podaci koji se obrađuju kada se kao sportaš pridružite rosteru:

Ako vas trener pozove da se pridružite rosteru i niste povezali svoj Garmin račun s aplikacijom Garmin Clipboard, od vas će se zatražiti da pružite informacije o svom Garmin računu ili da stvorite Garmin račun ako ga nemate. Od vas će se također zatražiti da date pristanak za dijeljenje podataka o aktivnostima iz usluge Garmin Connect s aplikacijom Garmin Clipboard. Ako date pristanak za dijeljenje podataka o vašim aktivnostima iz usluge Garmin Connect s aplikacijom Garmin Clipboard, od vas će se zatražiti da pružite ime ili nadimak i, ako želite, profilnu fotografiju. Od vas će se također zatražiti da date pristanak za dijeljenje podataka o svojim aktivnostima iz aplikacije Garmin Clipboard s ovim rosterom i trenerom, a imat ćete i priliku konfigurirati vidljivost podataka o stresu i spavanju.

Svrhe i pravne osnove:

(a) Tvrtka Garmin obrađuje informacije o vašem Garmin računu kako bi povezala vaš Garmin račun s aplikacijom Garmin Clipboard i omogućila aplikaciji Garmin Clipboard dohvaćanje podataka o vašim aktivnostima iz usluge Garmin Connect. Pravna osnova za obradu podataka jest vaš pristanak koji možete povući u svakom trenutku poništavanjem veze između svojeg Garmin računa i aplikacije Garmin Clipboard u svom Garmin računu.

(b) Tvrtka Garmin također obrađuje informacije o vašem Garmin računu kako bi vas dodala u odabrani roster i podijelila podatke o vašim aktivnostima iz usluge Garmin Connect s trenerom povezanim s ovim rosterom. Podaci o aktivnostima iz usluge Garmin Connect nakon povezivanja bit će vidljivi treneru rostera u aplikaciji za treniranje Garmin Clipboard pojedinačno i zbirno s podacima koje dijele drugi sportaši iz momčadi s kojom vas je povezao trener. Pravna osnova za obradu podataka jest vaš pristanak. Pristanak možete povući u bilo kojem trenutku napuštanjem rostera na portalu Garmin Clipboard Athlete Portal koji se nalazi ovdje ili putem veze aplikacije Garmin Clipboard u postavkama usluge Garmin Connect ili brisanjem profila i podataka putem portala Garmin Clipboard Athlete Portal.

(c) Tvrtka Garmin obrađuje vaše postavke za podatke o stresu i spavanju kako bi filtrirala informacije koje se prikazuju treneru u aplikaciji za treniranje Garmin Clipboard. Te postavke možete promijeniti na portalu Garmin Clipboard Athlete Portal koji se nalazi ovdje ili putem veze aplikacije Garmin Clipboard u postavkama usluge Garmin Connect. Pravna osnova za obradu podataka naš je legitimni interes da vam omogućimo konfiguriranje dijeljenja dodatnih kontekstnih informacija s trenerom ako to želite.

(d) Tvrtka Garmin obrađuje vaše ime ili nadimak i fotografiju profila, ako postoji, kako bi se prikazali treneru u aplikaciji za treniranje Garmin Clipboard. Pravna osnova za obradu podataka jest vaš pristanak koji možete povući u bilo kojem trenutku uklanjanjem ili promjenom imena ili nadimka ili profilne fotografije na portalu Garmin Clipboard Athlete Portal koji se nalazi ovdje ili putem veze aplikacije Garmin Clipboard u postavkama usluge Garmin Connect.

Kategorije primatelja osobnih podataka

TRENERI:

Kada se pridružite rosteru, trener povezan s tim rosterom obradit će podatke o vašim aktivnostima iz usluge Garmin Connect, uključujući podatke o stresu i spavanju ako to odaberete, vaše ime ili nadimak i, ako postoji, vašu profilnu fotografiju.

PRUŽATELJI USLUGA:

Tvrtka Garmin upotrebljava pružatelja usluge treće strane, Amazon Web Services (AWS), za hosting prenesenih fotografija organizacije, momčadi, rostera ili profila. Tvrtka Garmin upotrebljava pružatelje usluga treće strane i kako bismo mogli bolje razumjeti upotrebu naših web-mjesta i aplikacija te u druge srodne svrhe.

OSTALA RAZOTKRIVANJA:

Možemo razotkriti vaše osobne podatke drugim stranama: (a) ako imamo vaše valjano dopuštenje za to; (b) radi pridržavanja zakonskih obveza kao što su važeći pravni nalog, sudski nalog ili drugi valjani pravni postupak; (c) u sklopu provođenja naših uvjeta i odredbi ili pravila; ili (d) kako bismo po potrebi mogli pribjeći postojećim pravnim lijekovima ili braniti pravna potraživanja.

