Pravilnik o varovanju zasebnosti za izdelke Tacx

Zadnja posodobitev: 29. april 2021

Pregled prejšnjega pravilnika

Družba Tacx, ki je del družbe Garmin, ceni vašo zasebnost. Ta pravilnik o varovanju zasebnosti smo pripravili, da vas seznanimo z načinom obdelave vaših osebnih podatkov, ko uporabljate spletno mesto, storitve ter programe za namizne računalnike in mobilne naprave Tacx.

Če svojega uporabniškega računa Tacx še niste prenesli v uporabniški račun Garmin, obdelava v zvezi z uporabniškimi računi in podatki o novih dejavnostih, opisana v tem pravilniku o varovanju zasebnosti in pravilniku o varovanju zasebnosti v storitvi Garmin Connect, še ne velja za vaš uporabniški račun, dokler ga ne prenesete v uporabniški račun Garmin. Obvestilo o varovanju zasebnosti za izdelke Tacx, ki velja za te starejše uporabniške račune Tacx, je na voljo tukaj.

Upoštevajte, da spletno mesto, storitve ter programi za namizne računalnike in mobilne naprave Tacx niso namenjeni uporabi na Kitajskem.

Druga spletna mesta, storitve, programe in izdelke Garmin, ki vsebujejo povezavo do drugega pravilnika družbe Garmin o varovanju zasebnosti, ureja slednji pravilnik o varovanju zasebnosti. Ločen pravilnik o varovanju zasebnosti na primer velja za storitve Garmin Connect ter združljive nosljive in druge naprave. Za ogled naših drugih pravilnikov o varovanju zasebnosti kliknite tukaj.

"Osebni podatki" so podatki, ki so povezani z določeno ali določljivo fizično osebo.

Če se želite premakniti na določen razdelek tega pravilnika o varstvu zasebnosti, kliknite ustrezno spodnjo povezavo:

Vrste osebnih podatkov, ki jih obdeluje družba Garmin

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko ustvarite račun Garmin:

Ko ustvarite račun Garmin, vas prosimo za vnos vašega e-poštnega naslova, imena in gesla. Če želite, lahko namesto svojega polnega imena vnesete le svoje osebno ime ali vzdevek.

Nameni in pravna podlaga:

(a) Družba Garmin vaš e-poštni naslov in geslo obdela zato, ker za vpis v račun uporabljate svoj e-poštni naslov in geslo. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova in gesla za ta namen je zakonit interes družbe Garmin za zaščito varnosti vašega računa.

(b) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da vam pošilja pomembne informacije o izdelkih, storitvah, programih ali računu Garmin, kot so pomembne varnostne informacije ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti. Ime, ki ga vnesete, je povezano s profilom računa in je prikazano, ko pošiljate komentarje ali drugo gradivo na spletnem mestu ali v programu Garmin ali se sporazumevate z drugimi uporabniki izdelkov Garmin. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova in imena za te namene je zakoniti interes družbe Garmin, da vam posreduje pomembne varnostne ali druge informacije o izdelkih, storitvah, programih ali računu Garmin ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti, ter da vam zagotavlja možnost za sporazumevanje z drugimi uporabniki izdelkov Garmin.

(c) Če se strinjate s prejemanjem tržnih informacij družbe Garmin, bo družba Garmin vaš e-poštni naslov obdelala tudi zato, da vam bo nanj pošiljala tržne informacije o izdelkih, storitvah in programih Garmin ter glasila. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da spremenite svoje nastavitve v svojem računu Garmin, ali pa soglasje prekličete na povezavi za odjavo, ki je navedena na koncu naših tržnih e-poštnih sporočil. Tržna e-poštna sporočila, ki jih prejmete od družbe Garmin, temeljijo na nastavitvah v vašem računu Garmin, območnih nastavitvah, ki jih določa vaš naslov internetnega protokola (IP), vrstah naprav Garmin, ki ste jih dodali v svoj račun Garmin, in naročninah, ki so vključene v vaš račun Garmin. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes družbe Garmin za zmanjšanje števila tržnih e-poštnih sporočil, poslanih vsaki posamezni stranki, in sicer tako, da se izbere stranke, ki prejmejo točno določeno tržno e-poštno sporočilo, namesto da bi se vsako tržno e-poštno sporočilo poslalo vsaki stranki, ki se je strinjala s prejemanjem tržnih e-poštnih sporočil.

