Begin het nieuwe motorseizoen goed met Garmin zūmo XT motornavigatie

Motorrijders opgelet! Het nieuwe motorseizoen is weer van start gegaan. De motoren mogen weer van stal gehaald worden en we kijken uit naar vele kilometers en fijne temperaturen. Heb je er al eens over nagedacht om een motornavigatiesysteem aan te schaffen? In dit blog lees je alles over de Garmin zūmo XT: het navigatiesysteem voor motorrijders!

Dit is een review van “TheGearDude” Spencer Hill:

zūmo XT: direct uit de doos

“Het scherm van de zūmo XT is responsive, handschoenvriendelijk en niet verblindend. Met zijn 5,5 inch en nagenoeg geen randen is het gemakkelijk om alle informatie af te lezen, maar ook om deze op je stuur te plaatsen. Je kunt de zūmo XT zowel horizontaal als verticaal gebruiken, omdat ik op mijn KTM 790 de ruimte heb, kies ik voor horizontaal.”

Naadloze installatie

“Ik heb de Garmin Express en BaseCamp apps gedownload, samen met de Garmin Drive app op mijn telefoon. De installatie was gemakkelijk en snel. Ik heb de zūmo XT zonder problemen en verrassend weinig gedoe aan mijn Garmin inReach Mini*, Sena 50K Bluetooth-headset en iPhone gekoppeld.

In feite was de integratie van de XT met mijn externe apparaten waarschijnlijk één van de grootste eigenschappen. Na de eerste installatie werkten ze allemaal feilloos samen en hadden ze geen moeite met het koppelen, ontkoppelen of met de apparaatherkenning. Draadloze updates zorgen ervoor dat ik het apparaat vrijwel niet meer op mijn computer hoef aan te sluiten, en de kaarten en de firmware zijn nooit verouderd. Ideaal!”

Ingebouwde kaarten voor avontuurlijke rijders

“Nog een aangename verrassing bij de zūmo XT zijn de ingebouwde kaarten. On-road en off-road zijn vooraf geladen en je kunt ook BirdsEye-satellietbeelden gebruiken. Deze kaarten bleken voldoende te zijn voor mijn gebruik; de kaarten hebben me werkelijk nooit in de steek gelaten!”

Gebruiksvriendelijk

“De beste manier om de zūmo XT te omschrijven is “geavanceerd”. Afslag-voor-afslag aanwijzingen krijgen terwijl ik door mijn Spotify afspeellijsten ging. Dat was iets waar ik niet aan gewend was met mijn vorige Montana uit het stenen tijdperk! De muziekweergave was zelfs één van mijn favorieten toen ik niet aan het navigeren was, met de albumhoes op de achtergrond en overige details op de voorgrond. Dit leek allemaal erg op een moderne autoradio, bijna te mooi voor mijn aangeklede crossmotor, haha!”

Handige functies

“Een andere functie waar ik dol op ben geworden is “Go Home”. Die automatisch een route naar mijn geprogrammeerde thuisadres berekent. Na het navigeren kun je ervoor kiezen om verschillende opties weer te geven, waaronder tijd en afstand tot de bestemming, wat geweldig was om mijn terugkeer te plannen. Wil je onderweg een kop koffie of een lekkere burger scoren? Druk gewoon op de “Waarheen” -knop op het startscherm en zoek naar wat je zoekt. Met TripAdvisor ingebouwd, kun je een optie langs jouw route selecteren en deze eenvoudig als tussenstop toevoegen terwijl je dezelfde eindbestemming behoudt.”

Blijf verbonden

“Oeps, wordt het later dan verwacht? Gebruik de functie voor handsfree bellen om naar huis te bellen of een inReach-bericht op te stellen. Wel als je stilstaat natuurlijk! De mogelijkheid om oproepen te plaatsen en ontvangen is geweldig. Door inkomende sms’jes en oproepen te kunnen zien, hoefde ik mijn telefoon niet op de fiets te monteren of, erger nog, hem uit mijn zak te trekken tijdens het rijden. Ik vind de zone aanduiding met gereduceerde snelheid en gevarenmeldingen ook erg praktisch!”

Meer om van te houden

“Eerlijk gezegd is dit toestel oneindig als het gaat om functies! Live verkeer en weer (met je smartphone bij de hand), Garmin Adventure Routing, draadloos delen van routes, directe downloads van BirdsEye satellietbeelden zonder jaarabonnement, trackrecorder voor het documenteren, delen en opnieuw rijden van je favoriete routes en nog heel veel meer.”

zūmo XT: een samenvatting

Ik denk dat de zūmo XT één van de beste GPS-apparaten is die momenteel beschikbaar zijn voor (avontuurlijk) motorrijden. Met zijn reeks handige functies en naadloze integratie met andere slimme apparaten, gedraagt ​​het zich meer als een entertainmentsysteem dan een traditionele GPS. Het doet alles wat ik nodig heb (en nog veel meer). Ik ben super benieuwd om te zien waar Garmin met haar ontwikkelingen naar toe zal gaan!

Spencer Hill staat in de avontuurlijke motorrij-industrie bekend om zijn kwaliteitsbeoordelingen. Je kunt Spencer volgen op Instagram via @the_gear_dude.

*inReach toestel en actief satellietabonnement vereist, apart verkrijgbaar.