Vaše osobne podatke također možemo prenijeti podružnici, ogranku ili trećoj strani u slučaju reorganizacije, udruživanja, prodaje, zajedničkog ulaganja, prijenosa, transfera ili drugog djelomičnog ustupanja ili ustupanja u cijelosti poslova, imovine ili dionica tvrtke Garmin, što se, bez ograničenja, odnosi i na slučajeve vezane uz bankrot i slične postupke, uz uvjet da takav subjekt kojem prenesemo osobne podatke neće smjeti obrađivati vaše osobne podatke osim onako kako je opisano u ovim Pravilima zaštite privatnosti bez da vas obavijesti i, ako je to potrebno zbog važećih zakona, dobivanja vašeg pristanka.

Prijenosi osobnih podataka

Garmin je globalna tvrtka. Kako bismo vam ponudili proizvode, aplikacije i usluge, možda ćemo morati prenijeti vaše osobne podatke drugim poduzećima u vlasništvu tvrtke Garmin u drugim državama. Pogledajte tvrtke koje su u vlasništvu tvrtke Garmin.

Kada izradite Garmin račun, dodate osobne podatke u svoj profil na računu ili prenesete podatke u svoj Garmin račun, vaši se osobni podaci prikupljaju i spremaju na poslužiteljima u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i/ili Australiji.

Osobnim podacima o osobama koje imaju prebivalište u zemlji u Europskom gospodarskom prostoru ("EGP"), Ujedinjenom Kraljevstvu ("UK") ili Švicarskoj upravlja Garmin Würzburg GmbH i u njezino ih ime obrađuju druga poduzeća u vlasništvu tvrtke Garmin kako bi pružila podršku, infrastrukturu, sigurnost i druge ključne funkcije. Tvrtka Garmin Würzburg GmbH ušla je u model ugovornih klauzula koje je odobrila Europska komisija, a koje se ne nalaze u EGP-u ili području nadležnosti koje Europska komisija smatra primjerenim.

Sva poduzeća u vlasništvu tvrtke Garmin moraju se pridržavati pravila zaštite privatnosti navedenih u ovim Pravilima zaštite privatnosti.

Analiza upotrebe aplikacija

Od korisnika prikupljamo podatke o njihovom korištenju aplikacije za treniranje Garmin Clipboard. Vrste informacija za analizu koje se prikupljaju uključuju datum i vrijeme kad je aplikacija pristupila našim poslužiteljima, verziju aplikacije, lokaciju mobilnog uređaja, postavke jezika, koje su informacije i datoteke preuzete u aplikaciju, ponašanje korisnika (primjerice, funkcije koje se upotrebljavaju i učestalost upotrebe), informacije o stanju uređaja, model uređaja, informacije o hardveru i operacijskom sustavu te informacije povezane s načinom rada aplikacije. Tvrtka Garmin te podatke upotrebljava kako bi poboljšala kvalitetu i funkcionalnost aplikacije za treniranje Garmin Clipboard i drugih aplikacija, kako bi razvila i oglašavala proizvode i funkcije koje su najbolje za vas i druge korisnike te kako bi što brže prepoznala i riješila probleme vezane uz stabilnost aplikacije i druge probleme s upotrebom.

Pravna osnova za obradu tih analitičkih informacija jest naš legitimni interes za razumijevanjem načina na koji se kupci služe našim proizvodima i aplikacijama tako da možemo poboljšati korisničko iskustvo i funkcionalnost svojih proizvoda i aplikacija.

U nastavku su navedeni primjeri pružatelja usluga treće strane s kojima trenutačno surađujemo:

  • Google: Google Analytics se upotrebljava za praćenje statistike i demografskih podataka, interesa i ponašanja korisnika u aplikacijama. Saznajte više o tome kako se te analitičke informacije mogu upotrebljavati, kako možete kontrolirati upotrebu svojih podataka i kako možete povući pristanak da se Google Analytics koristi vašim podacima.

  • Microsoft App Center; Firebase (Crashlytics): Microsoft App Center, prethodno poznat pod nazivom HockeyApp, i Firebase (Crashlytics), usluga tvrtke Google, upotrebljavaju se kako bismo bolje razumjeli upotrebu Garmin aplikacija i time poboljšali korisničko iskustvo te prepoznali i riješili osnovne uzroke padova aplikacije.

Djeca

Od osoba mlađih od 13 godina u SAD-u i mlađih od 16 godina u ostatku svijeta zahtijevamo da svoje osobne podatke ne dostavljaju tvrtki Garmin. Ako doznamo da smo prikupili osobne podatke djeteta mlađeg od 13 godina u SAD-u ili mlađeg od 16 godina u ostatku svijeta, poduzet ćemo korake da te informacije izbrišemo što je prije moguće.

