Dien ik kaarten voor mijn GPS toestel aan te schaffen als DVD/CD, een voorgeprogrammeerde opslagkaart of als download?

Kaartmateriaal voor Garmin GPS toestellen wordt verkocht in diverse opslagformaten. Het kan aangeschaft worden op DVD, SD-kaart of (voor bepaalde kaarten) als download direct op de Garmin website1. Bekijk hieronder de verschillen en de voordelen van iedere mogelijkheid.

DVD/CD: Voor kaarten in dit formaat is een computer nodig. De kaarten worden vanaf de DVD op de computer geïnstalleerd. Hiermee kunt u trips op de computer plannen en waypoints, routes en tracks uitstippelen en overzetten naar uw GPS toestel2. Tijdens het installatieproces worden zowel de kaarten als de bijbehorende applicatie,MapSource of Basecamp, op uw computer geplaatst. MapSource of BaseCamp kan vervolgens gebruikt worden om kaarten naar uw toestel te versturen, of naar een lege opslagkaart die in het toestel gestopt wordt (bij de meeste toestellen kan niet alle data op het interne geheugen opgeslagen worden). Houd er rekening mee dat kaartproducten in dit formaat worden vergrendeld voor het gebruik op één specifiek apparaat en niet over te zetten zijn naar een ander toestel. City Navigator kaartproducten in dit formaat kan worden geüpdate door een kaartupdate aan te schaffen wanneer deze beschikbaar is; er hoeft in dit geval niet opnieuw een volledige nieuwe licentie betaald te worden.

Voorgeprogrammeerde opslagkaart (SD-kaart): Deze opslagkaarten zijn direct uit de doos te gebruiken. Pak simpelweg de kaart uit en plaats hem in uw ondersteunde GPS toestel. Deze kaarten kunnen indien gewenst verplaatst worden tussen meerdere toestellen, echter kunnen de kaarten niet lokaal op uw computer geïnstalleerd worden. Wel zijn de kaarten op de computer uit te lezen in het programma BaseCamp, zolang de GPS aangesloten is aan de computer met de SD kaart in de GPS3. De meeste kaartproducten in dit formaat ondersteunen geen kaartupdates. Wanneer u nieuw kaartmateriaal wilt hebben dient u een nieuwe versie aan te schaffen.

Downloadbare content: Kaarten aangeschaft in dit formaat worden direct van de Garmin website gedownload. Dit is de snelste methode om kaarten te verkrijgen voor uw volgende trip. Gedownloade kaarten kunnen verstuurd worden naar uw GPS toestel of naar een lege opslagkaart (bij de meeste toestellen kan niet alle data op het interne geheugen opgeslagen worden). Alle kaarten in dit formaat worden vergrendeld aan één specifiek apparaat en kunnen alleen op dat toestel gebruikt worden. Evenals de voorgeprogrammeerde opslagkaarten, zijn deze kaarten niet lokaal op uw computer op te slaan.. Wel zijn de kaarten op de computer uit te lezen in het programma BaseCamp, zolang de GPS aangesloten is aan de computer met de SD kaart in de GPS. 4. De meeste kaartproducten in dit formaat ondersteunen geen kaartupdates. Indien u een nieuwe kaartversie wilt, dient u een nieuwe versie aan te schaffen.

N.B.: Bekijk, voordat u uw aanschafoptie selecteert, het tabblad “specificaties” op onze online productpagina om er zeker van te zijn dat uw toestel en/of computer werkt met het gekozen formaat.

1Niet alle formaten zijn beschikbaar voor het gehele kaartaanbod. De beschikbare formaten voor het specifieke kaartproduct zijn vermeld op de online productpagina.

2Niet alle toestellen ondersteunen het importeren en/of gebruiken routes.

3Topo Benelux in dit formaat is niet compatibel met Garmin Basecamp.

4Garmin's gratis applicatie, BaseCamp, kan gebruikt worden om kaartdetails te bekijken op uw computer vanaf voorgeprogrammeerde opslagkaarten (SD-kaarten) of donwloadbare content. Bekijk het tabblad “Vereisten”op de online productpagina’s om erachter te komen of de kaart door Garmin BaseCamp wordt ondersteund. BaseCamp kan gratis gedownload worden via onze website: http://www.garmin.com/garmin/cms/us/onthetrail/basecamp. BlueChart, BlueChart g2 en BlueChart g2 Vision downloads en voorgeprogrammeerde opslagkaarten kunnen bekeken worden op uw computer met Garmin’s applicatie, HomePort. HomePort kan worden aangeschaft via: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=64242.