(d) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da se ga v primeru vaše interakcije s predstavniki naše podpore za stranke lahko poveže z vašim računom Garmin. Pravna podlaga za tovrstno obdelavo je naš upravičen interes za zagotavljanje kakovostne podpore za stranke.

(e) Družba Garmin vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da stranke obvesti, če kršijo naše pogoje. Pravna podlaga za to obdelavo je naš zakoniti interes, da vsem strankam omogočimo kakovostno izkušnjo in zagotovimo upoštevanje naših pogojev.

Dodatni osebni podatki, ki se obdelajo, če se jih ob ustvarjanju računa Garmin odločite vnesti:

Za svoj profil lahko vnesete dodatne informacije, kot so lokacija, vrste dejavnosti, pri katerih sodelujete, (npr. tek, pohodništvo, kolesarjenje, golf itd.), spol, datum rojstva, višina in teža.

Nameni in pravna podlaga:

Ti podatki se uporabljajo za izračun kalorij, ki jih porabite med dejavnostjo, in vam omogočajo, da svojim povezavam pokažete vrste dejavnosti, v katerih sodelujete, če to želite. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko prekličete tako, da te podatke izbrišete iz profila računa.

Dodatni osebni podatki, ki se obdelajo, ko v profilu prilagodite ali dodate podatke o svojem kolesu:

V profilu lahko prilagodite privzete podatke o kolesu ali dodate podatke o svojem kolesu, kot so znamka in model kolesa, specifikacije in ime za kolo.

Namen in pravna podlaga:

Ti podatki se uporabijo za izračun zmogljivosti med dejavnostmi kolesarjenja v zaprtem prostoru. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov v te namene je naš zakoniti interes, da vam zagotovimo najnatančnejše možne izračune.

Osebni podatki, ki se obdelajo, če se odločite za nalaganje podatkov o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru v strežnike družbe Garmin:

Izberete lahko prenos podatkov o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru (na primer podatke o razdalji, trajanju, kadenci, srčnem utripu, moči, hitrosti, porabljenih kalorijah itd.) iz trenažerja Tacx v uporabniški račun Garmin. Trenažer Tacx lahko uporabljate, ne da bi se strinjali z nalaganjem dejavnosti v strežnike družbe Garmin. Če se odločite, da boste dejavnosti prenesli v strežnike družbe Garmin, z upravljanjem nastavitev zasebnosti v uporabniškem računu Garmin sami določite, ali lahko druge osebe vidijo vaše podatke o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru. Vaši podatki o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru so privzeto nastavljeni na možnost "Zasebno".

Nameni in pravna podlaga:

(a) Če se odločite, da boste podatke o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru nalagali v strežnike družbe Garmin, jih bo družba Garmin obdelovala z namenom, da vam omogoči shranjevanje in analizo podatkov o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru, prepoznavanje naprav Garmin, ki jih uporabljate za zbiranje podatkov med dejavnostjo, ogled parametrov, povezanih s srčnim utripom, kot je učinek na telo, vrednost merilnika Body Battery ali pulzna oksimetrija, spremljanje ciljev za telesno pripravljenost in, če to želite, deljenje podatkov o dejavnostih z drugimi osebami. Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, je pravna podlaga za tovrstno obdelavo vaša izrecna privolitev, ki jo lahko kadar koli prekličete v uporabniškem računu Garmin.

(b) Če se odločite za prenos podatkov o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru, ki jih ustvarja trenažer Tacx, v uporabniški račun Garmin in se odločite za sodelovanje v storitvi Insights, se v uporabniškem računu Garmin prikaže razdelek storitve Insights, v katerem prejemate priporočila, motivacijska sporočila, informacije in povezave do člankov, ki bi vas na podlagi vaših podatkov o dejavnostih lahko zanimali, ter primerjavo vaših podatkov o dejavnostih z zbranimi podatki o dejavnostih drugih oseb v skupnosti Garmin Connect. Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, je pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen vaša izrecna privolitev, ki jo lahko kadar koli prekličete v uporabniškem računu Garmin.

