Garmin nstinct Esports Edition

Instinct Esports Edition: In gesprek met Garmin software-engineer Lancellot Karklin

Garmin is een bedrijf vol mensen met een passie voor de producten die we maken. Sommigen van ons zijn gepassioneerd in bergwandelen, sommigen in vliegtuigen, in raceauto’s en sommigen in gamen. We hebben onlangs de Instinct – Esports Edition gelanceerd. Zoals elk product dat Garmin uitbrengt, is dit horloge grondig getest om te garanderen dat het voldoet aan de eisen van onze klanten. Dit is een proces met meerdere stappen, en vaak is één van die stappen het wenden tot onze interne medewerkers om te zien of het product aan hun eisen voldoet.

Lancellot Karklin (ook bekend als CtrlShiftEscapist) is software-engineer bij Garmin. Als hij niet aan draagbare producten voor buitenshuis werkt, kun je hem aan het gamen vinden. Dit is één van de redenen waarom Lancellot werd gekozen als tester voor de nieuwe Instinct – Esports Edition.

Lancellot verzamelde zijn eerste gedachten over het gebruik en testen van Instinct – Esports Edition.

Wat is je geschiedenis met gamen?

“Het is moeilijk om zelfs maar een tijd te herinneren dat ik niet aan het gamen was. Ik speelde Sonic op Sega Genesis toen ik op de kinderopvang zat, en mijn vader kocht een Nintendo 64 voor ons toen deze werd uitgebracht, zodat we samen Star Wars: Episode 1 Racer konden spelen. Sindsdien houd ik me bezig met gamen, ik speelde altijd op consoles totdat ik mijn eerste pc op de universiteit bouwde. “

Waarom ben je gepassioneerd in gamen?

“Behalve dat het gewoon ongelooflijk leuk is, is gamen een eenvoudige maar boeiende ontsnapping aan de stress van het leven. Het is voor mij een creatieve, interactieve manier om ondergedompeld te worden in een andere wereld. Het is ook iets waar ik, als iemand die ‘ik’-tijd nodig heeft, gemakkelijk anderen aan kan laten deelnemen. Ik kan competitieve spellen online spelen en nog steeds het gevoel van herladen ervaren dat ik krijg door’ ik’-tijd te hebben. Gamen is ook uniek omdat het me in staat stelt om mijn vaardigheden in realtime te testen tegen mensen van over de hele wereld, iets dat maar weinig andere sporten of hobby’s hebben voor mensen die het niet professioneel doen.”

Hoe heb je Instinct – Esports Edition gebruikt tijdens het testen?

“Ik draag het horloge de hele dag, maar ik haal er het meeste uit tijdens het gamen. Wanneer ik spelgenres met een hoge focus speel, zoals horror of thriller gebruik ik het horloge om inzicht te krijgen in hoe mijn lichaam reageert tijdens situaties met veel stress. Ik kan mijn hartslag-, stress- en / of Body Battery ™ -gegevens gebruiken om de momenten te identificeren waarop ik meer moet ontspannen om beter te spelen. Het is ook gewoon leuk om terug te kijken naar een hartslaggrafiek en een enorme piek te zien en te denken: ik weet wat daar is gebeurd.”

Wanneer ben je begonnen met testen?

“Ik begon de Esports Edition te testen zodra ik erover hoorde. Ik was meteen geïnteresseerd in een product als dit, dat zo nauw aansluit bij één van mijn eigen hobby’s.”

Wat waren je eerste indrukken van Instinct – Esports Edition?

“De eerste keer dat ik het om mijn pols deed, wist ik dat het niet iets was dat ik gewoon ging testen. Het was iets dat ik elke dag zou gebruiken, omdat ik er een passie voor had.

Toen ik het eenmaal begon te gebruiken, was ik zo opgewonden omdat ik in de eerste productplanningsvergaderingen zat, en het was geweldig om te zien dat het echt werd en mijn gegevens in mijn stream werden opgenomen. Het was beter dan ik me had kunnen voorstellen.”

Welke drie functies vind je het leukst en waarom?

“Ik ben echt enthousiast over de mogelijkheid van het horloge om gegevens naar een pc door te sturen. Ik hou ook van de functie voor het bijhouden van het totale aantal gaming-uren, en natuurlijk het 24/7 volgen van stappen, HR, stressniveau, Body Battery, enz. Al deze functies en meer leiden tot een uitgebreidere game- en streamingervaring.”

Wat is het voordeel van het doorsturen van gegevens naar een pc?

“Als ik games speel, livestream ik vaak online zodat anderen de game kunnen bekijken en met mij kunnen communiceren. Met deze functie kan ik alle biometrische informatie die ik op mijn pols heb, op het scherm weergeven voor kijkers. Ze kunnen zien wanneer ik gestrest ben of wanneer mijn hartslag hoger is, en het maakt de stream boeiender.”

Welke functies denk je dat gamers het meest zullen waarderen?

“Ik denk dat mensen geïntrigeerd zullen zijn om hun biometrische prestaties van wedstrijd tot wedstrijd of volledige sessie tot sessie te zien, afhankelijk van hoe ze ervoor kiezen om de esports-activiteit te gebruiken. Het is een goede bron van feedback om vast te leggen hoe je lichaam reageert en hoe goed je speelt.”

Wat zijn naast gamen nog enkele andere belangrijke kenmerken van Instinct – Esports Edition?

“Naast gamen zijn er tal van algemene fitnessactiviteiten en biometrische tracking op het horloge, dus ik denk dat als je dit om je pols draagt, het een gezondere levensstijl kan aanmoedigen, of in ieder geval het bijhouden van wat je al doet een eenvoudiger proces kan maken. Binnen dit specifieke horloge kan zoveel van de geregistreerde gegevens worden gebruikt voor training en het identificeren van verbeterpunten binnen het spel. Het besef dat je op specifieke momenten moet ontspannen of na een bepaalde tijd een pauze moet nemen om je lichaam te laten herstellen, dit zijn dingen die volgens mij erg belangrijk zijn voor spelen op een hoger niveau.”

Nieuwe consoles, welke wordt beter?

“PC. Maar eerlijk gezegd, hoewel mensen voor altijd zouden kunnen discussiëren over welke hardwarecombinatie beter is, met Xbox’s Game Pass en de recente overname van Bethesda, denk ik dat PlayStation hun werk voor hen zal laten doen.”

Instinct Esports Edition

Ben je benieuwd naar alle specificaties? Check de Instinct Esports Edition productpagina in onze webshop!