Ažuriranja Pravila o zaštiti privatnosti

Možda ćemo s vremena na vrijeme ažurirati ova Pravila zaštite privatnosti kako dodajemo nove proizvode, usluge i aplikacije ili poboljšavamo svoju trenutačnu ponudu te kako se tehnologija i zakoni mijenjaju. Datum posljednjeg ažuriranja Pravila o kolačićima možete pronaći u odjeljku "Zadnje ažuriranje" na vrhu ove stranice. Sve će izmjene postati važeće nakon što objavimo izmijenjena Pravila zaštite privatnosti.

Ako je riječ o materijalnim izmjenama, obavijestit ćemo vas o tome i ako je to potrebno sukladno primjenjivom zakonu, zatražiti od vas dopuštenje. Tu obavijest možete primiti porukom e-pošte ili objavom izmjene putem Garmin web stranica i aplikacija koje su povezane s ovom Politikom privatnosti.

Zadržavanje osobnih podataka

Zadržat ćemo vaše osobne podatke dok se vaš Garmin račun smatra aktivnim. Osim toga, opis svog prava na brisanje možete pronaći dolje pod "Vaša prava".

Automatizirano donošenje odluka, uključujući profiliranje

Tvrtka Garmin ne donosi odluke na temelju algoritama ili drugih automatskih metoda obrade koje značajno utječu na vas.

Voditelj obrade podataka i Osoba zadužena za zaštitu podataka

Ako imate prebivalište u EGP-u, Ujedinjenom Kraljevstvu ili Švicarskoj, vašim osobnim podacima koje prikupi tvrtka Garmin upravlja tvrtka Garmin Würzburg GmbH, Beethovenstr. 1a, 97080 Würzburg, Njemačka. Voditelju obrade podataka za EU tvrtke Garmin možete se obratiti e-poštom na adresu [email protected]

Ako imate prebivalište izvan Europskog gospodarskog područja, Ujedinjenog Kraljevstva ili Švicarske, vaše osobne podatke koje prikuplja tvrtka Garmin kontrolira tvrtka Garmin International, Inc., 1200 E. 151st St., Olathe, Kansas 66062, SAD, a možete joj se obratiti e-poštom na adresu [email protected] Voditelj obrade podataka za Brazil tvrtke Garmin nalazi se na istoj adresi, a možete mu se obratiti e-poštom na adresu [email protected]

Vaša prava

Ako imate prebivalište u EGP-u, Ujedinjenom Kraljevstvu ili Švicarskoj, u skladu s uvjetima utvrđenima u Općoj uredbi o zaštiti podataka ("GDPR") ili drugim primjenjivim zakonima imate pravo od tvrtke Garmin tražiti pristup i ispravak ili brisanje svojih osobnih podataka, prenosivost podataka, ograničenje obrade svojih osobnih podataka, pravo na prigovor zbog obrade svojih osobnih podataka i pravo na prigovor kod nadzornog tijela. Više informacija o tim pravima možete saznati na stranici Europske komisije "Moja prava" o GDPR-u koja se može prikazati na više jezika. Ako imate prebivalište izvan EGP-a, Ujedinjenog Kraljevstva ili Švicarske, možete imati slična prava u skladu s lokalnim zakonima.

Da biste zatražili pristup ili ispravak, prenosivost ili brisanje svojih osobnih podataka ili da biste izbrisali svoj Garmin račun, posjetite Centar za upravljanje računom.

Ako imate prebivalište u EGP-u, Ujedinjenom Kraljevstvu ili Švicarskoj i želite ostvariti svoje pravo na ograničenje obrade podataka ili svoje pravo na prigovor zbog obrade podataka, obratite se osobi zaduženoj za zaštitu podataka za EU tvrtke Garmin u tvrtki Garmin Würzburg GmbH, Beethovenstr. 1a, 97080 Würzburg, Njemačka ili e-poštom na adresu [email protected]

Ako nemate prebivalište u EGP-u, Ujedinjenom Kraljevstvu ili Švicarskoj, ali mislite da imate pravo na ostvarenje navedenih ili drugih prava u skladu sa svojim lokalnim zakonima, kontaktirajte s tvrtkom Garmin International, Inc. na adresi e-pošte [email protected]

Obavijest za stanovnike savezne države Kalifornije o praksama zaštite privatnosti i pravima

Ako imate prebivalište na području savezne države Kalifornije, njezini zakoni vam možda pružaju dodatna prava u vezi s vašim osobnim podacima. Da biste saznali više o pravima privatnosti u Kaliforniji, posjetite CCPA obavijest o privatnosti.

Svi trgovački znakovi pripadaju njihovim vlasnicima.