(c) Če se odločite za prenos podatkov o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru v strežnike družbe Garmin, jih družba Garmin obdela na združen način z namenom analize uporabe in smernic ter razvoja ali izboljšave funkcij in storitev. Pravna podlaga za to obdelavo je zakoniti interes družbe Garmin za zagotavljanje ustreznih in kakovostnih funkcij ter storitev.

(d) Če se odločite za prenos podatkov o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru v strežnike družbe Garmin in če privolite v sodelovanje pri izboljšavah izdelkov, bo družba Garmin vaše podatke o dejavnosti kolesarjenja v zaprtem prostoru, ki so naloženi v vašem uporabniškem računu, obdelala z namenom notranjih raziskav in razvoja, ki bodo prispevali k izdelavi boljših in ustreznejših izdelkov in storitev Garmin. Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, je pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen vaša izrecna privolitev, ki jo lahko kadar koli prekličete v uporabniškem računu Garmin.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko sodelujete v izzivih Tacx prek spletnega mesta Tacx:

Če se odločite za sodelovanje v izzivih Tacx prek spletnega mesta Tacx, vas prosimo, da nam posredujete polno ime, e-poštni naslov, poštni naslov, državo in identifikacijsko številko uporabniškega računa na spletnem mestu Tacx Cloud.

Nameni in pravna podlaga:

Identifikacijsko številko uporabniškega računa na spletnem mestu Tacx Cloud obdelamo zato, da pregledamo vaše podatke o dejavnostih in preverimo, ali ste dokončali izziv Tacx. Vaše ime, državo in podatke o dejavnostih, povezane z zahtevami izziva Tacx, obdelamo zato, da vas dodamo na seznam junakov izziva, ki so dokončali izziv Tacx, ter prikažemo vaš čas in datum dokončanja izziva. Vaše ime in poštni naslov obdelamo zato, da vam pošljemo nagrado, če se nagrada podeli za dokončanje izziva Tacx. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov v te namene so naši zakoniti interesi za spodbujanje vključevanja in vadbenih dejavnosti uporabnikov izdelkov družbe Garmin, nagrajevanje sodelovanja in priznavanje dosežkov.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko kupite naročnino na storitve Tacx:

Ko kupite naročnino na storitve Tacx, vas prosimo, da nam posredujete polno ime, e-poštni naslov in naslov plačnika ali kodo kupona, če je ustrezno. Ko kupite naročnino na storitve Tacx, informacije o plačilni kartici obdela tretja oseba, družba Adyen. Več informacij o družbi Adyen je navedenih tukaj.

Nameni in pravna podlaga:

Te podatke obdelamo zato, da nastavimo vašo naročnino, omogočimo dostop do kupljenih storitev in prevzamemo plačilo za kupljeno naročnino. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za te namene je izvršitev pogodbe.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko s spletnega mesta Tacx prenašate ali pretakate filme:

Ko s spletnega mesta Tacx prenašate ali pretakate filme, obdelamo podatke o vašem uporabniškem računu in izbrano vsebino, da preverimo stanje vaše naročnine in omogočimo dostop do zahtevane vsebine.

Nameni in pravna podlaga:

Te podatke obdelamo zato, da preverimo veljavnost vaše zahteve in posredujemo zahtevano vsebino, če imate veljaven nakup ali naročnino. Pravna podlaga za tovrstno obdelavo je izvršitev pogodbe.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko komunicirate z družbo Garmin:

Ko se po e-pošti, telefonu, na spletu ali osebno obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, pridobimo osebne podatke, kot so vaše ime, poštni naslov, telefonska številka, e-poštni naslov in želje glede vzpostavitve stika, ter informacije o vaših izdelkih Garmin, kot so njihove serijske številke in datumi nakupa, in kupljenih naročninah. Prav tako lahko ustvarimo dnevnike dogodkov, ki so uporabni za ugotavljanje vzrokov težav pri delovanju izdelka ali programa, ter zajamemo podatke v zvezi s težavo, za katero je potrebna pomoč podpore ali servisa. Za izboljšanje podpore za stranke v skladu z veljavnimi zakoni lahko tudi posnamemo in pregledujemo pogovore s predstavniki podpore za stranke ter analiziramo vse povratne informacije, ki jih zberemo s prostovoljnimi raziskavami strank. Z vašim soglasjem se lahko predstavniki naše podpore za stranke vpišejo v vaš račun Garmin, če je to primerno, da vam tako pomagajo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo.

