Over Garmin

Gary et Min

Wat in 1989 begon als een brainstromsessie met een handvol ingenieurs, evolueerde naar een wereldwijde samenwerking van duizenden collega’s. Garmins doel, net zoals toen, blijft erg simpel: Navigatie en communicatietoestellen ontwikkelen om het leven van de gebruikers te verrijken. Onze innoverende producten worden gebruikt in heel wat verschillende domeinen zoals auto, luchtvaart, marine, fitness, buitensport en draadloze toepassingen.

Als lid van Garmin Ltd (Nasdaq: GRMN), is Garmin International een toonbeeld van groei waaruit alle partijen voordeel halen - gebruikers, medewerkers, investeerders en verkopers Het geheim van ons succes is niet echt een geheim. Vanaf het moment dat de stichters zich richtten op de verkoop van hun eerste GPS product, omringde Garmin zich steeds met creatieve breinen en gepassioneerde geesten.

De kracht van “Verticale Integratie”

Garmin floreerde omdat we trots halen uit onze werkomgeving gebaseerd op veticale integratie - we ontwerpen, ontwikkelen, promoten en verkopen onze toestellen zelf. Tijdens om het even welke discussie omtrent een product, zullen ingenieurs, ontwerpers, testers, artiesten, schrijvers en verkopers hun mening delen.

Investeren in innovatie was het centrale punt van Garmins succes. Het handvol ingenieurs in 1989 groeide aan tot 1000 medewerkers 10 jaar later. Dat aantal werd verdubbeld gedurende de 4 volgende jaren en bereikte 4000 in 2006. In 2007 piekte het werknemersbestand op 7000.

Met het oog op de wereld

Wij ontwikkelen producten met de gebruiker in gedachten. Navigatiestress vermijden begint met makkelijk te gebruiken menu’s, logische opties en intuïtieve mogelijkheden.

Is het nu in een huurwagen of bij een winkel, Garmin gebruikers beseffen snel welke rijke bron aan informatie in een kleine behuizing kunnen ondergebracht worden.

De Garmin spirit

Wij ontwikkelen en verkopen niet alleen producten, wij zijn gepassioneerd door levensstijlen. Van luchtvaart tot marine, auto tot fitness, draadloze oplossingen tot buitensport, Garmin medewerkers leven in de lucht, op het water, in de bossen, achter het stuur en op de sportbaan. Ze staan steeds open voor vernieuwing en verbetering. Bij Garmin weet je nooit wanneer het volgende geweldige idee geboren zal worden, maar je weet dat het er snel zal zijn.

Garmin is gefundeerd op 5 principes: innovatie, makkelijkheid, prestaties, kostbaarheid en dienst. De stichters Gary Burell en Dr. Min Kao, stellen de innoverende producten voor in de lobby van het wereldwijde hoofdkwartier te Olathe, Kansas.

Garmin op Facebook