Ga op ontdekking en trek de natuur in!

Wat is Geocaching juist?

Geoacaching betekent letterlijk 'schattenjacht'. Het is een populair hoogtechnologisch spel geworden en Garmin staat aan de voorhoede met gespecialiseerde toestelle die u uw doel helpen bereiken. Voorzien van uw buitensport GPS en een grote honger naar avontuur, tovert u zichzelf om tot een ontdekker !

Dit spel in open lucht bestaat eruit een verborgen schat terug te vinden (een "geocache"), aan de hand van GPS coördinaten gepubliceerd op het Internet door diegenen die de schat verborgen hebben. Voorzien van een GPS, kunnen de schattenjagers op zoek gaan, in de bossen of de stad. Eens gevonden, toont de cache zijn geheimen, en de beloning is vaak uitgebreid. Als de jager een object uit de cache meeneemt, moet hij in ruil een ander object terug opbergen in de cache. Voor sommigen, is de grootste beloning de adrenalinestoot en de passie voor het ontdekken op een onbekend terrein.

Eco-verantwoordelijkheid

Garmin houdt eraan het milieu te verdedigen. Wij verbinden ons ertoe degelijke toestellen te vervaardigen op zo ecologisch mogelijke wijze en wij moedigen onze gebruikers aan de toestellen te gebruiken op een verantwoorde manier. Gelieve toegang te vragen aan de eigenaar, vooraleer uw schattenjacht zich over privé terrein afspeelt. De zoektocht kan nadelig zijn voor onze planeet, wanneer men planten vernietigt, of in een natuurpark historische aspecten gaat beschadigen.

Ee nschat verbergen op het terrein beheerd door de NPS (National Park Service - Amerikaanse Dienst van de Nationale Parken) is illegaal zonder voorafgaande goedkeuring. Gelieve de autoriteiten van uw lokale park aan te spreken, om toelating te krijgen of een lijst te krijgen met toegelaten zones. Help zo om van de schattenjacht een educatief en afleidend aspect te geven met het oog op de natuur die nog generaties geocacher moet ontvangen !

Deze steeds meer gekende sport wordt uitgeoefend met enkele zeer simpele regels, werkelijk iedereen kan eraan deelnemen. Het doel op zich is de schat te kunnen vinden. Sommige schatten kunnen zich zelfs bevinden op een bergwand of op de bodem van een meer!

Zodra de jager zijn schat gevonden heeft, volgt hij volgende regels :

  1. Het logboek invullen
  2. Een object uit de cache nemen
  3. Een nieuw objecten toevoegen
  4. De cache terug plaatsen waar hij gevonden werd en in originele staat herstellen


Een cache bestaat meestal uit een waterdichte box op een discrete plaats opgeborgen, waarom niet gewoon op de grond. Deze kleine container bevat een logboek en enkele objecten, al dan niet waardevol, zoals klein speelgoed, gadgets, enz. Men weet nooit wat de laatste jager in de cahce achterliet. Vul het logboek nauwkeurig in met datum en uur van uw vondst en vergeet vooral zelf geen object achter te laten.

Om op schattenjacht te gaan, moet u beschikken over een Garmin GPS die u ter plaatse kan begeleiden, maar ook over internet om coördinaten door te geven of op te zoeken. Garmin biedt aan geocacheurs een zeer ruim gamma producten. De 12 kanaalsontvangers bieden een nauwkeurigheid tot 15 meter, tot zelfs 3 meter dankzij EGNOS/WAAS.

Volgende GPS toestellen zijn geocache-compatibel :

Om van deze functie gebruik te maken met uw GPS Garmin, schrijft u zich vooreerst in op myGarmin™ en registreert er uw toestel ook.

Eens uw toestel geregistreerd is, gaat u naar de rubriek Mijn extras > Ga geocachen.

Vul in de zoekvelden uw parameters. Selecteer de cache(s) die u wenst, sluit uw Garmin GPS aan en klik op de knop Geselcteerde caches downloaden aan de benedenzijde van de pagina.

Zodra de downloads volbracht zijn, gaat u naar het menu Schatten op uw GPS. Kies Een schat zoeken en klik op Ga.

écrans géocaching

U zal ook vaststellen dat een hele resem websites in verband met GeoCaching hun intrede gemaakt hebben op het net. Om een schat te verbergen of te zoeken, gaat u naar www.geocaching.com, de eerste en meest complete site voor dit avonturenspel. Eens de online coördinaten in uw GPS geladen zijn, bent u klaar om te vertrekken !