Nameni in pravna podlaga:

Te podatke uporabljamo za zagotavljanje podpore za stranke in izdelke ter za nadzorovanje kakovosti in vrst podpore za stranke in izdelke, ki jih zagotavljamo svojim strankam, ter za poenostavitev popravil, vračil ali zamenjav izdelkov. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za te namene je upravičeni interes družbe Garmin za zagotavljanje kakovostne podpore za izdelke. Pravna podlaga za vpis v vaš račun Garmin, če je to primerno, da vam tako pomagamo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo, je vaše soglasje, ki ga lahko prekličete.

Vrste prejemnikov osebnih podatkov

DRUGI UPORABNIKI STORITVE GARMIN CONNECT:

Vaše dejavnosti in podatki o dejavnostih, povezani z vašim računom Garmin, so privzeto nastavljeni na možnost "Zasebno". Drugim osebam lahko dovolite ogled dejavnosti in podatkov o dejavnostih tako, da spremenite nastavitve zasebnosti v računu Garmin. Lahko se pridružite skupinam in se povežete z drugimi uporabniki storitve Garmin Connect. Prav tako se lahko pridružite drugim uporabnikom storitve Garmin Connect pri izzivih in lestvicah. Pri tovrstni interakciji z drugimi osebami prikažete podatke v zvezi z izzivom ali lestvico (npr. skupno število korakov med trajanjem lestvice ali izziva korakov), čeprav so nastavitve zasebnosti v računu Garmin nastavljene na možnost "Zasebno".

RESNIČNI TEKMECI:

Če omogočite funkcijo Resnični tekmeci, lahko drugi uporabniki, ki izvajajo isto dejavnost kolesarjenja v zaprtem prostoru, vidijo vaše dosežke med dejavnostjo (kot je hitrost, razdalja ali moč), ime in sliko profila.

OBISKOVALCI SPLETNEGA MESTA TACX:

Ko dokončate izziv Tacx, obiskovalci spletnega mesta Tacx, ki odprejo stran tega izziva Tacx, vidijo vaše polno ime, čas in datum dokončanja izziva ter državo na seznamu junakov izziva.

PONUDNIKI VSEBINE ALI FUNKCIJ; DRUGE TRETJE OSEBE:

Občasno neopredeljene in združene podatke o dejavnostih delimo z družbami, ki za družbo Garmin ter za naše stranke zagotavljajo vsebino ali funkcije, ali jim jih prodamo, in sicer zaradi povečanja kakovosti vsebine ali funkcij, ki jih zagotavljajo, ter jih delimo z drugimi tretjimi osebami ali jim jih prodamo za raziskovalne ali druge namene.

DRUGI PONUDNIKI STORITEV:

Družba Garmin za pomoč pri pošiljanju e-poštnih sporočil uporablja storitve v oblaku tretjih oseb, kot so Adobe, SendGrid, ki je storitev družbe Twilio, Spotler (prej znan kot MailPlus) in Mandrill, ki je storitev družbe MailChimp. Te storitve sledijo dejavnostim, povezanim z omenjenimi e-poštnimi sporočili, denimo, ali so bila e-poštna sporočila odprta, ali so bile uporabljene povezave v njih in ali so klikom na omenjene povezave sledili nakupi. Družba Garmin te podatke uporablja za analizo stopnje aktivnosti, povezane z njenimi e-poštnimi sporočili.

Družba Garmin za zagotavljanje infrastrukture in gostovanja za storitve in spletno mesto Tacx uporablja Kinsta, storitve gostovanja družbe Google, in Azure, storitev družbe Microsoft. Družba Garmin uporablja tudi Red Factory za vzdrževanje spletnega mesta Tacx.

Družba Garmin prav tako uporablja tretje ponudnike storitev za pomoč pri boljšem razumevanju uporabe spletnega mesta, storitev, programov za namizne računalnike in mobilne naprave Tacx ter s tem povezane namene.

DRUGA RAZKRITJA:

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo drugim osebam v primeru, da: (a) imamo vašo veljavno privolitev, da to lahko storimo; (b) nas k temu zavezujejo pravne obveznosti, kot je veljavni sodni poziv, sodni nalog ali drug veljavni pravni postopek; (c) s tem izpolnjujemo katerega koli od naših pogojev in določil ali pravilnikov; ali (d) je to potrebno za uporabo dostopnih pravnih sredstev ali obrambo pravnih zahtevkov.

Osebne podatke lahko posredujemo povezani družbi, podružnici ali tretji osebi tudi v primeru reorganizacije, združitve, prodaje, ustanovitve mešane družbe, dodelitve, prenosa ali kakršnega koli drugega dejanja v povezavi z vsemi ali katerim koli delom družbe Garmin, njenimi sredstvi ali delnicami, med drugim tudi v povezavi s stečajem ali podobnim postopkom, in sicer pod pogojem, da kateri koli takšen subjekt, ki mu posredujemo osebne podatke, ne sme obdelovati osebnih podatkov, ki niso osebni podatki, opisani v tem pravilniku o varovanju zasebnosti, ne da bi vas o tem obvestil in, če je to potrebno v skladu z veljavno zakonodajo, pridobil vaše soglasje.

Prenos osebnih podatkov

Garmin je globalno podjetje. Za ponudbo izdelkov, programov in storitev bomo morali vaše osebne podatke morda posredovati družbam v lasti družbe Garmin v drugih državah. Oglejte si družbe v lasti družbe Garmin.

Ko ustvarite račun Garmin, dodate osebne podatke v profil računa ali naložite podatke v račun Garmin, se osebni podatki zberejo in shranijo v strežnikih v Združenih državah Amerike, Združenem kraljestvu in/ali Avstraliji.

Osebne podatke, povezane s posamezniki, ki prebivajo v državi Evropskega gospodarskega prostora ("EGS"), Združenem kraljestvu ali Švici, upravlja družba Garmin Würzburg GmbH, zanjo pa jih obdelujejo druge družba v lasti družbe Garmin za zagotavljanje podpore, infrastrukture, varnosti in drugih pomembnih funkcij. Družba Garmin Würzburg GmbH je podpisnica vzorčnih pogodbenih določil, ki jih je odobrila Evropska komisija, v primerih, ko te družbe niso v EGS ali jurisdikciji, ki jo Evropska komisija šteje za ustrezno.

Vse družbe v lasti družbe Garmin morajo upoštevati prakse varstva zasebnosti, ki so določene v tem pravilniku o varstvu zasebnosti.

Piškotki in podobne tehnologije

Med vašim obiskom našega spletnega mesta ob pomoči tretjih ponudnikov zbiramo določene informacije za analizo vašega krmarjenja in krmarjenja drugih obiskovalcev po spletnem mestu Tacx, za zbiranje združenih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta in odzivnih časih, za diagnosticiranje morebitnih težav s strežniki družbe Garmin ter za urejanje spletnega mesta Tacx. Te informacije vključujejo naslov IP, geografsko lokacijo naprave, vrsto brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vaše zahteve, čase vaših obiskov, oglede strani in elemente strani (npr. povezave), ki jih kliknete. Na spletnem mestu ali v e-poštnih sporočilih lahko uporabljamo piškotke, oznake iz slikovnih pik, spletne signale, prosojne datoteke GIF ali druga podobna orodja, ki nam pomagajo pri zbiranju in analizi takšnih informacij. Te informacije uporabimo za to, da na spletnem mestu zagotovimo boljšo in ustreznejšo vsebino, določimo in odpravimo težave ter izboljšamo vašo celovito izkušnjo na spletnem mestu.

Med vašim obiskom našega spletnega mesta ob pomoči tretjih ponudnikov zbiramo določene informacije za analizo vašega krmarjenja in krmarjenja drugih obiskovalcev po spletnem mestu Tacx, za zbiranje združenih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta in odzivnih časih, za diagnosticiranje morebitnih težav s strežniki družbe Garmin ter za urejanje spletnega mesta Tacx. Te informacije vključujejo naslov IP, geografsko lokacijo naprave, vrsto brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vaše zahteve, čase vaših obiskov, oglede strani in elemente strani (npr. povezave), ki jih kliknete. Na spletnem mestu ali v e-poštnih sporočilih lahko uporabljamo piškotke, oznake iz slikovnih pik, spletne signale, prosojne datoteke GIF ali druga podobna orodja, ki nam pomagajo pri zbiranju in analizi takšnih informacij. Te informacije uporabimo za to, da na spletnem mestu zagotovimo boljšo in ustreznejšo vsebino, določimo in odpravimo težave ter izboljšamo vašo celovito izkušnjo na spletnem mestu.

Pravna podlaga za obdelavo tovrstnih analitičnih informacij je naš zakoniti interes za razumevanje, kako naše stranke komunicirajo z našimi spletnimi mesti, da lahko tako izboljšamo uporabniško izkušnjo in funkcionalnost svojih spletnih mest.

Če ne želite, da bi se informacije zbirale s temi tehnologijami, je v večini brskalnikov na voljo preprost postopek za onemogočenje veliko izmed teh tehnologij ali izbiro, ali jih želite onemogočiti ali sprejeti.

V nadaljnjem besedilu so navedeni primeri tretjih ponudnikov, ki jih trenutno uporabljamo:

  • Google: Google Analytics se uporablja za spremljanje statističnih podatkov o spletnem mestu ter demografskih lastnosti, interesov in vedenja uporabnikov na spletnih mestih. Uporabljamo tudi Google Search Console, ki nam pomaga razumeti, kako obiskovalci našega spletnega mesta najdejo naše spletno mesto, in izboljšati optimiziranje mehanizma za iskanje. Več informacij o tem, kako se lahko uporabijo te analitične informacije, kako lahko nadzirate uporabo svojih informacij in kako lahko zavrnete, da Google Analytics uporablja vaše podatke.

  • Azure Application Insights: Azure Application Insights, ki je storitev družbe Microsoft, nam pomaga diagnosticirati težave s spletnim mestom in storitvami, s čimer izboljšamo uporabniško izkušnjo.

Analitika uporabe

Zbiramo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo programe za namizne računalnike in mobilne naprave Tacx. Vrste analitičnih informacij, ki jih zbiramo, vključujejo datum in čas, ko program dostopa do naših strežnikov, različico programa, lokacijo naprave, nastavitev jezika, podatek o tem, kakšne informacije in datoteke so bile prenesene v program, vedenje uporabnika (npr. katere funkcije je uporabil in kako pogosto jih je uporabil), informacije o stanju naprave, model naprave, informacije o strojni opremi in operacijskem sistemu ter informacije v zvezi s tem, kako program deluje. Družba Garmin te podatke uporabi za izboljšanje kakovosti in delovanja teh in drugih programov; za razvoj in trženje izdelkov in funkcij, ki najbolj ustrezajo vam in drugim uporabnikom; ter za lažje določanje in odpravljanje težav v zvezi s stabilnostjo programa in drugih težav v zvezi z uporabnostjo v najkrajšem možnem času.

Pravna podlaga za obdelavo tovrstnih analitičnih informacij je naš zakoniti interes za razumevanje, kako naše stranke komunicirajo z našimi izdelki in programi, da lahko tako izboljšamo uporabniško izkušnjo in funkcionalnost svojih izdelkov in programov.

V nadaljnjem besedilu so navedeni primeri tretjih ponudnikov, ki jih trenutno uporabljamo:

  • Google: Google Analytics se uporablja za spremljanje statističnih podatkov ter demografskih lastnosti, interesov in vedenja uporabnikov v programih. Več informacij o tem, kako se lahko uporabijo te analitične informacije, kako lahko nadzirate uporabo svojih informacij in kako lahko zavrnete, da Google Analytics uporablja vaše podatke.

  • Microsoft App Center; Firebase (Crashlytics): Microsoft App Center, prej znan kot HockeyApp, in Firebase (Crashlytics), ki je storitev družbe Google, nam pomagata bolje razumeti uporabo programov družbe Garmin za izboljšanje uporabniške izkušnje ter za določitev in odpravo izvornih vzrokov za zrušitve programov.

Otroci

Osebe, mlajše od 13 let v ZDA in mlajše od 16 let v preostalih državah sveta, ne smejo posredovati osebnih podatkov družbi Garmin. Če bomo ugotovili, da smo pridobili osebne podatke otroka, mlajšega od 13 let v Združenih državah ali mlajšega od 16 let v preostalih državah sveta, bomo naredili vse, da bomo njegove podatke izbrisali v najkrajšem možnem času.

Posodobitve pravilnika o varovanju zasebnosti

Ta pravilnik o varovanju zasebnosti lahko občasno posodobimo zaradi dodajanja novih izdelkov, storitev in programov, izboljšanja trenutne ponudbe ali zaradi spremembe tehnologij in zakonov. Čas zadnje spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti lahko določite tako, da si ogledate točko "Zadnja posodobitev" na vrhu te strani. Vse spremembe začnejo veljati ob objavi posodobljenega pravilnika o varovanju zasebnosti.

Če bodo te spremembe bistvene, vas bomo o njih obvestili in, kjer to zahteva ustrezna zakonodaja, pridobili vaše privoljenje. Obvestilo bo poslano po e-pošti ali pa bodo spremembe objavljene v obvestilu na Garminovih spletnih mestih in v programih, ki so povezani s tem pravilnikom o varovanju zasebnosti.

Hranjenje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler bo vaš uporabniški račun Garmin veljal za aktivnega. Podatki o posameznem izzivu Tacx se bodo hranili, dokler ta izziv Tacx ne bo odstranjen s spletnega mesta. Poleg tega je v razdelku "Vaše pravice" opisana vaša pravica do izbrisa.

Avtomatizirano odločanje, vključno s profiliranjem

Družba Garmin ne sprejema odločitev, ki znatno vplivajo na vas, na podlagi algoritmov ali druge avtomatizirane obdelave.

Upravljavec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Če prebivate v državi Evropskega gospodarskega prostora, Združenem kraljestvu ali Švici, osebne podatke, ki jih zbere družba Garmin, upravlja družba Garmin Würzburg GmbH, Beethovenstr. 1a, 97080 Würzburg, Nemčija. Na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov družbe za EU se lahko obrnete na e-poštnem naslovu [email protected]

Če ne prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, vaše osebne podatke, ki jih zbere družba Garmin, upravlja družba Garmin International, Inc., 1200 E. 151st St., Olathe, Kansas 66062, Združene države Amerike, na katero se lahko obrnete na e-poštnem naslovu [email protected] Pooblaščena oseba za varstvo podatkov družbe za Brazilijo ima sedež na istem naslovu, nanjo pa se lahko obrnete na e-poštnem naslovu [email protected]

Vaše pravice

Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, imate v skladu s pogoji v Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) ali drugim veljavnim zakonom pravico, da od družbe Garmin zahtevate dostop do in popravek ali izbris vaših osebnih podatkov, prenos podatkov, omejitev obdelave osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov in pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Za več informacij o teh pravicah pojdite na spletno mesto Evropske komisije in obiščite stran "Moje pravice", ki je povezana z uredbo GDPR in si jo je mogoče ogledati v več jezikih. Če ne prebivate Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, imate v skladu z lokalnimi zakoni morda podobne pravice.

Če želite zahtevati dostop do ali popravek, prenos ali izbris osebnih podatkov ali izbris uporabniškega računa Garmin obiščite naše Središče za upravljanje računov.

Če prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici in želite uveljaviti svojo pravico do omejitve obdelave ali svojo pravico do ugovarjanja obdelavi, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov družbe za EU pri družbi Garmin Würzburg GmbH, Beethovenstr. 1a, 97080 Würzburg, Nemčija, ali pa se nanjo obrnite prek e-poštnega naslova [email protected]

Če ne prebivate v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, vendar menite, da imate v skladu z lokalnimi zakoni pravico do uveljavljanja teh ali drugih pravic, pišite družbi Garmin International, Inc. na e-poštni naslov [email protected]

Obvestilo za državljane zvezne države Kalifornije glede prakse varovanja zasebnosti in s tem povezanih pravic

Če ste državljan Kalifornije, vam kalifornijska zakonodaja morda omogoča dodatne pravice v zvezi z osebnimi podatki. Za več informacij o pravicah do zasebnosti v Kaliforniji glejte naše Obvestilo o varovanju zasebnosti po CCPA (Zakonu o zasebnosti potrošnikov v zvezni državi Kaliforniji).

Vse blagovne znamke so v lasti njihovih lastnikov.